Reklama

Reklama

Život po lidech

(seriál)
  • Česko Planeta Země po vymření lidstva (více)
TV spot 2

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, co by se stalo, kdyby se všichni lidé najednou vypařili? Kolik by toho po nás vlastně zůstalo a jestli vůbec něco? Jak by se chovala vypuštěná zvířata, smrtící viry a rostliny? Kolika let by se dožily ty nejznámější stavby a s jakou silou by na opuštěná města zaútočily přírodní živly? A kdo by převzal po lidech vládu na Zemi? Dokumentární série Život po lidech právě takový pohled nabízí. Od prvního dne až po milion let po zmizení člověka. Pomocí animací a pohledu vědců vás přenese do světa, kde se lidská populace rovná nule. A na základě faktů i teorií vám představí možné scénáře, které Zemi po lidech čekají. Některé ve vás vyvolají údiv, z dalších vás bude mrazit a s jinými možná budete polemizovat. Všechny vás ale přesvědčí o tom, že život tu byl před námi a bude i po nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (50)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Úžasný nápad a dech beroucí zpracování, tak bych popsal vnitřní stavbu vydařeného amerického seriálu. Stačí se pouze zažrat do problematiky a pak to jde samo. Člověk má při sledování nutkání, že planeta je jím již tak pohlcena a znesvěcena, že tomu je až příliš a přesně to jest hlavní efekt a především hlavní důvod vzniku seriálu. Do pěti hvězd toho tolik nechybí, ale i tak zůstávám na stabilní čtyřhvězdičkové příčce, jelikož si tvůrci mohli více pohrát s efekty a místy i dramaturgií. - 8/10 - ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aký bude na planéte Zem "Život po ľuďoch"? Ako to tu bude vizerať, keď ľudská populácia sa bude rovnať nule? Čo sa stane s opustenými mestami? Ako dopadnú ďaľšie významné monumenty? Čo sa stane so symbolmi našej civilázie? Nemilosrdný zub času nenechá nič na pokoji. Niečo mu padne za obeť skôr, niečo vydrží celé stáročia. Ale jasné je, že nakoniec tu po nás nezostane nič. Zaujímavý hypotetický dokument. Škoda len, že to nie je hlbšie, kvalitnejšie prepracované; a to po jak obsahovej tak i technickej stránke. *** ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

O těchto věcech jsem přemýšlel už jako dítě a hle - očividně nejsem sám. První série vynikající. Existuje ještě druhá, ale to už je druhý šálek čaje z téhož pytlíku... H1/2023, druhé zhlédnutí. Tak napodruhé se mi to moc nelíbilo. A nebylo to tím, že bych si to pamatoval, kdepak. Je tam mrak konkrétních "co by, kdyby". Prostě už mě to nebavilo, a nepomohlo tomu na dnešní dobu už fakt těžko stravitelný CGI a taky český dabing pro History, který zní většinou profi, ale občas je cítit únava dabéra, takže tam padají neexistující slova typu "městmi", ale nikomu to kupodivu nevadilo. Snižuji na tři. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nadmíru zajímavý hypotetický seriál vycházející z ideje zániku civilizace a následné destrukce kulturního odkazu člověka v průběhu věků. Na základě doložených faktů a teorií Life After People mapuje tuto budoucí vizi se skoky od prvního dne až po milion let poté a za použití postapokalyptické animace se snaží dosáhnout co nejucelenější odpovědi. Některé scénáře vyvolají údiv, u dalších mrazí, jiné ´sou diskutabilní. Ovšem i LAP má svoje mouchy. Díky tomu, že každý díl začíná v tom samém bodě, tedy po prvním dni zániku lidstva, zabírán z odlišné perspektivy jiného fenoménu, ztrácí seriál určitou komplexnost. Progresivní narace a postupné vykládání informací by sice bylo mnohem poutavější, ale zároveň by došlo ke ztrátě lukrativnosti pro protipól nově příchozího diváctva, s čímž se musí "věrný divák" po nějaké té epizodě zkrátka smířit. Marketing nemarketing, i tak se jedná o jeden z nejinteresantnějších počinů na poli dokumentu za poslední léta. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou dva díly a cítím zklamání. Informace, které dokument přináší nenaplnily moje očekávání. Vždy se něco nakousne, řeknou se o tom nanejvýš dvě věty a už se o té tematice nemluví (a mě to zrovna zajímá než zbytek, co se řeší). Konkrétně díl Zkáza města hříchu se spíše zajímá o současný stav "památek" a tento díl funguje spíše jako díl Cestománie a o korozi a zániku těchto památek se prohodí zmínka jako by jen tak. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama