Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsadenie na čele s talentovanou a krásnou AnnouSophia Robb, oddychový i dramatický príbeh plný nešťastia, smútku, ale rovnako aj rodinnej podpory a nádeje. Zápletka filmu nie je naozaj ničím výnimočná, no jej spracovanie sa pohybuje v slušných výškach nadpriemeru. A teraz úprimne, ľudia, hádam by ste na leto nechceli niečo frustrujúceho a pekelne zložitého? Myslím, že súčasné spracovanie bolo najlepšou možnou varientou aká sa dala očakávať. Spokojnosť! P.S. pozerajte v HD kvalite! Tie vlny stoja vážne za to!! __ VIAC TU ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem tohoto filmu je režisér Sean McNamara. Neuvěřitelně mi vadila cesta, kterou se režisér rozhodl vydat, mrzelo mě, že zrovna zvolil tu cestu typu klasických amerických teen filmů. Nebylo to vyloženě špatné a jisté cílové skupině se film určitě bude líbit, jenže tento silný a velmi inspirativní životní příběh měl navíc. Ten všude přítomný patos mi nevadil, ale ke konci už ho bylo vážně moc a hlavně to celé vyznělo strašně lacině. Některé pasáže nevyužité, například s pasáží v Thajsku se dalo udělat mnohem více. Nejlepší část filmu je jednoznačně závěrečná montáž videí a rozhovorů se skutečnou Behtany Hamilton, tato montáž na mě zapůsobila mnohem více než celý film. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě to dojalo proto, že je to podle skutečné události nebo je to díky způsobu podání. Každopádně nemám pochyb, že AnnaSophia Robb je skvělá herečka. Jsem nad míru spokojená s kamerou i s výběrem vedlejších postav. Šťávu tomu dodávají surfařské výkony a fantastická hudba, která přesně vybarvuje každou situaci. Film naštěstí nepodlehl melancholii. Sálá z něj energie, soutěživost a odhodlání. Svým způsobem je i velkou motivací. Poklona. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Život je podobný jako surfování. Když se ocitnete v zóně dopadu, musíte hned zase vstát, protože nikdy nevíte, co vám přinese další vlna. A když máte víru, je možné všechno, úplně cokoli.“ - Bethany Hamilton. Houževnatost téhle malé a celkem křehké dívenky mě zatlačila do křesla. Tady se snad dá jen smeknout klobouk. Filmové zpracování skutečného příběhu sice má své mouchy, dobře o nich vím, přesto hodnotím vysoko. Je dobré to nevzdat a prát se dál, ať se člověku přihodí v životě cokoli.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • U inspirace námětu skutečnými událostmi ve filmu nezůstalo. Do snímku byla vpravena i řada detailů, které potkaly Bethany, její rodička i psa. (fimler)
  • Ve filmu se objevilo několik příbuzných Bethany Hamilton včetně jí samotné. Ve scéně v kostele její rodiče sedí za Tomem Hamiltonem (Dennis Quaid) a Cheri Hamiltonovou (Helen Hunt), její sestra zpívá v kostelním sboru. Bethany se pak objeví jako dívka držící krabici ve scéně v Thajsku, kdy AnnaSophia Robb dává jídlo obětem tsunami. (Fugas.cz)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno