Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jméno otce producenta zajistilo zajímavé obsazení, Dryburghova kamera nalézá zajímavé úhly, ale ten impresionismus a upřednostňování sociálního dramatu před poctivou investigativní prací nemusí být každému po chuti, obzvláště pokud režisérská ruka neoplývá jistotou. Pokud bylo toto inspirací pro True Detective, tak především tím, čeho se vyvarovat. Plochých charakterů, prázdných dialogů a rozmělňování atmosféry. Navíc mám pocit, že dvojici detektivů Morgan a Worthington by vzhledem k jejím schopnostem více vyhovovala pozice nočních hlídačů v supermarketu.. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom príliš stručných komentárov, ale niekedy sú proste postačujúce. Tu by som napríklad najradšej urobil copy+paste môjho komentára na The Art of Getting By. Aj takýchto filmov sa to týka. Niečo medzi krimi-thrillerom a hixploitation, ale v tomto prípade plné strojeného herectva a dialógov "šuštiacich papierom". Väčšinu filmu sa hovorí len o tom, čo sa už stalo a keď sa konečne stane niečo nové, možno to na chvíľu zaženie nudu, ale zároveň je to klišé takej intenzity, že by mi prišlo prirodzené maximálne tak v béčkovom filme. Ktorý by ale mal podstatne menej zaujímavý casting a asi by som ho nikdy nepozeral. Slabé 2*. Niekedy sa neoplatí púšťať do filmu len kvôli jednej obľúbenej pubertálnej herečke. :) ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mannova dcera zdědila po tatínkovi důraz na vizuál a atmosféru, námět měla zajímavý, scénář byl asi trochu nedomrlý (nebo naopak se toho v něm pere příliš) a vyprávět se ještě trochu bude muset učit. Ve filmu se opravdu intenzivně dbá na prostředí, špínu, depresi, zoufalost a beznaděj až občas nevíte proč, kdo kam šel a jak na to přišel (pasák a ten blonďák). Worhington i Morgan tou špínou procházejí a se střídavými úspěchy se perou se scénářem i režisérkou. Slečna občas zapomene na rytmus a spád, ale řemeslo ji vždy podrží (honička, přestřelky) a atmosféra občas naznačí, kam až se mohl film dostat. Závěrem, není to thriller, u kterého bychom nedýchali, ale těch 100 minut uteče celkem příjemně (na celovečerní prvotinu obzvlášť). V Texas City by nechtěl žít nikdo a umřít už vůbec ne, natož v těch prokletých polích v okolí... 60% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Některý filmy by člověk měl sledovat slepej, poslouchat hluchej a to jen pod podmínkou, že před tím asi nikdy žádnej jinej film neviděl a neslyšel, pak je tohle pětihvězdičkový luxus. Nevim, co to mělo být. Atmosférou si to až neuvěřitelně neúspěšně hrálo na Sedm, onou sociální tématikou v čele s teenagerem, kterej nic nemá, nikdo ho nechce a snaží se přežít, to pravděpodobně aspirovalo na druhý Winter's Bone - opět nesmírně neúspěšně. A do toho všeho máte dva vyšetřující policisty, kde se jeden permanentně vzteká a druhej nic nedělá, k týhle směšný dvojici připočtěte totálně zbytečnou a přehrávající Jessicu Chastain a máte výsledek, který dost pravděpodobně nestojí ani za tu jednu hvězdu. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, mě to docela zklamalo. Film je totiž natočen velmi specifickým, místy až uměleckým způsobem, což bych normálně asi ocenil, ale tady mi to spíše lezlo na nervy. Na to, jaké má film výborné herecké obsazení, působí postavy docela prázdně a bezcharakterně, kdy veškerou pozornost na sebe strhává ústřední dvojice detektivů a ostatní postavy jen tak přicmrdávaj okolo nemajíce příběhu vlastně co dát. To mě mrzelo třeba v případě sličné Jessiky Chastain a ještě více Stephena Grahama, jehož role určitě MĚLA dostat více prostoru. Děj filmu je podivně rozkouskovaný do jednotlivých obrazů, které se při vší snaze nedaří scelit v jeden logický celek, takže to působí dost těžkopádně. Tenhle film není vyloženě špatný, ale nekoukalo se mi na něj zkrátka dobře, a tak alespoň v mém případě padne dozajista brzy v zapomnění. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama