Reklama

Reklama

VOD (1)

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (275)

katuska138 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla něco na téhle víceméně obyčejné vánoční pohádce vyzdvihnout, rozhodně by to byl senilní děda. Ten chlápek mě opravdu hodně bavil. Příběh stál sice za tu hnusnou bačkoru, co nosil Arthur a vůbec ničím nepřekvapil, ale v rámci vánoční nálady a sentimentu ho nemůžu úplně odsoudit, ale jen dál radostně ujídat cukroví a culit se na vše okolo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi originální vánoční animovaný akční film, který na tom už je nebo časem bude dost možná stejně jako Burtonova předvánoční noční můra - lze si ho pustit kdykoliv, v zimě nebo v létě, a vždycky pobaví. Aardmanovská poetika působí stejně půvabně jako v legendárních plastelínových (či digitálně plastelínových) příbězích, myšlenka, že vánoční nadílka je jedna velká vojenská operace, nemá chybu, a celá ta špionážně parodická atmosféra se s "bojem o moc" dvou Santových synů skvěle doplňuje. Pochválit musím i Gregson-Williamsovu hudbu, jež z první jízdy starými saněmi udělala velkolepý zážitek, a samozřejmě také originální anglický dabing, který mi udělal radost i roztomilou účastí Michaela Palina. Bylo to zkrátka senzační a já už se těším na výlet do Trelew (jen ještě nevím, do kterého). ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Divte se, no bavil sem se. Jak může Santa, právě v dnešní uspěchaně době zapomenou co by jen na jedno jediné kiddo? to není možné proste, tečka. A když to je už všem jedno, jako že i mne samozřejmě, Arturovi ne (děckám v kině taky ne). Artur má srdce na správném miste a v rámci výchovních pohádek (ehm) 6/10. A viděli sté tu uFo loď?! Huúustý, tak ta vozí dárky… ()

easaque 

všechny recenze uživatele

čekal jsem od studia Aardman zase ty klasické plastelínové postavičky a tyhle počítačové animace nemají pro mě žádné kouzlo a k Vánocům mi to nesedělo. Rozjezd byl šíleně ztřeštěný a trvalo dlouho než se to trochu zklidnilo, ale přesto mě to téměř nebavilo. Sice tam občas vykukuje nějaký smysluplný podtext, ale je zaplácaný kupou balastu a zběsilých honiček. Jedna hvězdička je tak akorát a je mi líto, že jsem se na něj nechal nalákat. Dětem bych to nepustil! [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Naozaj občas dosť uletené. Ale bez tej pomiestnej šialenosti by nefungoval príbeh. Páčilo sa mi, že tvorcovia nevytvorili žiadneho megazlého záporáka, a dobre využili uveriteľné spory v rodine Santovcov. Akčné a zábavné. Minimálne 70% si film určite zaslúži. Podobný ale lepší film ako ÚTEK Z PLANÉTY ZEM... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)
  • V Mexiku neexistuje mesto Trelew, avšak mestečko s týmto názvom sa nachádza v Argentíne. (toi-toi)
  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno