Reklama

Reklama

VOD (1)

Počítačově animovaný 3D snímek Velká vánoční jízda studia Aardman konečně nabízí odpověď na otázku, která nedá spát žádnému dítěti: Jak jen to Santa dělá, že dokáže během jedné noci nadělit všechny dárky? Odpovědí na ni je existence Santovy provozní základny ukryté pod Severním pólem, která je plná veselí a té nejmodernější techniky. Jádrem celého filmu je ale příběh, jehož složky jsou jako vystřižené z klasického vánočního příběhu – úsměvně nefunkční rodina a nečekaný hrdina: Santův nejmladší syn Arthur. Když Santův fascinující podnik omylem vynechá jedno dítě ze stovek milionů, o které se stará, vydává se nejméně schopný člen rodiny Clausů na bizarní a vzrušující závod s časem, během kterého má za úkol doručit poslední vánoční dárek na světě dřív, než se rozední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (275)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemná vianočná oddychovka o rodinných hodnotách. Príbeh je skôr zameraný na detského diváka, čo film dokazuje mnohými jednoduchými vtipmi a scénami, ale naanimovaný je pekne, čo v určitom smere dopomáha k tomu aby si ho užili aj dospelí. Je to plné veselých postavičiek, pekného prostredia a niekoľkých dobre vypointovaných vtipov. Nejedná sa samozrejme o žiadnu dych berúcu rozprávku akou je napríklad Toy Story, ale to vôbec nevadí. Svoj účel splní a decká z nej budú určite nadšené. Plus ja som sa bavil. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedno sa Arthurovi nedá uprieť. Ide o jeden z mála rodinných filmov, ktorého vtipy, dialógy či dej nevyčleňujú z diania ani deti, ani ich dospelý sprievod. V tomto ohľade je našťastie „americkosť“ limitovaná na minimum. Napriek tomu je smutné, keď si pred vrcholom filmu uvedomíte, že nič lepšie, nič netradičné a ani nič priekopnícke už nepríde. Niet sa ani čomu čudovať, tradičný Aardmanovský tím sa na filme zúčastnil nanajvýš na poste výkonného producenta. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Naozaj občas dosť uletené. Ale bez tej pomiestnej šialenosti by nefungoval príbeh. Páčilo sa mi, že tvorcovia nevytvorili žiadneho megazlého záporáka, a dobre využili uveriteľné spory v rodine Santovcov. Akčné a zábavné. Minimálne 70% si film určite zaslúži. Podobný ale lepší film ako ÚTEK Z PLANÉTY ZEM... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Tuctový americký animák. Kupodivu nebol ani trápny ani nudný. Trocha zbesilý, miestami vtipný a svižný. Vianočná tématika nevadí, pre menšie decká je to skvelá záležitosť. Pre starších jednorázovka. Animácia mohla byť lepšia. Príbeh a postavy ušli, ale z priemerného hodnotenia aj tak nič tento film nevykúpi. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Není to až TAKOVÁ jízda. Popravdě řečeno jsem čekala, že budu nadšením skákat do stropu a nic takového se nestalo. Dokonce jsem chvílemi až příliš netrpělivě sledovala čas.. Začnu tedy tím nejhorším na celém filmu. Arthurem. Hlavní postava je prostě nesmírně otravná, protivná, zralá na kopanec.... do hlavy. Jediné co se mi na něm líbilo je ten praštěný smích. Možná jsem dost ovlivněná českým dabingem (ten je povedený, až na Arthura a skřítku), ale zkrátka nevím, jestli bylo protivnější poslouchat jeho hlas anebo sledovat, jak se chová. Santova moderní technika mě také příliš nezaujala, ale alespoň je to originální. Celkově se tu mihly zajímavé nápady (např.předávání Santovství z generace na generaci) a od srdce jsem se zasmála. Pro santovské a celkově vánoční příběhy mám navíc kapku slabost, takže slabší 4*. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Herec, mluvící dědečka (Bill Nighy), je stejně starý (ročník 1949) jako herec mluvící jeho syna (Jim Broadbent) a pouze o deset let starší než herec, mluvící jeho vnuka Stevea (Hugh Laurie). (DellEthing)
  • Peter Bayhem, ktorý napísal scenár k filmu, pracoval v tom istom roku aj na ďalšej snímke, ktorej názov obsahuje mužské meno Arthur, konkrétne komédii Arthur (2011). (toi-toi)
  • Deti, ktorým sú doručené darčeky ako prvým, majú v izbe plagát k filmu Lovecká sezóna (2006). (toi-toi)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama