Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

netWoor 

všechny recenze uživatele

Večerní zpravodajství bývají plná smutných příběhů týraných dětí. Todle je jeden z nich, naštěstí se šťastným koncem. Bohužel, námět je jeden z mála pozitiv filmu. Ne, že by byl špatný, ale mě to prostě nebavilo. Nedokážu říct proč, možná proto, že to je britské (nemam nic proti Britům, jde o způsob zpracování). Nelíbila se mi kamera, herci, ani již zmíněný způsob zpracování. Ale možná jsem jen ovlivněn hrůzou, která se tomu dítěti děla a podvědomě dávám nižší hodnocení, protože už se na to dívat nechci. Nevím. Tři hvězdy ... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s úžasným námětem, který sice není nijak zvlášť originální, ale který zaujme svou hlavní postavou a tím, jak se dokáže vyrovnat s nepřízní osudu. Dobře působí zakomponování tří různých herců v různých životních etapách. Rupert Friend opět zahrál na jedničku a jeho proměna v Kevina byla perfektní. Kdo překvapil, byla Natascha McElhone; v takové roli jí neznám a musím říct, že mi vyrazila dech. Co dodat, výborné britské drama. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný a pútavý príbeh. Mladý chlapec Kevin, vyrastajúci v rodine s mamou zvanou : "sukňový Frankenstein" a otcom alkoholikom, prežíva neraz chvílky vhodné na zaplakanie. To, čo si človek môže vytrpieť si málo kto dokáže uvedomiť, napriek tomu si niektorí ľudia nevážia to čo majú a čo mali. Chcú viac, viac a ešte viac. Ako dokáže životom zbičovaný chlapec docieliť rodinnú pohodu a nájsť si napriek svojej tmavej minulosti pochopenie, lásku a rodinu sa dozviete práve v tomto srdcervúcom príbehu. Mňa osobne zaujal a miestami aj dojal. 4* ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Otec alkoholik, matka brutální frankenstein, asi deset sourozenců a k tomu selhávající sociálka....to jsou podmínky, ve kterých Kevin vyrůstá. Zoufalství hlavního hrdiny je podané tak, že se Vám velice rychle dostane pod kůži a někdy máte chuť film vypnout, pro neúnosnost Kevinovy situace, což by byla škoda, neboť je to výborný film a hlavně výborně zahraný. Hlavně Rupert Friend je skvělý herec, který tímto dokazuje, jak všestraný je. V jednom filmovém počinu ho nenávidíte jako krutého nacistu, v dalším jako emocionálního, ziskuchtivého vyděrače a v tomto filmu si ho zamilujete jako životem týraného chlapce s obrovským srdcem a ještě větší vůlí se z těch, s prominutím sraček, které mu osud připravil, vyhrabat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama