Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krutý príbeh, no predsa reálny. Kevin si už od detstva užil len samé ponižovanie a týranie - niet divu, že sa to potom odrazilo aj na jeho ďalšom živote, v ktorom bol vlastne nepoužiteľný. Asi takto to vyzerá, keď dieťa nedostane žiadnu poriadnu výchovu a nikto k nemu neprechováva žiadnu úctu alebo empatiu. Aj keď potom mal šťastie, že sa ho ujali rozumní a ohľaduplní ľudia, a vtedy ma prekvapilo, prečo sa sám rozhodol rútiť po tej naivnej ceste podnikania. Ako inak, aj to sa mu skôr či neskôr vypomstilo a opäť ho nečakalo nič iné ako dno. Je to smutné, keď naivita ťahá človeka stále zlým smerom - a vlastne o tom bol aj tento film. Napriek tomu ma až tak moc neočaril ako som spočiatku očakával. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný film,který mě místy spolknul a to hlavně v pasážích bez dialogů,kdy děj plyne jen za doprovodu (výborné) hudby,aby mě zase po chvíli vyplivnul a já přemýšlel jen o tom jak ochotnické až parodické výkony tihle dobří herci předvádějí.Hlavně Natasche McElhone sem nevěřil vůbec nic a můžou si ji maskovat na ježibabu jak chtějí,ale ty hezké oči nezakryli.Do té role se totálně nehodila.Postupně jde ale kvalita nahoru a finále to vystřelilo ke čtyřem hvězdám,protože tohle byl prostě dobrý příběh,který mě i přes to nevydařené herectví (proto ne 5),nenechal chladným.Moran měl prostě štěstí,že měl v rukou takový scénář (no spíš příběh než scénář),protože režii moc nezvládl a ty herce si měl pohlídat on. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Jsi fajn kluk kamaráde. Máš velké srdce. Jsi moc milý a to ti nikdo nikdy nevezme. Na to nikdy nezapomeň“.... PODLE SKUTEČNÉHO PŘÍBĚHU. Tatínek nám trošku chlastá, nemá (nechce) práci a maminka je taky zlato. A děti? Na ty každej sere! Prostředí, že by se čeští sociálně nepřizpůsobivý měli čemu učit (nebo ne?). Hnusnej příběh, kde každá naděje je záhy udušená tunami beznaděje a prázdnoty. Po 40ti minutách ,,životního hnusu“ se zdá, že zázraky se dějí. Ale co je vlastně zázrak? Přežít dětství? Umět se rvát? Mít pochybný kámoše, který ti dávaj prachy? Proč se v životě nestačí jen snažit? Silný příběh o nesnadné životní cestě ke štěstí, na jehož konci se klidně nechám dojmout. A vy? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chodím s rodiči sbírat vajgly. 2.) Uvidím, kdy je rozumné kombinovat prášky a chlast. 3.) Mám rád příběhy, po jejichž zhlédnutí si vážím toho co mám. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Otec alkoholik, matka brutální frankenstein, asi deset sourozenců a k tomu selhávající sociálka....to jsou podmínky, ve kterých Kevin vyrůstá. Zoufalství hlavního hrdiny je podané tak, že se Vám velice rychle dostane pod kůži a někdy máte chuť film vypnout, pro neúnosnost Kevinovy situace, což by byla škoda, neboť je to výborný film a hlavně výborně zahraný. Hlavně Rupert Friend je skvělý herec, který tímto dokazuje, jak všestraný je. V jednom filmovém počinu ho nenávidíte jako krutého nacistu, v dalším jako emocionálního, ziskuchtivého vyděrače a v tomto filmu si ho zamilujete jako životem týraného chlapce s obrovským srdcem a ještě větší vůlí se z těch, s prominutím sraček, které mu osud připravil, vyhrabat. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama s celou řadou sugestivních, drsných a emotivních scén, jejichž hloubku dotváří nejen výborné herecké výkony, ale také úžasný soundtrack. Ta část příběhu, která se odehrává v dobách Kevinova dětství, je hodně působivá a syrová, sama o sobě už člověku utváří výsledné hodnocení snímku. Část, kdy už je Kevin dospělý a snaží se postavit na vlastní nohy, není o nic slabší, servíruje něco ve stylu amerického snu, ovšem v některých pasážích by si člověk opravdu řekl, o jaké jde klišé, avšak tento výraz není zcela na místě, neboť příběh Kevina Lewise napsal sám život. The Kid je opravdu silným zážitkem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama