Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

zuzanocka 

všechny recenze uživatele

,,Život nie je o minulosti, ale o budúcnosti a ako šťastne sa do nej dostaneš." Naozaj smutný film o živote Kevina, chlapca ktorý bol bitý životom a bol bitý aj doslova.. A to veľmi.. Neskôr pútavý príbeh muža, ktorý bojuje o prežitie, domov a lásku.. Taaaaak strašne som mu priala nech je konečne šťastný - a podarilo sa :) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najlepšie príbehy píše sám život...Stačila úvodná scéna s "rodičmi snov" a už som bol ako ryba vo vode. Väčšina z nás vyrástla v slušnej rodine, preto je naozaj zaujímavé nahliadnuť do problémovej rodiny, kde ťažko určiť, či je horší otec alebo matka. Prvá tretina filmu venovaná detstvu a dospievaniu je takmer bezchybná. mafiánska linka príbehu i love story fungujú tiež výborne. Vytkol by som iba slabšiu úroveň súbojov na ulici. Inak až prekvapivo dobrý a nenápadný film. 80%. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jasně, klidně si ho vemte !! Já toho kluka stejně nechci.." Potenciálně velmi silný snímek, který se hned zkraje kasá, že vychází ze skutečného příběhu, se nezkušenému tvůrci Nicku Moranovi naprosto rozpadl pod rukama coby scénáristicky nezralá a především dramaturgicky nezvládnutá báchorka, v níž hloupej Honza ke štěstí přišel, na níž vyjma naprosto příšerného výkonu Nataschi McElhone, která si střihla dokonalou karikaturu macechy, iritují také některé laciné motivy, polopatisticky se neustále opakující.. Navíc právě pasáže s vážnou hudbou, kde si pro změnu režisér Moran hraje na Scorseseho, jehož mistrovským dílům však tahle šmíra nesahá ani po kotníky, při nichž často pomocí nefunkčních zpomalovaček i dík naprosto nezvládnutým bitkám dochází až k sebeparodizaci snímku, jasně dokazují bezradnost tvůrců.. Až na pár výjimek, v čele s ve svých malých partech výtečných Jamesem Foxem či Ioanem Gruffuddem, Kid z mého pohledu skutečně platí za řemeslně velmi nezvládnutý snímek, u něhož si ten hype s hodnocením prostě nějak nedokážu vysvětlit.. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Večerní zpravodajství bývají plná smutných příběhů týraných dětí. Todle je jeden z nich, naštěstí se šťastným koncem. Bohužel, námět je jeden z mála pozitiv filmu. Ne, že by byl špatný, ale mě to prostě nebavilo. Nedokážu říct proč, možná proto, že to je britské (nemam nic proti Britům, jde o způsob zpracování). Nelíbila se mi kamera, herci, ani již zmíněný způsob zpracování. Ale možná jsem jen ovlivněn hrůzou, která se tomu dítěti děla a podvědomě dávám nižší hodnocení, protože už se na to dívat nechci. Nevím. Tři hvězdy ... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno