Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Když s vámi život vyjebává už od útlého dětství ... moc nadějí na šťastný konec nemáte. Příběh podle skutečné události o člověku, který to fakt neměl snadné. A přesně v ten okamžik, kdy se dostal na úplné dno, pochopil, že teď už může jen stoupat vzhůru. Jako byla to síla ... ale tak nějak mě to nechalo chladným. 60% ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Původně jsem zamýšlela dát o hvězdičku míň, protože jistá část filmu mi přišla až zbytečně zdlouhavá a rozvleklá, říkajíc to samé co by se dalo vyjádřit šikovným sestřihem - až poslední část filmu mě přesvědčila, abych od toho upustila. Ale to nic nemění na tom, že The Kid je vynikající drama s perfektně zvolenými herci, kde sílu příběhu umocňuje fakt pravdivosti. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnaný film,který mě místy spolknul a to hlavně v pasážích bez dialogů,kdy děj plyne jen za doprovodu (výborné) hudby,aby mě zase po chvíli vyplivnul a já přemýšlel jen o tom jak ochotnické až parodické výkony tihle dobří herci předvádějí.Hlavně Natasche McElhone sem nevěřil vůbec nic a můžou si ji maskovat na ježibabu jak chtějí,ale ty hezké oči nezakryli.Do té role se totálně nehodila.Postupně jde ale kvalita nahoru a finále to vystřelilo ke čtyřem hvězdám,protože tohle byl prostě dobrý příběh,který mě i přes to nevydařené herectví (proto ne 5),nenechal chladným.Moran měl prostě štěstí,že měl v rukou takový scénář (no spíš příběh než scénář),protože režii moc nezvládl a ty herce si měl pohlídat on. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ryzí sociální drama vypovídající o šikaně a krutém dětství v disfunčkní rodině se postupem času mění v boj o udržení se na vlastních nohách a proplouvání mezi mafiánskými kastami. Ponurost ani autenticita nešly na dřeň a po emotivní stránce by bylo ještě co vylepšit. Dějová linka ale byla pestrá, a tak je to nakonec oproti očekávání právě nepředpokládatelný vývoj příběhu a různorodost postav, která určuje relativně slušnou kvalitu. Hodnotím vesměs vysoko, nicméně ve mně zůstává dojem, že titul je mírně nadhodnocený. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny britsky filmecek o mladom cloveku, ktoremu zivot hadze same polena pod nohy. SPOILER!!! Najprv ho tyrala matka, psychicky aj fyzicky, potom kde kto s nim zamietol /Kevin Lewis mal bar ...../. KONIEC SPOILERU!!! Videl som tu aj Jamesa Lisku /Sluha 1961, King Rat/. Napriek tomu maximalne zaujimava podivana, reziser Nick Moran sa predviedol. 92 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama