Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o člověku, který dostával již od dětství od života takové rány, jaké si mnozí ani neumíme představit. Týrání od rodičů, šikanování spolužáky, nepochopení sociálního úřadu a ponechaní ho napospas osudu, kriminální past na ulici a v podsvětí, lsti, podvody, neúspěchy. Ale bojoval dál. Nenechal se ničím ani nikým zviklat a ve víře sobě vlastní bojoval silně dál. Šokující osud vyvolávající mnohé otázky se skutečně stal a o to více je k neuvěření. Emotivní vyjádření toho všeho však nemá za cíl vyvolat útok na city, ale ukázat sílu ducha člověka který se ničeho nezalekl, věřil si a dokázal nemožné. Tento příběh budiž inspirací pro všechny, kterým jejich osud nepřál. Vzdát se je to nejjednodušší co může být. Bojovat za svůj sen už vyžaduje značné úsilí, ale kdo vytrvá, dosáhne svého. Dřív nebo později. Snímek je natočen s naprostým respektem k dotyčnému člověku, takže nelze pochybovat nějaké falši. Tohle by měl vidět opravdu každý. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dobře natočenej životní příběh, na stranu druhou já v tom od začátku zpackaným životě neviděl nic extra, co by mě mělo oslovit nebo co by na mě mělo nějak působit, možná ještě tak začátek s rodinou má něco do sebe, ale ten zbytek už je celkem rutina a před označením za klišé to zachraňuje jen fakt, že to je podle skutečnosti. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny britsky filmecek o mladom cloveku, ktoremu zivot hadze same polena pod nohy. SPOILER!!! Najprv ho tyrala matka, psychicky aj fyzicky, potom kde kto s nim zamietol /Kevin Lewis mal bar ...../. KONIEC SPOILERU!!! Videl som tu aj Jamesa Lisku /Sluha 1961, King Rat/. Napriek tomu maximalne zaujimava podivana, reziser Nick Moran sa predviedol. 92 % ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Takové nijaké. Postava hlavního hrdiny mi byla velmi nesympatická, je to o celoživotním loserovi, kterej na mě působil po celou dobu dost tupě, mimojiné třeba i proto, že se velmi snadno nechá uvrtat do mlácení se v ilegálních zápasech, pak zas má hospodu, která je pořád plná, ale on stále prodělává a neni mu to divný... Prostě takovej blbeček s kterým si všichni celej život házej zleva doprava. Že je to podle skutečnosti je smutný, ale dějou se i horší věci. Dnes kupříkladu umřou tisíce dětí hlady. To mi potom je hlupáček, co si nutně musí koupit barák, aniž by vůbec tušil, jak ho zaplatí, docela dost ukradenej. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krutý príbeh, no predsa reálny. Kevin si už od detstva užil len samé ponižovanie a týranie - niet divu, že sa to potom odrazilo aj na jeho ďalšom živote, v ktorom bol vlastne nepoužiteľný. Asi takto to vyzerá, keď dieťa nedostane žiadnu poriadnu výchovu a nikto k nemu neprechováva žiadnu úctu alebo empatiu. Aj keď potom mal šťastie, že sa ho ujali rozumní a ohľaduplní ľudia, a vtedy ma prekvapilo, prečo sa sám rozhodol rútiť po tej naivnej ceste podnikania. Ako inak, aj to sa mu skôr či neskôr vypomstilo a opäť ho nečakalo nič iné ako dno. Je to smutné, keď naivita ťahá človeka stále zlým smerom - a vlastne o tom bol aj tento film. Napriek tomu ma až tak moc neočaril ako som spočiatku očakával. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama