Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VYMÍTÁM TĚ TY NEJNEČISTĚJŠÍ DUCHU. BAHNO NEŘESTÍ, PŮVODCE UTRPENÍ. JMÉNEM JEŽÍŠE KRISTA.....“ /// Teologický úvodník – co, kde a jak se Michael do církve dostal, pochybnosti o Bohu, o Ďáblovi a jeho skutcích. A když pochybnosti, tak jezuita otec Lucas a když on, tak první vymítání. A TO JE VŠECHNO? - lidi rozmazlení Constantinem budou plivat oheň. Naštěstí ne! SERU TI NA TVÝHO DUCHA SVATÝHO..... jo tak to už je lepší! Sympatickej, ale nevýraznej C .O´Donoghue, na okrasu přizvaná A .Braga, solidní režie a starý hříšník A. Hopkins, táhnoucí sám filmové okovy. Možná právě kvůli němu stojí pohádku o církevních ,,IDENTIFIABLE OBJECTS“ vidět. Pohádka, horor, nebo snůška pojebanejch nesmyslů vydávaných za skutečnost? Já ty ,,skutečné události“ vypustil a užíval si atmosféru propojení Ďábla a církve, která se (pro mě) zajímavě táhne (téměř) celým filmem. A pak že NENÍ V CO VĚŘIT! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju vědět, jak dlouhej je kurz na EXORCISTU. 2.) Neustále pochybuji. 3.) Mé jméno je ,,Ba´al“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprůměrnější z průměrných průměrů. Mikael Håfström není špatný režisér, tady ovšem narazil na ne zcela uspokojující scénář. Ono to sice nikdy není úplně hloupé, nelogické či zmatené - ale ten příběh zkrátka nemá potřebné grády či vyšší ambice. Anthony Hopkins v závěru září, škoda jen, že mu není dáno více prostoru než tomu nemastnému neslanému otravnému učni (rozumějte "sympatickému" hlavnímu hrdinovi, kterému máte fandit). Jinak u pár lekaček jsem se leknul, obrázky z Říma potěšily ... takže vzhledem k tomu, že jsem měl do kina volňásek, návštěvy nelituju :-D Pokud nemáte nějaké radikálně antikatolické názory, tak vás The Rite neurazí. Zásadnější otázkou však je, koho se snaží nadchnout. A já se obávám, že nikoho. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak to já měl spíš pocit :), že ze začátku se to rozjelo více než slušně, a pak už postupem času snímek jen horko těžko chytal druhý dech (závěr mne nechal víceméně chladným). Nejsilnější momenty jsem si našel zhruba v polovině, horor to ale je opravdu až na posledním místě... Spíše takový poklidnější "příběh" o nevěřícím Tomášovi. O víře, křesťanství, a síle lidského ducha. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hrozně mdlej vymýtačskej horor. Já ty vymýtačský asi nemusím tak nějak obecně, ale třeba pár Vymýtačů Ďábla mi přišlo celkem obstojnejch a lepších než tohle. Lepší než tohle je snad i Krvavá sklizeň. Problém je, že v Obřadu není vůbec žádnej zajímavej nápad, pokud nepočítáte jako originální myšlenku hlavního hrdinu, co pochybuje (!!!) o svojí víře, no ho hó, to tady ještě nebylo! Do toho pár triviálních záběru na posedlý, trocha much, žab a koček, no prostě všechno, co je profláklý a nudný. K tomu všemu je hlavní hrdina dost nevýraznej a jeho osudy mě absolutně nezajímaly, Braga lepší ale taky zrovna neoslňuje. Že se tam mihnul Hauer považuju za plus, ale jeho role byla tak malá, že byla spíš takovým pár-sekundovým vytržením z otupění. Většina mýho skóre jde Hopkinsovi, kterej to uhrál nadmíru dobře, ale tady se snad ani nemusel tak snažit. Nemá cenu sledovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ač sir Hopkins jako neortodoxní exorcista spaluje žáby v kamnech, přijímá telefonní hovory vprostřed obřadu a spojovacím materiálem na rekonstrukci kůlny se nechává zásobovat od posedlých pacientů, bylo pošetilostí si myslet, že utáhne všechno sám. Když pominu Řím a C.Hindse, jsou ostatní pouhým komparsem, hustota atmosféry vykazuje spíše sestupnou tendenci a pak je tu sterilní práce scénáristy, za kterou by zasloužil přes hlavu posledním vydáním vatikánské organizační směrnice Rituale romanum. Håfström je bez diskuze zručný řemeslník, ale vstoupil do něj zlý démon. Netřeba na Švéda cákat svěcenou vodu, přikládat krucifix na čelo a kurtovat ho k režisérské židli, aby prozradil jeho jméno. Já jej znám… Říká si Hollywood… ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo od 17. května 2010 do 10. července 2011 na Blue Islandu (Illinois, USA), v Budapešti (Maďarsko) a v Římě (Itálie). (ČSFD)
  • Otec Gary Thomas, americký exorcista, jehož životní příběh posloužil jako inspirace pro film, s filmaři spolupracoval i jako konzultant v otázkách obřadu samotného. Uvedl, že průběh exorcismu, jak je vylíčen ve filmu, je "s nezbytnými úpravami" velice blízký tomu skutečnému. (gjjm)
  • Během scény vzpomínky z dětství, kdy připravuje syn s otcem matku na pohřeb, mluví Rutger Hauer maďarsky. Jeho slova by se dala přeložit jako: „Má lásko, můj květ, mé štěstí.“ (Pavlínka9)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama