Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No než se poprvé ukáže otec Anthony, tak do té doby je film totálně debilní. Poté se cosi slabého začne konečně dít a u toho slabého to zůstane až do samotného konce. Vlastně považuji za hřích označit tento film jako horor, protože k hororu má skutečně hodně daleko. Nebýt právě Hopkinse, tak těžko říct, zda bych u filmu vydržel až do konce. Ovšem to samotné vymítání je trapné s Hopkinsem i bez něj. Krom toho je vše samozřejmě latinsky, protože anglicky to nezní pěkně. Zbytek hereckého obsazenstva je příšerný. Na celkovém dojmu to však moc nezkazí, protože tu se velmi těžko hledají věci, které se ještě zkazit dají. Dávám * a kdybych vám měl říct za co, tak asi neodpovím. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se zdržet komentáře, nejsem dostatečně fundovaná v oboru, ale přesto si pár slov nakonec nebo na začátek?neodpustím. Z pozice strachu, jak nám byl film naservírován, nemůžu popřít nic z toho, o čem se zde jednalo. Jako totální laik v naboženských praktikách pozoruju stejně ujetou tendenci znázorňovat ďábla jako hnusáka, jenž kleje, je metamorfózní, má odporné nehty a přeje všemožným zvrhlostem, jako si představovat srandovního nafouklého ufouna v zeleném s tykadlama. Obojí je hluboce zakořeněné a není síly, spíš ochoty nějak to změnit. Proč taky, když propaganda funguje jak má a vše se děje ve prospěch něčí vyšší mocnosti. Já si teda víc než cokoli jiného představuji démona i samotného satana jako nádhernou přitažlivou bytost s těmi nejlepšími úmysly. Každopádně jsem chytřejší o význam slova exorcismus. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Miestami veľmi dobrá atmosféra, ktorá však bola vždy zabitá nudnou pasážou dlhých dialógov, ktorá nasledovala. Súhlasím s tým, že The Exorcism of Emily Rose bol film, ktorý bol na tom ďaleko lepšie... sklaniam však poklonu 74 ročnému Anthony Hopkins-ovi, ktorý to zahral geniálne. Alice Braga bola tiež príjemným oživením obsadenia, no ťahať nejaký "románik" ako bočnú dejovú líniu v horore mi príde trochu úchylné - viem si to predstaviť niekde v úvode, no v pasážach, v ktorých má gradovať atmosféra a divák má zo zatajeným dychom a zimomriavkami na chrbte hltať napätie, mi použitie podobných scén príde skôr ako neschopnosť scenáristu. Tento film mal na ďaleko viac ;) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak mate radi filmy o exorcisme, mohol by sa vam pacit aj tento, aj ked mne osobne sa viac pacil VYHANAC DIABLA (1973) alebo V MOCI DIABLA (2005) s Laurou Linney. Tento thriller sa trosku pomalsie rozbieha, avsak ked pride na scenu Anthony Hopkins, zacne to naberat na gradoch. Reziser sa postaral o celkom zaujimavu dusnu atmosferu, kde nechybalo par lakaciek a to nehovorim o poslednej tretine filmu. Anthony Hopkins je skvely herec a hlavne vdaka nemu pridavam filmu aj stvrtu hviezdicku, pretoze na jeho postavu v tomto filme len tak rychlo nezabudnem. Svedsky reziser Mikael Hafström natocil par zaujimavych filmov, mne osobne sa od neho najviac pacila drama zo skolskeho prostredia ZLO MEDZI NAMI (2003) a celkom slusne usiel aj thriller HRA S NEVEROU (2005) s Cliveom Owenom a s Jennifer Aniston. O nieco slabsi thriller bol POKOJ 1408 (2007) s Johnom Cusackom. _________ Anthony Hopkins - (Otec Lucas Trevant) +++ Colin O'Donoghue - (Michael Kovak) +++ Alice Braga - (Angeline) +++ Ciarán Hinds - (Otec Xavier) +++ Toby Jones - (Otec Matthew) +++ Rutger Hauer - (Istvan Kovak) +++ Marta Gastini - (Rosaria) +++ (Videl v kine 05.04.2011) +++ ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obřad je tím typem filmu, který vás nijak nedostane, ale ani neurazí. Má slušný příběh, který se příjemně pomalu rozvíjí, což je občas nuda, ale na druhou stranu mu to dodává zdání věrohodnosti. Nijak přemrštěně fantasticky nevypadají ani scény vymítání a to díky umírněnému použití speciálních efektů, jejichž nadužití většinou totálně srazí atmosféru. Dalším kladem je Anthony Hopkins, na němž je vidět, že si na stará kolena chce herectví užít a umí si najít něco k hraní na téměř každé postavě. Tím ale výčet kladů končí, protože po shlédnutí mi přišlo, že je film až příliš obyčejný a že by se od slibného námětu dalo očekávat něco víc. Udivilo mě i obsazení herce Rutgera Hauera, který je charismatický herec a tak jsem čekal, že bude nějak výrazněji vstupovat do děje, ale ono nic. Prostě tam jenom je a řekl bych že nejen úplně zbytečně, ale i na překážku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo od 17. května 2010 do 10. července 2011 na Blue Islandu (Illinois, USA), v Budapešti (Maďarsko) a v Římě (Itálie). (ČSFD)
  • Režisér Mikael Håfström se kvůli přípravě na film účastnil vymítání ďábla. Nebyl přímo u samotného procesu, avšak slyšel, co se děje za dveřmi. (Pavlínka9)
  • Kňaz Lucas, ktorého stvárnil Anthony Hopkins, je exorcistom v malej dedinke blízko Florencie. Vo Florencii istý čas prebýval aj Hannibal Lecter vo filme Hannibal (2001), a tak isto si Florenciu kreslil vo svojej cele vo filme Mlčanie jahniat (1991). (STRATEGYsro)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama