Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 1

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (673)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak mate radi filmy o exorcisme, mohol by sa vam pacit aj tento, aj ked mne osobne sa viac pacil VYHANAC DIABLA (1973) alebo V MOCI DIABLA (2005) s Laurou Linney. Tento thriller sa trosku pomalsie rozbieha, avsak ked pride na scenu Anthony Hopkins, zacne to naberat na gradoch. Reziser sa postaral o celkom zaujimavu dusnu atmosferu, kde nechybalo par lakaciek a to nehovorim o poslednej tretine filmu. Anthony Hopkins je skvely herec a hlavne vdaka nemu pridavam filmu aj stvrtu hviezdicku, pretoze na jeho postavu v tomto filme len tak rychlo nezabudnem. Svedsky reziser Mikael Hafström natocil par zaujimavych filmov, mne osobne sa od neho najviac pacila drama zo skolskeho prostredia ZLO MEDZI NAMI (2003) a celkom slusne usiel aj thriller HRA S NEVEROU (2005) s Cliveom Owenom a s Jennifer Aniston. O nieco slabsi thriller bol POKOJ 1408 (2007) s Johnom Cusackom. _________ Anthony Hopkins - (Otec Lucas Trevant) +++ Colin O'Donoghue - (Michael Kovak) +++ Alice Braga - (Angeline) +++ Ciarán Hinds - (Otec Xavier) +++ Toby Jones - (Otec Matthew) +++ Rutger Hauer - (Istvan Kovak) +++ Marta Gastini - (Rosaria) +++ (Videl v kine 05.04.2011) +++ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hrozně mdlej vymýtačskej horor. Já ty vymýtačský asi nemusím tak nějak obecně, ale třeba pár Vymýtačů Ďábla mi přišlo celkem obstojnejch a lepších než tohle. Lepší než tohle je snad i Krvavá sklizeň. Problém je, že v Obřadu není vůbec žádnej zajímavej nápad, pokud nepočítáte jako originální myšlenku hlavního hrdinu, co pochybuje (!!!) o svojí víře, no ho hó, to tady ještě nebylo! Do toho pár triviálních záběru na posedlý, trocha much, žab a koček, no prostě všechno, co je profláklý a nudný. K tomu všemu je hlavní hrdina dost nevýraznej a jeho osudy mě absolutně nezajímaly, Braga lepší ale taky zrovna neoslňuje. Že se tam mihnul Hauer považuju za plus, ale jeho role byla tak malá, že byla spíš takovým pár-sekundovým vytržením z otupění. Většina mýho skóre jde Hopkinsovi, kterej to uhrál nadmíru dobře, ale tady se snad ani nemusel tak snažit. Nemá cenu sledovat. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Ovečky moje i já jsem jen člověk a i mě může pokoušet sám p. ďábel. A kdo nevěří, tak právě teď uvěří, protože Anthony je náramně přesvědčivý. Krásná symbolika "Tomáše", který prvně ví jakou cestu zvolit, pak zas neví, no a nakonec byl vybrán. Sokratés (rozhodl) už dneska posílá i kněze na vymítačky do Itálie, tenhle studentský program je fakt pecka, jen já tuhle akci nemohu nikde najit, už vím, je to jenom pro vybrané studenty. Je težké posílat studenty z CZ... Itálie nemá dost kapacit pro nevěřící jedince... zato v USA se našel díky bohu jen jeden a ten to s krucifixem naštěstí fakt umí, protože jinak fakt nevím jak by otec Lucas dopadl. 3/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Håfström skombinoval dve veci. Drama o hledani viry mladyho budouciho kneze a klasickej exorcistickej horor. Takze zatimco v prvni pulce se nic moc nedeje a hlavni hrdina premejsli, co se svym zivotem, v druhy nastoupi docela atmosfericka podivana. Sice se nekona nejakej nervydrasajici horor, precejen to je spis to drama, ale jakmile nastoupi na scenu Hopkins, jde kvalita filmu strme nahoru. No a zaver s vymitanim se poved a Hopkins si strihnul dalsi oskarovej vykon. Takze po mdlejsi prvni pulce nakonec spokojenost za slabsi 4*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No než se poprvé ukáže otec Anthony, tak do té doby je film totálně debilní. Poté se cosi slabého začne konečně dít a u toho slabého to zůstane až do samotného konce. Vlastně považuji za hřích označit tento film jako horor, protože k hororu má skutečně hodně daleko. Nebýt právě Hopkinse, tak těžko říct, zda bych u filmu vydržel až do konce. Ovšem to samotné vymítání je trapné s Hopkinsem i bez něj. Krom toho je vše samozřejmě latinsky, protože anglicky to nezní pěkně. Zbytek hereckého obsazenstva je příšerný. Na celkovém dojmu to však moc nezkazí, protože tu se velmi těžko hledají věci, které se ještě zkazit dají. Dávám * a kdybych vám měl říct za co, tak asi neodpovím. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2011 v Hollywoodu. (ČSFD)
  • Divadlo, které je vidět na začátku filmu, je ve skutečnosti Lyric Theatre, které se nachází ve městě Blue Island ve státě Illinois. (Pavlínka9)
  • V určitých scénách si lze všimnout nepatrných znaků, které odkazují na přítomnost démona Baala. Když zahlédneme poprvé otce Lucase (Anthony Hopkins), můžeme vidět nejprve shluk koček a později ropuchy. Démon Baal je totiž v grimoáru líčen jako forma muže, kočky, ropuchy nebo jejich kombinace. (drowsy09)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama