Reklama

Reklama

Šípková Růženka

(festivalový název)
  • Austrálie Sleeping Beauty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V psychologickém australském filmu režisérky Julie Leigh se seznamujeme s Lucy (Emily Browning), tajemnou dívkou a mladou univerzitní studentkou, kterou pronásledují neustále životní problémy. Její život nabere jiný směr poté, co se přihlásí na inzerát tajemné agentury, která svým zákazníkům poskytuje erotický servis. Lucy se noří do světa spánku a jako novodobá Šípková Růženka slouží jako prapodivný spící společník klientům agentury. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá čiastočne umelecky ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá strieda niekoľko brigád a prác rôzneho, vrátane toho najintímnejšieho charakteru a po nájdení inzerátu sa ešte rozhodne pracovať v zvláštnom klube, kde robí spoločnosť bohatým a starým mužom. Spracovanie sa mi páči, film nie je pojatý tradičným spôsobom, o nejakú gradáciu tu vôbec nejde, rovnako ani o motiváciu a cieľ postavy, jednoducho po stránke deja si len hlavná hrdinka zarába viacerými spôsobmi, k tomu navštevuje školu, ktorá je ale prácam podriadená, robí spoločnosť aj svojmu dobrému priateľovi a podobne, po celý čas sa to drží v tomto duchu, pričom jedine v druhej polovici dostane viac priestoru aj tá nová netradičná práca, ale sadlo mi to veľmi dobre. Len by som ocenil nejaký skutočný záver, tento je taký zvláštny. Celý čas sa to nesie v takej zaujímavej atmosfére, páči sa mi aj ten čiastočný umelecký štýl, aj keď na tom sa ešte stále dalo popracovať, no celkovo ma to skutočne bavilo. K tomu treba spomenúť, že film má výraznú erotickú formu, no nie tým samoúčelným spôsobom, ako je to často zvykom, ale hlavne pomáha dotvárať celkovú atmosféru. Herecké obsadenie je na tom dobre, Emily Browning to zvládla výborne, aj napriek nejednoznačnosti svojej postavy to celé s ľahkosťou utiahla, ale celkom ma prekvapuje, že takúto úlohu prijala, keďže kvôli tomu strávi snáď aj polovicu času nahá, alebo aspoň eroticky pôsobí. A okrem nej tu už nikto nemá viac priestoru. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, páči sa mi atmosféra, musím pochváliť aj kompozíciu niektorých záberov, celkový dojem je veľmi pozitívny. Síce si nie som úplne istý, či tvorcom vyšlo všetko tak, ako aj mali v pláne, ale pre mňa je aj tak dôležité hlavne to, že ma to skutočne bavilo a preto aj dobre hodnotím. 78% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Parádně natočený film o ničem. Film, který se tak strašně snaží být artový a obrazově šokující (což zas tak moc teda neni), že se z té své snahy zapomněl vůbec dít. Pro mě to byla až neuvěřitelně povrchní a plochá podívaná postrádající jakýkoli element, který by diváka někam dějově posunul, obohatil. Tohle se snad raději mělo stát pornem, jelikož oním nulový příběhem tomuto druhu filmu spíše odpovídá a vzhledem k tomu, že jediným tahounem a důvodem, proč se na to chlípné postarší generace budou dívat a hvězdami zde plancat je právě ona nahota, která, kdyby se více "rozvinula", udělala by mnohé, třeba zajímavější film:-). Takhle to je jen krásně natočená nuda. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

So slečnou ( paní? ) režisérkou a scenáristkou Juliou by som rád skočil na pivo. No zrejme asi len na tretinkové, niekde do zámožnej reštiky bez života. Vidím totižto, že zrejme pochádza z rodu smelých intelektuálov, ktorí pri sledovaní takýchto filmov popíjajú chutnučký ( dľa ich chuti ) čajíček s erekciou na malíčku a vášnivo diskutujú na filozoficko-sociálno-manifestačnú tému tohto diela. Nie škoda celuloidu ( digitálu )? Toto je ťažké aj na divadelné dosky. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Vůně mládí vs. zápach stáří ...... fí-ha, a potom ten závěr : seschlý Man 1 na konci své cesty / Peter Carroll / a jeho volba .. tj. : naposledy přivonět, pohladit, políbit, prohlédnout, polaskat - a potom smířený odejít ... hmm, tak tomu říkám konec .. jednoznačně doposud nejlépe provedená eutanázie .. takhle bych to také bral .. všema deseti ... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tento film viděl trailer, nevypadal vůbec špatně, měl unikátní atmosféru a hlavně příběh, který napadl už asi každého, kdo zná pohádku o Šípkové Růžence a je mu nad 15 let… :-) Byl jsem zvědavý, co z toho vznikne a upřímně mě zklamalo, že z toho vznikla taková blbost. Sleeping Beauty se snaží být filmem uměleckým. To ale není omluva proto, aby postavy neměly motivaci pro to, co dělají. Například hlavní hrdinka - co o ní víme? Je drzá, umí přesvědčivě lhát (i své matce do telefonu) a v jejím životě je pár lidí, o nichž se toho taky moc nedozvíme (kdo byl ten umírající, její bývalý, kamarád, bratr?) ale o ně mi nejde. Proč nevychází s matkou, co se mezi nimi stalo? Proč se chová jako děvka (scény z baru)? Nic ani náznaky něčeho, čeho bych se jako divák mohl chytit a co by mi pomohlo pochopit chování hlavní hrdinky a pak s ní i soucítit. A tohle je problém - pokud s hlavní hrdinkou nesoucítíte, tak je jasné, že se vám tento film nebude líbit, protože vás jednoduše nezajímá, co se (jí) stane dál. A že se toho moc nestane… To režisérce/scenáristce nikdo neřekl, že normální film by měl mít i konec? Ne jen "jako" konec, kde se něco stane a najednou se rozjedou titulky, ale konec? Umění jde dělat i trochu srozumitelněji, si myslím, nicméně tenhle film nepovažuju za umělecký. On se jen snaží být něčím jiným, něčím co bohužel není, protože mu to scénář nedovoluje. Škoda, trailer vypadal slibně. Plusové body za občasnou atmosféru a za Emily, které by neškodilo, kdyby trochu pojedla. 40 % s tím, že tohle, ať už to mělo být cokoliv, už fakt nepotřebuju vidět znovu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Film byl v roce 2011 vybrán do hlavní soutěže na filmovém festivalu v Cannes. (acsmp)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

Reklama

Reklama