Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 4
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 4

Recenze (158)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Žánrově asi nejlépe zfilmované moderní Call of Duty šmrncnuté moderním Medal of Honor ~ OK, uznávám že akce se tady povedla nahrát, zrežírovat a vytvořit skutečně dobrá a při natáčení byl přítomen někdo, kdo říkal, jak se mají vojáčci pohybovat, takže to nepůsobilo trapně. Co už ale bylo přitažené za vlasy, to byl příběh, protahovaný, místy zoufale průhledný znovu se tak potvrzovalo, že až se do podobné situace dostanete, tak 1) Nikoho nenechávejte z hloupých sentimentálních důvodů na živu, a 2) Vždycky obětujte jednu kulku pro ujištění. Asi bych osobně uvítal prostě jen to pátrání, vyslýchání a akci a to rádoby řešení vztahů se m fakt netahat - bylo jich tu příliš a těch akcí v postelích bylo až nadbytek. Něčím ale filmaři holt nalákat museli, asi. Vidět se to jednoduše dá, ale nejlepší je asi první lehce zmatená řada, pak už se to točí kolem už známých zvratů a čím dál tím déle je více okecávání. Malé bezvýznamné plus za poslední (asi poslední?) díl, kde si vzpomněli, že jsou Češi členy NATO, že se tam ozvala hodně špatná čeština, že naši vojenskou misi při NATO nechali infiltrovat teroristy a že nám vyvraždili vlak civilů. Hm, je to vůbec plus...? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

K seriálu som sa dostal až v 4. sérii, a zdá sa mi byť dosť našliapaný, veľa akcie, zaujímavé ksichty vo vedľajších úlohách. O mŕtvoly nie je núdza a úvodná pesnička navodzuje skvelú atmosféru. Seriál o špeciálnej jednotke ako má byť... 1. séria má znaky nadmerných žánrových klišé (Hlavne to ako vždy dopadnú zradcovia, je trochu úsmevné. A sex je po určitej dobe tiež trochu prvoplánovaný.), ale moje sympatie seriál nestráca... A 2. séria má Rhonu Mitru. Ona je fakt kosť... ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Britům to slušně odsýpá, akce je dostatek a sympatický Richard Armitage je jejich ostrovní verzí Hugha Jackmana...Na druhou stranu se scénář až příliš často uchyluje k řešení deus ex machina, supermanovství a někdy až úsměvným logickým lapsům...Operační ústředí a hlavně ženy v něm jsou pak světem sám o sobě :) Druhá série si dovolí překopat celý ansámbl, přidat jednotící dějovou linii a více uvěřitelnosti...Hlavně za ni výsledné hodnocení... ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Je to dobré. A hraje tu Ryk z kousátek, který zvládal neskutečně rychlé přesuny přes půl zeměkoule. Hodnocení druhé série: Dva frájové si to dávají na pohodu, přičemž Amík je klátič. Trochu komedie oproti první sérce. Ale kouká se na to pěkně. Hodnocení třetí série: JAR, atomové hlavice a vše kolem nich. Hlavním padouchem je doktůrek z třetího Vetřelce. Hodně akce. Hodnocení čtvrté série: Rozmanité lokace. Spousta akce. Škoda Rhony Mitry. Padouch hrající na obě (všechny) strany. Antonín Paleček. Hodnocení páté série: Nebezpečím je KLDR, především pak jedna ženská. Hodně se střílí, ale hlavní týpci jsou téměř nesmrtelní. Pár členů z týmu takové štěstí nemá. Občas lehce dementní chování. Přesto stále dobře koukatelné. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)
  • Kvůli nastalým občanským nepokojům ve státě Mosambik týden před vznikem prvních dvou dílů třetí série, musel filmařský štáb kvůli zhoršeným bezpečnostním podmínkám přesunout natáčení do jiných lokací jižní Afriky. (Conspi)

Reklama

Reklama