Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 2

Recenze (158)

Nix 

všechny recenze uživatele

Takto, co je super, tak seriál je napěchován akcí od začátku do konce, ano najdou se i slabší díly, ale většina co se týče akcí si drží svůj standart. Ale co mi vadilo, tak od Retribution přijdou nový herci a seriál už ztratil svůj náboj. Ale série předtím mohu doporučit, je to klasika od Cinemaxu na kterou jsem zvyklý od Banshee nebo Warrioru, krev, sex, akce, hlášky. Jenže do plného hodnocení mi pořád pár věcí vadí a chybí, některé díly byly jak přes kopírák a někdy některé scény byly prostě nudný a nucený, kolikrát i herci občas vypadali, že ulítavají a nejedou na sto procent i některé scény mohou působit dost lacině. Ale i přes to člověka čeká akční zábava. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

K seriálu som sa dostal až v 4. sérii, a zdá sa mi byť dosť našliapaný, veľa akcie, zaujímavé ksichty vo vedľajších úlohách. O mŕtvoly nie je núdza a úvodná pesnička navodzuje skvelú atmosféru. Seriál o špeciálnej jednotke ako má byť... 1. séria má znaky nadmerných žánrových klišé (Hlavne to ako vždy dopadnú zradcovia, je trochu úsmevné. A sex je po určitej dobe tiež trochu prvoplánovaný.), ale moje sympatie seriál nestráca... A 2. séria má Rhonu Mitru. Ona je fakt kosť... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Žánrově asi nejlépe zfilmované moderní Call of Duty šmrncnuté moderním Medal of Honor ~ OK, uznávám že akce se tady povedla nahrát, zrežírovat a vytvořit skutečně dobrá a při natáčení byl přítomen někdo, kdo říkal, jak se mají vojáčci pohybovat, takže to nepůsobilo trapně. Co už ale bylo přitažené za vlasy, to byl příběh, protahovaný, místy zoufale průhledný znovu se tak potvrzovalo, že až se do podobné situace dostanete, tak 1) Nikoho nenechávejte z hloupých sentimentálních důvodů na živu, a 2) Vždycky obětujte jednu kulku pro ujištění. Asi bych osobně uvítal prostě jen to pátrání, vyslýchání a akci a to rádoby řešení vztahů se m fakt netahat - bylo jich tu příliš a těch akcí v postelích bylo až nadbytek. Něčím ale filmaři holt nalákat museli, asi. Vidět se to jednoduše dá, ale nejlepší je asi první lehce zmatená řada, pak už se to točí kolem už známých zvratů a čím dál tím déle je více okecávání. Malé bezvýznamné plus za poslední (asi poslední?) díl, kde si vzpomněli, že jsou Češi členy NATO, že se tam ozvala hodně špatná čeština, že naši vojenskou misi při NATO nechali infiltrovat teroristy a že nám vyvraždili vlak civilů. Hm, je to vůbec plus...? ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

netrvalo dlouho a k tomuhle seriálu jsem si vypracoval celkem vztah...akční, našlapané a nejde se u toho nudit...navíc ta úvodní Britsko-Americká dvojice charismatických vojáků, kteří jsou rozdílní asi jako den a noc a přitom jim spolupráce šlape jako švýcarský hodinky...už úvodní prolog s Porterem byl na jedničku, ale nečekal jsem že mě další série až takhle chytí. U mě zatím za plný počet a doufám že to neztratí dech ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA (II. séria): HBO = 3.1.2012, réžia českého znenia (SDI 2011) = JIŘÍ KVASNIČKA+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (I. séria): ČT 1 = 7.1.2013 - Svižne nakrútený výplach v ktorom pornoverzia Jamesa Bonda v každej epizóde pretiahne aspoň jednu samicu. Popritom stihne oslobodiť rukojemníkov, vyriešiť komplot vo svojej pofidérnej organizácii a ešte aj odhaliť prešibanejšieho teroristu než bol povestný BIN LÁDIN. A aby som nezabudol, v rámci "realističnosti" buď jedného alebo druhého (prípadne obidvoch) agenta v každej epizóde alebo zrania alebo postrelia. Samozrejme v tej nasledujúcej sú už fit a ako znovuzrodení. Lebo ten boj s terorizmom je skrátka cool ... (3.1.2012) Mimochodom bacha na užívateľa Scar - očividne je to duševne narušený jedinec. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • Hlavní protagonisté používají mimo jiné i samopaly české výroby SA vz. 58 v různých úpravách, CZ Scorpion Evo 3 S1 a Sa 26. V seriálu se také objeví pistole CZ 75. (Paulusek)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)

Reklama

Reklama