Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 1

Recenze (158)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Viděny série 2 až 5 a po celou dobu se jedná o parádní akcí a hláškami napěchovaný materiál, s dílčími úkoly na dva díly a hlavním motivem v rámci celé série, což mi hodně vyhovovalo. Seriál se s tím nepáře a nikdy nevíte kdy může dostat kulku vaše oblíbená vedlejší postava, také je tu docela dost sexu. Série 2 - 4 jsou u mě za plné hodnocení, skvělá akce, hodně napětí, scénáře slušné, zvratů dost. Výborná je chemie mezi hlavníma postavama, takové to správné parťáctví. Pátá série je už přeci jen moc přehnaná, a v dílčích věcech nelogická, viz. infiltrace do Koreje, absence policajtů, kromě případu kdy se to hodí scénáři apod. Nicméně za uspokojivé uzavření a sentimentální konec dávám páté sérii slabší 4 hvězdy. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

Reklama

Scar 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť pocitu, že každú dvojčasť režíroval iný režisér. Zaujímvé príbehy a celkom sympatický kasting v niektorých častiach vyslovene dehonestuje komparz. Môže sa stať, že "profesionálni žoldnieri" sa budú Porterovi stavať pred jeho rozpálené AK47, jak umelé kvetinky na strelnici. Postavia sa mu pred dvere a divím sa, že nezaklopali. Verím, že nie som jediný, kto si to všimol a komu to vadí. Nič iné ale seriálu nemám čo vytknúť. Druhá séria pre mňa lepšia ako prvá, najmä dvojčasť z Kosova/Viedne a tretia, tá ešte o trošičku lepšia ako druhá. To sa často nevidí. Pribrať do teamu Rhonu Mitru bol parádny krok. Mimochodom, bacha na komentár užívateľa Anderson. Očividne hodnotil iba druhú sériu!! ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Britům to slušně odsýpá, akce je dostatek a sympatický Richard Armitage je jejich ostrovní verzí Hugha Jackmana...Na druhou stranu se scénář až příliš často uchyluje k řešení deus ex machina, supermanovství a někdy až úsměvným logickým lapsům...Operační ústředí a hlavně ženy v něm jsou pak světem sám o sobě :) Druhá série si dovolí překopat celý ansámbl, přidat jednotící dějovou linii a více uvěřitelnosti...Hlavně za ni výsledné hodnocení... ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Takto nejako si predstavujem dieťa Hustleru a zbrojárskeho priemyslu. Nesmrteľná armáda dvoch samcov kosí v absurdných misiách miliardy ozbrojených zlosynov a zlodcér. Akcia prerušovaná kvantami erotických scén, ktoré sú do deja umiestňované bez rozmyslu a zjavnej logiky. Moje hodnotenie sa týka sérií s Damienom a Michaelom, ešte si rozmyslím, či budem pokračovať, zatiaľ ma úvod neomámil. Ďalšie série sa zrejme potýkajú s budgetovými škrtmi, očividne si nemohli dovoliť hlavných hrdinov v plnej výške, rozhodne to nevyzerá dobre, keď sú najnižší v boji a nedajboh, aby si niektorá z kolegýň dala štekle. ()

Galerie (608)

Zajímavosti (15)

  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)
  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)

Reklama

Reklama