Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 3
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 3

Recenze (158)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Strike Back sú skôr 2 seriály. 1. séria je hlavne o Johnovi Porterovi a 2. až 4. sú skôr o tímovej spolupráci Sekcie 20. Aj v iných aspektoch sú rozdiely, ale čo sa nelíši, je kvalita seriálu: Parádička. Najviac sa mi páči, ako niektoré veci sú veľmi realistické a iné sú taká seriálovo prehnaná blbosť, že James Bond vyzerá reálne :-) Každopádne, geniálne zápletky, úžasné postavy a prestreliek a kečupu na mraky. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář se vztahuje k 2.-5. sérii: Bodie & Doyle meet Bond meets Rambo meets 24. Skvělá akční zábava se sympatickou ústřední dvojicí elitních vojáků (Sullivan Stapleton si toho svého drsňáckého frajírka, který s velkou chutí vobtáhne každou sukni v dohledu, strašně dává) bojujících s teroristy a šmejdy všeho typu (a zpravidla ve velmi atraktivních lokacích). Solidní zápletky, hodně svižné tempo, patřičný dějový spád, příležitostný ostřejší zvrat a v neposlední řadě (pravidelně dávkovaná) dobře natočená akce, při níž se municí a explozemi opravdu nešetří. Celkový bodycount je úctyhodný a kvalitní záporáci (islámští radikálové, bývalí členové IRA, ruští mafiáni apod.) taky určitě nechybí. S02: 80 %; S03: 80 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

Reklama

Mara12 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičkové hodnocení si zaslouží pouze druhá série (sympatická ústřední dvojka, rychlý spád děje, nadprůměrná akce - takže nad těmi slabšími momenty potažmo nesmysly nemáte čas přemýšlet). První série zaostává – John Porter má na můj vkus až moc testosteronu (větší macho snad není ani v hotelu Paradise), naopak Andrew Lincoln je taková nevýrazná mánička, o které nevíte, co si pořádně myslet a sentimentální závěr posledního dílu - hodně laciný . ()

York 

všechny recenze uživatele

Skvely serial, spousta prestrelek a souboju. Zacatek se me libil trochu vic, vzdycky byl jeden pribeh rozdelen do dvou dilu a jednotlive pribehy se vzdycky odehravaly nekde jinde, takze to bylo dost zajimave. Posledni serie byla uz ale zklamanim, na jednu stranu uz bylo jasne, ze jsou Michael i Damien "nesmrtelni", na druhou stranu ale zase nazev serie predpovidal to, ze jejich smrti by se cely serial mohl klidne ukoncit. Hlavne ale uz ta posledni serie byla takova divna... EDIT: Serial uz ma i pokracovani, ale to uz neni nic moc, divam se na ne spis ze setrvacnosti. ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení berte s rezervou, protože jsem viděl pouze první díl první série. Ano, má to hlavu a patu. Ano, je to dobře zahrané a natočené. Ale já se zkrátka u podobných snímků, které mají údajně přibližovat realitu války mezi USA/GB a (doplňte název blízkovýchodní země dle libosti), cítím západními tvůrci manipulován. A to není pocit, který bych měl rád. Takže čestné tři hvězdičky a stačilo. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)

Reklama

Reklama