Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 2

Recenze (158)

kinderman 

všechny recenze uživatele

1.série- osamělý vlk a britský operativec v jednom John Porter vyznává stále stejnou strategii: nechat se zajmout a pak zaútočit zevnitř. Přitom mu stále vrtá hlavou, zda skutečně před sedmi lety zavinil smrt svých tří kolegů. 2.série- Portera nahrazuje dostatečně zajímavá, sympatická a dobře zahraná ústřední dvojka a jejich drsná nadřízená, nekompromisní akce po celém světě (koho tady zajímá nějaká logika?), včetně pravidelné likvidace přebytečných rukojmí. Ano, tohle mě fakt baví. 3.série- to samé co dvojka (jen akční rádius se zúžil na Afriku a chlapci se honí za jadernými spouštěči) plus Rhona Mitra. Kdyby někdy tvůrci napsali postavám smysluplný dialog, opravdu by mě naštvali. 4.série- nejvyšší čas skončit, začíná to zavánět stereotypem a sníženými produkčními náklady. Vrcholem je 9.epizoda, kdy česká vojenská delegace se silným maďarským přízvukem jede na summit NATO do Frankfurtu po neelektrifikované jednokolejce a bukolická krajina se nemění ani při hlášení, že předměstí je vzdáleno minutu jízdy. 5.série- dojemná rozlučka začíná v Thajsku, aby se přes KLDR vrátila do Evropy. Největším tahákem pro mě bylo samozřejmě angažování Michelle Yeohové. Předposlední epizoda ve stylu Smrtonosné pasti, rakouský "kouzelný dědeček" s batohem a motorkou po otci pobavil. Na konci jsem při těch proslovech a filozofování o životě vojáka skoro zamáčkl slzu. Primitivní, machistické? Ano. Zábavné? Navýsost. Díky, hoši. 6.série- je úplně fuk, zda se nový tým pohybuje v Libyi, Maďarsku, Bělorusku, Polsku, zda se mezi jednotlivými lokalitami teleportuje, hlavně když je na koho střílet a co vyhazovat do povětří. Už to zdaleka není taková pecka, jako byla 2. a 3. série, ale intelektuálně zanesenou divákovu hlavu to pořád ještě vyčistí docela dobře. ()

Idris 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že první série je uvěřitelnější, než ty ostatní. Je v ní slušný hlavní hrdina a dost akce, která mě bavila. Potom přichází druhá série, která měla navázat na tu první, ale bohužel podobnost je tam možná jen v názvu Sekce 20. Staré postavy, na které jsem si docela zvykl, byly nahrazeny úplně všechny, což je pro mě zcela nepochopitelné. A také je pravda, jak zde již někdo psal, že z hlavních hrdinů se stali nesmrtelní borci, a z jednoho dokonce, již někde zmiňovaný nadsamec (tohle přirovnaní je výstižné). No nicméně je to chytlavé, a když není na co se kouknout, tak i dostačující. P.S. Srovnávat tento seriál s Jamesem Bondem, je podle mě špatná volba. Dal bych přednost srovnání s Bournem, kde bych viděl docela slušnou podobnost. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Čeká mě čtvrtý díl první (nulté, chcete-li) série a je to námrd. Trochu se bojím další řad, protože Armitageův Porter je prostě maximální borec a bude mi chybět, a navíc se společně s příchodem nových hrdinů (přičemž mám po Rise of the Empire fakt strach z hereckých výkonů Sullivana Stapletona) mění i produkce, ale obavy jsem měl i z toho, že Strike Back jako takový bude příliš televizní, s levnými akčními scénami a nízkým věkovým ratingem, takže jsem byl pochopitelně velmi příjemně překvapen vysokými hodnotami akce s pořádnou kamerou a choreografií, dalece přesahujícími většinu shakysraček z kina, počtem fucků a sonovabitchů, bodycountem na úrovni The Expendables, krví a brutalitou, ať už jde o mučení nožem nebo klasický waterboarding. Tvůrci se s tím fakt nemazlí a to je sakra dobře. Podle ohlasů si i díly se Scottem a Stonebridgem udržují stejnou kvalitu. Jsem zvědavý, protože jestli je to pravda, poletí tohle do mé topky sakra rychle. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1. řada: stupidně od pasu plácnuto - naprostá pecka. Nelze vytknout naprosto nic. Od malička jsem byl militarista a hrál si spistolkama, takže se mi série opravdu líbí. Perfektní Britská práce na téma akční série... 2. řada: nevim jestli za to mohla práva nebo co se stalo, ale ten "restart" byl škoda. Série malinko sklouzla ke standardu a rozhodně je horší než ta první. Ne zase tak moc aby ji to stálo honocení. 3. řada: pokračuje v duch té druhé (stejní herci, stejný styl) jen další zápletka. Tentokrát ale víc ucelená (série působí jako jeden dlouhý film). 4. a 5. řada: stejně jako posledně jde nyní o jeden ucelený příběh rozsekaný na deset kousků. Díky tomu je to svižné a na tempu nic neztrácí. Za mě vše v pořádku a Strike Back si stále drží pozici jednoho z nejlepších seriálů akčního žánru. 6., 7. a 8. řada: Došlo na přeobsazení. Už to není uplne ono. Není to výrazně horší, nicméně ztráta “původní sestavy” je znát na zábavnosti. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotit Protiúder jako jeden seriál moc nejde. První série stojí sama o sobě, je vážnější, špionážní a za mě nic moc. Pak ale přišel na scénu Scott a Stonebridge a seriál se rozjel na plný pecky. Spousta sexu, výbuchů a minimálně jedno vystřílený město v každým díle. Akce je tu plno, je přehledná a Wichnester se Stapletonem si to užívají každou chvíli. Jejich chemie a hlášky jsou neopakovatelný. Pánové se ale se seriálem rozloučili a ten to ještě ve 3 sezónách zkusil s novým obsazením. Nebyl vyloženě špatný, ke konci dokonce velmi dobrý, ale vrcholu ve 4. a 5. řady se už Protiúder nepřiblížil. Celou dobu to ale byla nadprůměrná akční zábava. Scotte a Stonebridgi, díky! ()

Galerie (596)

Zajímavosti (15)

  • Tato série se natáčela v Malajsii v Kuala Lumpuru a ve městě Johor Bahru, které leží kousek od Singapuru. (ČSFD)
  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)
  • Seriál je natočen na motivy knihy 'Protiúder' autora Chrise Ryana, který sám patřil k britské vojenské speciální jednotce SAS. (MeanWhile)

Reklama

Reklama