Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (401)

Pirabin

všechny recenze uživatele

Ty co znají Kinga vědí na co koukají a co od toho mají čekat, pokud to máte rádi tak klidně koukejte, tohle bude jedna z povedenějších adaptací. Ty ostatní co Kinga neznají si můžou užít ty zajímavé nápady. myšlenky (které jsou ale v každém druhém Kingovi a opakují se) a postavy a celkově další sociální experiment jednoho městečka. Kde je několik postav zavřenejch na místě a my sledujeme jak se na nich odráží ponorková nemoc. Takže za mě spíš JO, než NE, je to furt ten samej starej King, kdo čeká revoluci, nebo něco novýho ať zkusí spíš něco jiného. Více na mým blogu: http://humananestetic.blogspot.cz/2013/06/o-pilotu-stephen-kings-under-dome.html ()

Segrestor

všechny recenze uživatele

Mírná spokojenost v rozmezí od flagelantní nadrženosti po katabolismickou nudu. Jinými slovy, hodnota na škále pocitů začínajících u latentní fadese s odklonem k mírné dichotomii připomínající hypnoporod a končící u implementace adorace na úkor konsolidace nonkognitivní determinace, dosahuje aproximace 8 (z 10). Snad v příběhu nedojde k určité interní sociální kohezi dle kognitivně-behaviorální terapie A. Lazaruse, to by čistě patoplastický faktor musel synergicky segregovat a nezbylo by, než společně s Kantem říct, že contra factum non datur argumentum. Ostatně, tak to známe z Wenderse či Jarmusche. Jinak ale budu docela spokojenej parchant, když se to udrží. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod. Horor? Ale bože, to snáď nie, asi preto, že veď podľa Kinga, tak to musí byť hororové.... no nie je. Prvá séria, kde sa rieši iba prežitie, rozdeľovanie surovín, jedla.... tá bola vážne špičková. Keby tam na niektorých postoch boli lepší herci, tak možno aj na plný počet. Avšak postupne, ako sa to začalo rozuzľovať a dostalo to výraznejší sci-fi nádych, tak to už bavilo podstatne menej. Skrátka mám pocit, že sa tu z dobre našliapnutého príbehu a vynikajúcej mysterióznej atmosféry nedokázalo vyťažiť ani polovica potenciálu. A záver mi už prišiel vyslovene banálny. Priemer, škoda, malo to naviac. 60/100 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dokoukána první řada a na úvod musím říct, že nebýt pod seriálem podepsaní King a Spielberg a vědět, že to má víc jak jednu serii, na seriál bych se nedíval. Námět není vůbec špatný. Provedení je o mnoho tříd horší a snad v každém díle jsem několikrát žasl, co mizerní tvůrci dokáží přehlédnout či ponechat oku diváka. S pocitem toho, že třináctým dílem seriál končí, jsem všechno tohle zvládl překousnout. Najednou otevřený konec a také tu čtu, že závěr třetí řady je ještě otevřenější. To jde??? "Díky" přítelkyni to asi uvidím... tak uvidíme. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí jsem zatím viděl dva díly a nápad je to dobrý a určitě by dokázal diváka chytí na tom jak to celé dopadne a proč je město pod kupolí akor pokud jako já nečetli knihu,ale bohužel atmosféra a herecké výkony jsou pro mě opravdu hrozné a tím pádem dávám horko těžko celkově zatím 50 % a tři hvězdy. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)
  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)
  • Když na konci dopadne mrtvý reverend na zem, má levou ruku podél těla a pravou kolmo od těla, při pohledu shora má levou ruku přes hrudník a pravou za hlavou. Při dalším pohledu z boku už má obě ruce podél těla. (BaronDevil)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama