Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (401)

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Skvělá knižní předloha ustoupila a kromě názvu, několika událostí a jmen postav nemá seriál s dílem Stephena Kinga skoro nic společného. První řadu je ještě možné celkem v poklidu sledovat, ale druhá už je natolik přeplácaná, že jsem si v několika okamžicích vzpomněl na pitomé Lost. Pokud srovnám průběh děje a skutečnost, že lidé celkem rychle zapomínají nebo jednoduše prominou vraždu, zrady a lži, nemůže mít tento seriál dlouhého trvání. Přitom herecké obsazení je zvoleno velice dobře a nesympatických herců tolik není a naštěstí pro mě ta, která byla nesympatická nejvíce, byla po několika epizodách zastřelena. Doporučuji třetí řadou zakončit a už nikdy nepokračovat. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Pod kupolí jsem zatím viděl dva díly a nápad je to dobrý a určitě by dokázal diváka chytí na tom jak to celé dopadne a proč je město pod kupolí akor pokud jako já nečetli knihu,ale bohužel atmosféra a herecké výkony jsou pro mě opravdu hrozné a tím pádem dávám horko těžko celkově zatím 50 % a tři hvězdy. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # 65%. Jedna z nejznámějších Kingovo předloh, stavějící na velmi zajímavém námětu o městečku, které je obklopeno tajemnou kopulí. Televizní zpracování sice není špatné, ale s aktuálními 13ti epizodami se mi mnohokrát stalo, že jsem se docela nudil. Podle mého by stačilo epizod 10, přitáhnout uzdu a držet si napínavost, tak jako tomu bylo v poslední dílech, které stály opravdu za to. Nekouká se na to špatně, pořád tam je nějaký důvod, proč ve sledování pokračovat, ale to bohužel nestačí! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně originální, co se týká hlavního námětu. Realizace už poněkud řekněme pokulhávala. V tomhle seriálu víc než kde jinde platí pravidlo"každý chvilku tahá pilku" První dvě série jsem zhltnul během pár dní a byl jsem poměrně spokojený, i když tam bylo spoustu nelogičností, už třeba to jak jim během pár dní dochází jídlo a pod vždyť museli mít doma zásoby, jako má každý a s tím se nechá dobře vystačit nějakou dobu. Nejlepší postava je jednoznačně "velký Jim, ten je neskutečně bezpáteřný a udělá všechno pro svojí potřebu i vraždy. 3 série je prostě úplně jiná než to co jsme dosud mohli sledovat a ty žabomyší války dřív jako by byli zapomenuty a dostaneme úplně jiný level. Dozvíme se podstatu a pravdu o kupoli. Musím říct že první dva díly mě nebavili a musel jsem se docela přemáhat se v tom orientovat, přece jenom jsem se bál že "matrix" bude celou sérii naštěstí nebyl. Tady mě nejvíc bavil velký Jim z kterého se stal dalo by se říct kladný záporák. Velmi mě to připomínalo jiný seriály jako třeba Událost či "V", který,ale skončili v nejlepším což je škoda. Tady se aspoň vyřešila kupole přece jen už pod ní dál pokračovat by asi bylo jen nastavování kaše, Děj už se neměl kam posunout. Škoda že nepokračovali dál bez ní, bylo by to zajímavý jak by to bylo dál, jestli by asi nejspíš vznikla další kupole. Proč když už seriál zruší neexistuje nepsané pravidlo, že natočí ještě třeba dva tři díly, kde prostě příběh uzavřou. Ted něco k nelogičnosti tak třeba hned po nástupu kupole nemají v nemocnici léky ,ale ani personál kde sakra jsou doktoři? Asi nejvíc bije do očí to jak jsou lidi během pár dní naprosto v pořádku a to byli postřeleni a pod, třeba Jim na začátku 3.série je probodnutý prakticky mrtví a hned jak se mu podaří z toho dostat tak je v pořádku, Stejně tak to nesouhlasí časově během tak krátký doby, to prostě není možný. Co se týká tady zmiňovaných chyb v seriálu, tak to žádné chyby nejsou, stačí se podívat třeba na scénu kdy kupole mizí, tak je jasně vidět z jedné strany následky výbuchu. a že je tam vítr proč by nebyl, když je tam pod kupolí mikroklima, tak je tam i vítr. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Seriál na motivy jednoho z nových románů Stephena Kinga. Seriál a kniha sdílí společnou zápletku: nad městečko kdesi v Maine se snese průhledná nezničitelná kupole a odřízne tak jeho obyvatele od okolního světa, a ti se musí naučit žít s tím, co mají. Kniha a Seriál mají společných ještě pár charakterů, které ale u seriálu nabyli líbivější a ne tolik vyhraněné podoby.Tím podobnost končí. Zatímco kniha se odehrávala během jednoho týdne, a bylo více vidět, jak policie začíná město řídit, jak obyvatelé zdivočí natolik, že se lidé bojí vyjít na ulici, aby nebyli znásilněni nebo nedostali cihlou, tak seriáloví obyvatelé jsou způsobní, až na pár rabování v obchodě a v baru, na cizí majetek nesahají, poslouchají starostu, společně se modlí a o jakési rebélii a narůstajícím zoufalství si můžete nechat jenom zdát. Zatímco v knize byl každý den kvůli kupoli méně snesitelný, jak zvyšující se nevraživostí mezi lidmi, tak i nedýchatelným vzduchem, který se stává čím dál zatuchlejším a smradlavějším nejen kvůli výfukům aut, tak seriáloví obyvatelé jsou relativně v klidu a řeší si svoje osobní problémy. Seriál jde jinou cestou. Z krutého a občas hnusného trhilleru se stala (až na pár krvavých scén) korektní rodinná podívaná. Zápletka se vyvíjí jiným směrem a dává si pěkně na čas, aby si tvůrci nechali prostor do dalších sérií. Nemá smysl snižovat hodnocení kvůli tomu, že se seriál dost odchyluje od knihy, ale kvůli zbytečných kličkám a natahování. A jestliže seriál začal nadějně a napínavě, tak bohužel pokračuje dlouhou nudnou cestou. Pokud čekáte důstojnou adaptaci Kingova románu, budete zklamaní. A ještě něco: nedořešená první série je pěkná podpásovka, raději si počkejte, až se dotočí další série a dozvíte se rozuzlení aspoň jedné příběhové linie. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • U natáčení byl přítomen autor předlohy Stephen King. (Patw)
  • Kingova kniha, která čítá více než 1 000 stran, popisuje dění během jednoho týdne. Seriál stanice CBS se tohoto času nedrží, už od desáté epizody týden přesáhne. Producenti poznamenali, že se většina epizod odehrává během jednoho dne. Vaughan řekl, že jejich počínání King podporoval a že se mu líbí odbočky od jeho vlastního příběhu. Vaughan ještě poznamenal, že když poprvé přišli za Kingem s nápadem, že by lidé mohli být pod kupolí uvězněni i několik let, řekl prý, že mohou dosáhnout toho, čeho on nikdy nemohl, a že díky tomu pak může mít seriál jiné zakončení, než jaké bylo v knize. (zbyshek)
  • V čase 10:34 je detail na tablet s Windows logem na levé straně. V dalším záběru, kdy se na něj dívá Linda Esquivel a drží jej její snoubenec, je toto logo na straně pravé. (VinceCZ)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno