Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (402)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Karty jsou rozdány, hra může začít. Velmi solidní úvodní díl, v němž jsou nám představeni hlavní aktéři i nastalá situace. Teď už nezbývá než čekat, jak se nám to rozjede. Pilot - 80% --- Bylo to jako na houpačce, slabší díly střídaly ty lepší. Jako zábavná letní podívaná ale Under the Dome vcelku obstál. 1. série - 70% ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dokoukána první řada a na úvod musím říct, že nebýt pod seriálem podepsaní King a Spielberg a vědět, že to má víc jak jednu serii, na seriál bych se nedíval. Námět není vůbec špatný. Provedení je o mnoho tříd horší a snad v každém díle jsem několikrát žasl, co mizerní tvůrci dokáží přehlédnout či ponechat oku diváka. S pocitem toho, že třináctým dílem seriál končí, jsem všechno tohle zvládl překousnout. Najednou otevřený konec a také tu čtu, že závěr třetí řady je ještě otevřenější. To jde??? "Díky" přítelkyni to asi uvidím... tak uvidíme. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto 6 dílů a musím říct, že se mohu považovat za fandu tohoto projektu. Už to, že jako předloha tu slouží kniha Stephena Kinga, může znamenat zajímavou podívanou. A já potvrzuji: Je to zajímavá podívaná. Už po pár dílech jsem začal soucítit s postavami a navíc jsem našel své oblíbence, kterým fandím. Nebude to asi překvapením, když moji oblíbenci budou Barbie&Julia. Jinak je to stále všechno zahalené tajemstvím a já se těším, až je postupně hlavní hrdinové budou odkrývat. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Seriál z pohledu teenagera podobně jako třeba Heuréka – město divů. Je to všechno takové líbivé, plakátové a narozdíl od Heuréky se to snaží být dramatické, ale to je trochu ošemetná věc, do tajů scénáře je vidět jak pod onu příslovečnou kopuli. Podobností je ale víc - nevysvětlitelné jevy, hi-tech technologie, nerdi, jednota místa a času, omezená na lokalitu jednoho maloměsta, dokonce i zástupkyně šerifa města se té z Eureky vizuálně až k neuvěření podobá, a stejné je to s typologií dalších postaviček, například lze komparací zřetelně dojít k televizní autoreflexi mladé teenagerky (dcera šerifa z Eureky a dcera dvou lesbických matek z Chester's Mill). Možná jsem coby divák objevil šablonu, jak vyrobit komerčně úspěšný teenagerský seriál, který se primárně jako teenagerský netváří a je umně maskován mimikry sci-fi. Lost pro mladší a nezkušené... Série 1: 60 % ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • U natáčení byl přítomen autor předlohy Stephen King. (Patw)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)
  • Dale 'Barbie' Barbara (Mike Vogel) je zobrazen jak jako malý chlapec dělá žlutý obtisk dlaně na červených dveřích, ale hned ve všech dalších záběrech je vidět, že má ruku od červené barvy. (KM Phoenix)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama