Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 2
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (401)

katuska138 

všechny recenze uživatele

První díl ve mě vzbudil obrovskou zvědavost a napětí, všechno začínalo moc hezky gradovat, druhý díl už byl nudnější a po třetím dílu jsem nad tím celkem zlomila hůl. Postavy mi nijak k srdci nepřirostly, nemám chuť jejich osudy sledovat dál ani jim držet palce, Stephena Kinga miluju, ale tohle bohužel moc nevyšlo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Selhání, naprosté selhání. Věci, které byly v knize zábavné jako Juniorovy záchvaty vzteku a následné brutální vraždění (scény kde si povídá s hnijícími těly svých přítelkyň se asi nedočkám), starosta Sanders, strašák Bépa, byly vyškrtnuty nebo jsou úplně zprasené - šéf - naprosto geniální postavu (v knize to je něco jako zfetovaný Glum s ákáčkem) pošlapali neskutečným způsobem. Barbie - kuchař - je tu nějáký tajný agent/vrah či co a vůbec škoda mluvit. Knize tenhle seriál udělal svým prvním dílem strašnou ostudu a působí jak po lobotomii. Kostra knihy ze které zůstala jenom ta bezvýznamná kopule. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod. Horor? Ale bože, to snáď nie, asi preto, že veď podľa Kinga, tak to musí byť hororové.... no nie je. Prvá séria, kde sa rieši iba prežitie, rozdeľovanie surovín, jedla.... tá bola vážne špičková. Keby tam na niektorých postoch boli lepší herci, tak možno aj na plný počet. Avšak postupne, ako sa to začalo rozuzľovať a dostalo to výraznejší sci-fi nádych, tak to už bavilo podstatne menej. Skrátka mám pocit, že sa tu z dobre našliapnutého príbehu a vynikajúcej mysterióznej atmosféry nedokázalo vyťažiť ani polovica potenciálu. A záver mi už prišiel vyslovene banálny. Priemer, škoda, malo to naviac. 60/100 ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

To, že se seriál nedrží původní knihy by mi ani tak nevadilo... Že z knihy zůstaly jen jména hlavních postav a kupole, bych asi taky překousl... Ale že tvůrci vypustí do světa takovou sračku, to už ne... První dvě série byly na hranici koukatelnosti, třetí je už jen zoufalá a trapná neschopnost scénáristů, kteří očividně neví kudy kam... Tady pomůže jen jediné, rychle zapomenout... ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, je ve chvíli vidět záběr na přední stranu a tam domovské tlačítko, typické pro iPhony té doby. Že je to iPhone víme z předchozích záběrů, kdy si Elinore "Norrie" Calvert-Hill fotí selfie a má na zadní straně na fialovém obalu typický průřez pro kameru a blesk. Že jde o její telefon víme tak, že když jej Joe sundavá z knih, má tentýž fialový obal. (VinceCZ)
  • Seriál sa natáčal na rôznych miestach v Severnej Karolíne. (Laslo)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama