Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (401)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem sice nečetl, ale podle nadšených ohlasů si asi takhle nějak představuji zbabranou adaptaci. K čemu je nápaditá premisa a nastolování rádoby záhadných otázek ala Ztraceni, když hned od druhé epizody (!!) nastupuje nudná nepodstatná vata a nezajímavé postavy se zde nechovají často moc logicky? To už vás pak žádná tajemství a prima nápad nezachrání. Obzvláště ne v tak nudném a rutinním hávu. Dokoukají jen ti nejsilnější.50% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Za sebou mám prvých 7 častí. Knihu som nečítala, priznávam, ale som aj celkom rada, pretože ma to pri hodnotení nebude ovplyvňovať a nebudem tu mrnčať a sťažovať čo bolo a nebolo v knihe ako poniektorí. Teší ma, že v Under the Dome sa stále niečo deje. Vždy niekto umrie alebo sa stane niečo nové a záhadné, alebo sa skončí epizóda tak, že vás to núti pustiť si hneď ďalšiu. Asi jediná scéna, ktorú považujem za trápnu a pre mňa osobne zbytočnú, je tá v daždi s Barbiem a tou novinárkou. No ale šak kašlať na to. Zatiaľ je to u mňa seriál na 4*. Koniec 10. epizódy bol naozaj fajnový aj by som kvôli nemu zvýšila hodnotenie ale ešte počkám... Takže čo sa týka prvej série ponechávam 4* som veľmi zvedavá na druhú kedže posledná epizóda sa skončila tak ako sa skončila. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Seriál z pohledu teenagera podobně jako třeba Heuréka – město divů. Je to všechno takové líbivé, plakátové a narozdíl od Heuréky se to snaží být dramatické, ale to je trochu ošemetná věc, do tajů scénáře je vidět jak pod onu příslovečnou kopuli. Podobností je ale víc - nevysvětlitelné jevy, hi-tech technologie, nerdi, jednota místa a času, omezená na lokalitu jednoho maloměsta, dokonce i zástupkyně šerifa města se té z Eureky vizuálně až k neuvěření podobá, a stejné je to s typologií dalších postaviček, například lze komparací zřetelně dojít k televizní autoreflexi mladé teenagerky (dcera šerifa z Eureky a dcera dvou lesbických matek z Chester's Mill). Možná jsem coby divák objevil šablonu, jak vyrobit komerčně úspěšný teenagerský seriál, který se primárně jako teenagerský netváří a je umně maskován mimikry sci-fi. Lost pro mladší a nezkušené... Série 1: 60 % ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Pilot ušel zejména díky tomu, že vše začalo. Už při jeho sledování se ale vkrádala nepříjemná myšlenka, co budou jako řešit dál. Jsou uzavřený, takže nějaký vztahový dramata známý z miliardy jiných sérií? Druhý díl potvrdil, že je tomu skoro přesně tak, plus se logicky řeší nějaký praktický věci podmíněný tou kupolí, ale těch je minimum, to je jenom záštita, aby na to vůbec někdo čuměl. Já rozhodně odpadám. ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

První díl ve mě vzbudil obrovskou zvědavost a napětí, všechno začínalo moc hezky gradovat, druhý díl už byl nudnější a po třetím dílu jsem nad tím celkem zlomila hůl. Postavy mi nijak k srdci nepřirostly, nemám chuť jejich osudy sledovat dál ani jim držet palce, Stephena Kinga miluju, ale tohle bohužel moc nevyšlo. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister ukazuje na smartphonu nahrávku se záchvatem, drží v ruce iPhone, lze to jednoduše poznat podle typicky hranatého boku a výřezem pro kameru a blesk. Obal je na boku černý. Drží jej spodkem do dlaně. Ukazováček má na boku. Ve chvíli, kdy je záběr na nahrávku, jde o jiný telefon, model s Windows Phone, bez obalu (je modrý), spodek směřuje směrem ven (lze vidět napájecí port a kapacitní tlačítka). Ukazováček má na zadní straně. (VinceCZ)
  • Seriál má s knižnou predlohou spoločné len mená hrdinov spolu s ich životmi, ďalej názov mesta a fakt, že je tam kupola. (readan)
  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, že si přehrají nahrávku, je přes jeho pravé rameno záběr na telefon, který má selfie kameru a přední reproduktor na levé straně. Na dalším záběru, detailu telefonu, jsou na druhé straně. (VinceCZ)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama