Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (401)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Za sebou mám prvých 7 častí. Knihu som nečítala, priznávam, ale som aj celkom rada, pretože ma to pri hodnotení nebude ovplyvňovať a nebudem tu mrnčať a sťažovať čo bolo a nebolo v knihe ako poniektorí. Teší ma, že v Under the Dome sa stále niečo deje. Vždy niekto umrie alebo sa stane niečo nové a záhadné, alebo sa skončí epizóda tak, že vás to núti pustiť si hneď ďalšiu. Asi jediná scéna, ktorú považujem za trápnu a pre mňa osobne zbytočnú, je tá v daždi s Barbiem a tou novinárkou. No ale šak kašlať na to. Zatiaľ je to u mňa seriál na 4*. Koniec 10. epizódy bol naozaj fajnový aj by som kvôli nemu zvýšila hodnotenie ale ešte počkám... Takže čo sa týka prvej série ponechávam 4* som veľmi zvedavá na druhú kedže posledná epizóda sa skončila tak ako sa skončila. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Monarcha stěhovavý (Danaus plexippus). Přichází zlom v životě lidském, (jako když motýl opouští svou kuklu) kdy se ohlédnete a řeknete si… Od této chvíle začnu všechno dělat jinak (myslíte tím – mnohem lépe). A někomu se to i podaří. A proč tohle píšu? Protože také chci na sobě zapracovat! A proč k tomuto seriálu? Protože, teď to přišlo.. a přišlo to s Kupolí. Tak to je!! A co samotné dílo? … Uznávám, že s předlohou to asi nemá mnoho společného. Sérií bylo jen tolik, aby to strýček Sam udýchal a hlavních postav tak akorát. K někomu jsem si vytvořila bližší vztah, než k jiným. Julia, Barbie, Joe, Norrie, Sam.. a Big Jim, který se ze všeho vymluví a vždycky má schované nějaké to eso v rukávu (takovému „hrdinovi“ nelze nefandit). A když opominu všechny ty „přehmaty v logice...“ Tak Kupole mi ukázala směr.. a tím se vydám. To důležité si nosím stále s sebou.. svého Monarchu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na tomhle zatraceném místě nikdy nevíš.......... Knihu Pod kopulí od Stephena Kinga jsem četl, a tak jsem zvědav na její filmové zpracování. Naštěstí žádné protahování, ještě se ani nestačíme seznámit z městečkem Chester's Mill a jeho obyvateli a děj se rozjede. CITÁT - Je to nějaký druh neviditelné ohrady...........Něco jako pro psy.......... Obyvatelé Chester Millu začínají svůj první den v Pekle, respektive pod kupolí. Když jsem viděl, že produkci má jak Stephen King tak Steven Spielberg, začal jsem tušit, že to bude velmi dobré. King je zárukou napětí a Spielberg zase zárukou trikové stránky příběhu. Jen dotoho hoši. CITÁT - Jsme v pasti........... Hned na počátku je pár dobrých triků, které sice postupem času slábnou, ale zase je tu stupňující se napětí. CITÁT - Jsme pod kupolí, znamená to, že tu všichni zemřeme................. Malé městečko se zásahem kdoví od kud ještě zmenší. Obyvatelé jsou jako v akváriu. CITÁT - Co budeme dělat až dojde chleba a burákové máslo?............ V pátém díle okolo 35 minuty zazní Skeeter Davisová. Celá ta scéna je síla. Mnoho diváku zcela jistě u této scény uroní slzu. CITÁT - Je to legenda............ Tak a teď už jen očekávat, jak se tvůrci poperou z vyřešením zajímavé a zvláštní situace. V knize to znám a možná ani neočekávám stejný konec, ale nechám se překvapit. CITÁT - Nevědět co bude dál je horší.......... Snad bude pokračování. DRUHÁ ŘADA - Hned úvodní příběh je vlastně dokumentem z natáčení, o hercích a obsazení z náhledem do budoucnosti. Pak se to rozjede. A hned první díl vás vysloveně a doslovně zmagnetizuje. CITÁT - Ještě není pozdě......... Jídlo dochází, lidé začínají šílet. Stephen King a Steven Spielberg nám přichystali čím dál více překvapení. Nové poznatky, nové postavy a nové nebezpečí. Jo, bude i naděje, ale moc si od toho neslibujte, protože se natáčí třetí řada. CITÁT - To není bůh, to je Darwin.......... ()

evilmind odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sezoně - až směšně slaboučké. Dějové změny a zkratkovitost naprosto ničí motivaci postav, dokonce ani očekávané epické zobrazení katastrofy při zjevení kupole se nekoná, a je dokonce ještě mnohem komornější než v knize. Klíčová postava Juniora působí neskutečně trapně, a obecně skoro všechny změny oproti knize jsou k horšímu. K tomu nepřispívá ani tragický cast, kromě Deana Norrise je to jako spolek ochotníků. Hodnocení druhé sezony - neskutečná sračka. Knižní předloha dávno zapomenuta, a nastává čas na totální dějový marast. Skoro všechny díly kolísají mezi trapné a hrozně trapné, postavy nemají žádný vývoj a prostě jsou chvíli hodné a chvíli zlé, aniž by to jejich okolí nějak zvlášť vadilo. Mrtví náhodně ožívají a živí vesele korzují z kopule a zpátky. Jako, vážně? ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # 65%. Jedna z nejznámějších Kingovo předloh, stavějící na velmi zajímavém námětu o městečku, které je obklopeno tajemnou kopulí. Televizní zpracování sice není špatné, ale s aktuálními 13ti epizodami se mi mnohokrát stalo, že jsem se docela nudil. Podle mého by stačilo epizod 10, přitáhnout uzdu a držet si napínavost, tak jako tomu bylo v poslední dílech, které stály opravdu za to. Nekouká se na to špatně, pořád tam je nějaký důvod, proč ve sledování pokračovat, ale to bohužel nestačí! ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister připravuje smartphone, že si přehrají nahrávku, je přes jeho pravé rameno záběr na telefon, který má selfie kameru a přední reproduktor na levé straně. Na dalším záběru, detailu telefonu, jsou na druhé straně. (VinceCZ)
  • Seriál sa natáčal na rôznych miestach v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Když Joe McAlister ukazuje na smartphonu nahrávku se záchvatem, drží v ruce iPhone, lze to jednoduše poznat podle typicky hranatého boku a výřezem pro kameru a blesk. Obal je na boku černý. Drží jej spodkem do dlaně. Ukazováček má na boku. Ve chvíli, kdy je záběr na nahrávku, jde o jiný telefon, model s Windows Phone, bez obalu (je modrý), spodek směřuje směrem ven (lze vidět napájecí port a kapacitní tlačítka). Ukazováček má na zadní straně. (VinceCZ)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama