Reklama

Reklama

Pod kupolí

(seriál)
Trailer 3
Mysteriózní / Drama / Sci-Fi / Horor
USA, (2013–2015), 27 h 57 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Brian K. Vaughan

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Dean Norris, Mackenzie Lintz, Colin Ford, Eddie Cahill, Nicholas Strong, Aisha Hinds, Natalie Martinez (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Na americké městečko Chester's Mill se jednoho dne snese obří průhledná, ale zvukotěsná a nezničitelná kupole, která městečko odřízne od ostatního světa. Místní obyvatelé tak jsou odkázáni pouze sami na sebe a pomoc okolního světa nelze očekávat. Odkud se kupole vzala a proč tu je? Stojí za tím síly z vesmíru nebo jde o tajnou akci armády? (TV Nova)

(více)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (401)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál podle Kingovy předlohy. Taky ho produkuje Steven Spielberg. Děj se odehrává ve městě zvaném Chester's Mill, na které zničehonic spadne obrovská kupole. Nikdo neví, co se děje nebo, co má dělat. A ani vláda to neví. Jsou odříznutí od okolního světa bez jakéhokoli kontaktu. V městečku žije něco přes 2000 obyvatel. Postupně se seznamujeme s jednotlivými postavami. Některé jsou sympatické, jiné méně. Se spoustou z nich se také během seriálu rozloučíme. Nakonec se toho o kupoli a jejím účelu dozvíme celkem hodně. Bohužel zrovna ve městě nejsou žádní hasiči a policistů mají minimum. Občas se pěkně zapotí. Někteří jako například radní Big Jim, se ze situace snaží vytěžit co nejvíc pro prosazení svých cílů. Jeho syn Junior se postaví proti němu. Celkem sympatický je bývalý voják Barbie, který taky ve městě uvízne. Taky Julia je dobrá postava. Vláda dělá různé pokusy. Například do kupole střelí atomovku, ale s ní to ani nehne. Sama se řídí a ovlivňuje lidi uvnitř. 1. série končí celkem otevřeně. 2. série skončila. Některé postavy přibyly, jiné umřely. Spoustu otázek bylo zodpovězeno. Obyvatelé Chester's Mill jsou zase o krůček blíž k cestě ven. Ve 3. sérii město začnou ohrožovat mimozemšťani. Je to fakt ujeté a končí to dost otevřeně. Kvalita šla celkem dolů. Seriál byl bohužel ukončen... "Všichni sledují Simpsony ve filmu." :D ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Skvělá knižní předloha ustoupila a kromě názvu, několika událostí a jmen postav nemá seriál s dílem Stephena Kinga skoro nic společného. První řadu je ještě možné celkem v poklidu sledovat, ale druhá už je natolik přeplácaná, že jsem si v několika okamžicích vzpomněl na pitomé Lost. Pokud srovnám průběh děje a skutečnost, že lidé celkem rychle zapomínají nebo jednoduše prominou vraždu, zrady a lži, nemůže mít tento seriál dlouhého trvání. Přitom herecké obsazení je zvoleno velice dobře a nesympatických herců tolik není a naštěstí pro mě ta, která byla nesympatická nejvíce, byla po několika epizodách zastřelena. Doporučuji třetí řadou zakončit a už nikdy nepokračovat. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Román amerického spisovateľa Stephena Kinga "Pod kupolou" má takmer deväťsto strán a vystupuje v ňom veľké množstvo postáv. Preto som sa potešil, keď bola pre jeho filmové spracovanie zvolená forma trinásť dielneho seriálu. Hovorím si, že to bude dostatočný priestor na to aby sa rozvinuli charaktery a rozvetvili dejové línie. Lenže tomu tak nebolo. Naopak. Mnohé postavy sú úplne vynechané a tie ktoré ostali sa správajú úplne inak ako v knihe. Celé je to vymäknuté a spotvorené. Prekvapuje ma, že jedným z producentov bol sám Stephen King. Ako mohol dopustiť takéto zmršenie jeho vlastnej literárnej predlohy? S knihou to má spoločné snáď len tú kupolu a mená niektorých hrdinou. Román som čítal zo zatajeným dychom. Dokonale som sa vžil do neľahkej situácie občanov Chester´s Millu. Televízny seriál som horko ťažko dopozeral do konca. ** ()

Pirabin

všechny recenze uživatele

Ty co znají Kinga vědí na co koukají a co od toho mají čekat, pokud to máte rádi tak klidně koukejte, tohle bude jedna z povedenějších adaptací. Ty ostatní co Kinga neznají si můžou užít ty zajímavé nápady. myšlenky (které jsou ale v každém druhém Kingovi a opakují se) a postavy a celkově další sociální experiment jednoho městečka. Kde je několik postav zavřenejch na místě a my sledujeme jak se na nich odráží ponorková nemoc. Takže za mě spíš JO, než NE, je to furt ten samej starej King, kdo čeká revoluci, nebo něco novýho ať zkusí spíš něco jiného. Více na mým blogu: http://humananestetic.blogspot.cz/2013/06/o-pilotu-stephen-kings-under-dome.html ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

To, že se seriál nedrží původní knihy by mi ani tak nevadilo... Že z knihy zůstaly jen jména hlavních postav a kupole, bych asi taky překousl... Ale že tvůrci vypustí do světa takovou sračku, to už ne... První dvě série byly na hranici koukatelnosti, třetí je už jen zoufalá a trapná neschopnost scénáristů, kteří očividně neví kudy kam... Tady pomůže jen jediné, rychle zapomenout... ()

Galerie (481)

Zajímavosti (16)

  • Když Joe McAlister ukazuje na smartphonu nahrávku se záchvatem, drží v ruce iPhone, lze to jednoduše poznat podle typicky hranatého boku a výřezem pro kameru a blesk. Obal je na boku černý. Drží jej spodkem do dlaně. Ukazováček má na boku. Ve chvíli, kdy je záběr na nahrávku, jde o jiný telefon, model s Windows Phone, bez obalu (je modrý), spodek směřuje směrem ven (lze vidět napájecí port a kapacitní tlačítka). Ukazováček má na zadní straně. (VinceCZ)
  • Tvůrce knižní předlohy Stephen King se objevil v prvním dílu druhé série ve scéně v bistru, jeho postava pronesla jednu větu. (mynonka)
  • Městečko Chester's Mill, kde se seriál odehrává, se nachází ve státě Maine. (Trajektt)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

Tlusté bestsellery na televizních obrazovkách

04.12.2012

Když máte knižní hit o síle bezmála tisíc stránek, s filmovou adaptací může být problém. Většinou se materiál do jednoho celovečeráku prostě nevejde. A plánovat filmovou sérii, to je velké riziko.… (více)

Reklama

Reklama