Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Kvintesence ubožáctví současné tušašské tvorby. Ani nedokážu napsat slovo "filmové". Z bůhvíčeho vycucaný podbízivě >atraktivní< obsah na společenskokritická témata - prý (cituji z oficiálního textu distributora) "příběh z prostředí praktického školství bez povrchností, klišé a přetvářek." (sic! - to je asi největší vyvedení aprílem dnes!), rozpuštěný v otřesné telenovelové formě, se směšnými bláboly coby dialogy a debilními hereckými kreacemi i ostřílených zasloužilých rutinérů (jo, to neustálé a d.m.s.n. tak trochu vynucené dětské předvádění se do kamery a pičování mi fakt vadilo ze všeho nejmíň!), prolezlý přiznaným i skrytým product placementem, brnkající na střívko vyblblého šosáckého televizního čecháčka... Nechce se mi totiž věřit, že na tuhle sračku by šel někdo normální do kina... Vydržel jsem sledovat do konce jen s obrovským sebezapřením, abych mohl tuhle materii poctivě spláchnout do odpadu. Víc už škoda slov... °-[.. - - - P.S. Jo, ještě ty mraky logíček nakonec, stejných šmé, jako celý tenhle opus hnus... Chápu. - - - P.P.S. (Týden poté...) Pročítaje si některé místní srdceryvné výlevy plné blábolů a pravopisných chyb (ponejvíce u čtyř a pětihvězdičkových hodnocení - sakryš, čím to asi tak bude, jak TY VĚCI zase spolu souvisí, že...), chtěl bych podotknout, aby se panstvo myšlenkových onanistů zamyslelo nad tím, co zde vlastně hodnotí. Já osobně jsem tedy hodnotil ten FILM! - - - - - (Poprvé a zcela jistě naposled protrpěno na apríla - no, tenhle fór se tedy nevyvedl - na televizáckém >PrímaKůlva< (k)análu, hodnocení 555., komentář zde jako sedmapadesátý, more - 1.4.2011) ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak... Velmi solidní české drama, které je založeno za reálném základě a můžeme vidět lidskou agresivitu, jak to může v dnešní době u nás v horších školách vypadat... Hodně mě tento film vtáhl a i dostal. Místy i negativně, proto, jak můžou být "děcka" hrozní, hnusní, bastardští... Nevím, myslím, že to je tak max. na 4 hvězdy, ale mě to tak chytlo, že dávám prostě 5, jinak bych sám sobě lhal... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 8/10 Prostředí 8/10/// +drsné, tísnivá atmosféra, výborný ve své roli Tomáš Magnusek, zaujme spousta dalších postav -být to americký film, tak je určitě více akční a více krvavý/// Tím, že jsou Bastardi Český film jdou více v kolejích dramatu, ale rozhodně to není negativum. Jen je to náš film řešící naše problémy a naše poměry. Otec tvrdí, že to je přehnané, že v tomhle filmu nic není normální, ale který film se drží pevně reality, zvláště když chce divákům ukázat konkrétní příběh. Opět jsem o filmu mnoho nevěděl, ale od začátku jsem tušil jak se to semele a o to víc jsem byl napětím bez sebe jak se to stane. Z mého pohledu výborný filmový zážitek, který bych sice nechtěl pocítit na vlastní kůži, ale o tom ty filmy mají být, mají v nás něco vyvolat. Jediné co mi trochu vadilo byla krátká stopáž a možná zbytečně uspíšený závěr filmu, nicméně i tak to byla síla./// Celkem 84%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oceňuju téma i osobitý způsob, jakým je film zpracován. Low budget mi v tomhle případě vůbec nevadí, a že jsou tvůrci tak trochu rasisté, kteří to ani neskrývají? Jelikož "Bastardi" NEjsou černobílý film (svině a hovada jsou na obou stranách), tak s tím nemám problém. Pátá hvězda je za odvahu, objektivně 4*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

O tom, že je české školství horší a horší, není pochyb, ovšem příběh Bastardů je vyhrocen do úplného maxima, přičemž paradoxně více působí jako komedie než nějaké syrové drama typu Klass. Je sice fajn, jak poukazuje na selhávání našeho systému, ovšem nedokáže v divákovi vyvolat nějaké hlubší emoce - alespoň u mě ne. S takovými tématy, jaké nabízí momentální situace ve školství, by se podle mého názoru dalo lépe pracovat. Dvě hvězdičky tedy dávám za nějaký ten údajný reálný základ. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Když je při návštěvě faráře (Radek Holub) ve škole záběr na Michala (David Dolanský), farář k němu vztáhne levou ruku s napřaženým ukazovákem. V záběru z dálky ale už sklání ruku pravou, kterou poté ještě pohladí Michalovu spolužačku po vlasech. (sim96)
  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama