Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (842)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva to bylo výstižný až to bylo nepříjemný. Já teda nepopírám, že je to asi kapku přehnaný, ale kdo ví nemusí to bejt zase až tak daleko od pravdy. Ty arogantní zkurvený frackové kterým všechno projde třeba i znásilnění a vražda a jeden z nich má ještě navrch fotra nějakýho mafiána nebo co byl zač si fakt nic jinýho než oddělat nezasloužili. Každopádně nechtěl bych na týhle škole učit samozřejmě, že něco je třeba brát vážně něco je nadsázka, ale poselství to určitě má a já říkám jenom víc takových filmů co se nebojí nazývat věci pravými jmény. Jinak suverénně nejlepší je školník v podání Přeučila. Hlášek je tady kupa a závěrečný rozseknutí je taky ok. Já jsem spokojenej a z chutí se pustím do dalších dvou dílů.80% ()

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je Magnusek horší herec nebo scénárista. Protože jeho postavě učitele jsem ani na minutu nevěřil a takhle slibný námět zazdít takovým hloupým scénářem… Na tomhle filmu je dost věcí špatně. Ale poslání, o které se snaží, je aktuální a hodně palčivé. A proto si myslím, že za pár let by se o tohle měl pokusit někdo jiný, protože pak by z toho mohl být film, který by opravdu vypovídal o jedné(?) generaci. 40 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepříliš pravděpodobné (rozuměj přehnané) drama s kontroverzním poselstvím o naléhavé sociální výpovědi vypráví příběh mladého pedagoga, který se nechá přijat na základní školu se žáky se špatnou pověstí převážně z romské komunity, kteří sem byli přeřazeni zásahem školního systému ze zvláštních škol. Tři sedmáci z této školy mu před časem znásilnili a zabili sestru, která zde před časem rovněž učila. Jejich ohavný zločin zůstal pro nedostatek důkazů nepotrestán, ale tři hříšníci už za něj brzy zaplatí vlastním životem. Třem vulgárním výrostkům, kterým nic není svaté, kdosi zatne tipec, a jejich úmrtí vypadají jako nešťastné náhody či sebevraždy. S neotřelým námětem přišel představitel hlavní role Tomáš Magnusek a spolu s režisérem Petrem Šíchou si troufli na český film, který je na hony vzdálený optimistickým filmům, a je naplněný k prasknutí vulgarismy nezletilých spratků, nemající úctu vůbec před ničím, ale jako celek film nemá ideální poměr snímku volajícím po opětovném zhlédnutí. A hlavně úplně rezignuje na zdravou logiku, která přece jen je zapotřebí, neboť naše prostředí je přece jen divákovi známější a bližší, než film s obdobnou tematikou natočený americkou produkcí. Kluky po ohavném činu nikdo neodsoudí z okolí, ani z řad spolužáků, učitelé jsou líčeni jako řádní neschopáci a ředitel jako zoufalá nula snažící se problémy rychle smést ze stolu. O zázemí provinilců se nedozvíme zhola nic a pouze "kápo" trojlístku je nám jakoby přiblížen tím, že jeho otec je zřejmě vlivný mafián chodící výhradně do ulic s gorilou v podání zpěváka Rytmuse. To je ale na identifikaci postav dost málo a brát Magnuskův výkon jako za autentický je sporné, protože jeho herecký projev zavání amatérismem (líbila se mně scéna, ve které mu ujedou nervy, a seřve ve třídě jednoho ze žáků). Stejné je to i s technickou stránkou filmu, na níž je znát evidentně nízký rozpočet. Dětští herci jsou však dost dobří a jejich vulgární hlášky pobaví, ale současně z nich mrazí, pokud si člověk představí, že by potencionálně existovala škola s takovými nezvladatelnými žáky. Zajímavý námět, několik silných momentů, snaha o zamyšlení nad dnešní mládeží, potažmo společností a autentické výkony mladých herců jsou největším plus poněkud nevyrovnaného dramatu, který se dočkal druhého i třetího pokračování. 60% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velice slabý film o tématu, které by mělo být mezi lidmi více ventilováno a především řešeno, aby to slovo "diskriminace" nebylo tak často propíráno těmi přismahnutými zmetky, přiživujícími se na našem úsilí. Při jeho vyslovení by měl každý inkriminovaný hnědočech dostat okamžitě po tlamě kovovou tyčí, kterou právě dovezl do sběrny surovin, aby se v něm dostatečně vyvinul Pavlovův reflex. V tomto snímku je názorně ukázáno, jak se tito líhnou a prožívají své první krádeže a jiné prohřešky proti morálním zásadám. Nemyslím si, že ve skutečnosti je to přesně takhle, ale něco pravdy na tom asi bude. Momentálně mám spíše pocit, že si scénáristé hledali hůl a inkriminovaného psa už měli dávno připraveného. Tématicky zajímavé, ale převedení na plátno naprosto nezvládnuto, natož nabídka nějaké vize rozumného řešení. V podstatě jen polínko na ohýnek nenávisti vůči těmto nepřizpůsobivým. Na jednu stranu chápu, na druhou mi to malinko vadí. Asi záblesk dobra v mých jinak veskrze rasistických obvodech. 35% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Postava mafiána Dostála (Jan Šťastný) je inspirována skutečnou osobou. Reálný gauner poté přišel na premiéru a došlo mu, že postava Dostála je inspirována jím, že tvůrci popisují jeho reálné jednání, včetně vydírání a vyhrožování. (rublik05)
  • Když je při návštěvě faráře (Radek Holub) ve škole záběr na Michala (David Dolanský), farář k němu vztáhne levou ruku s napřaženým ukazovákem. V záběru z dálky ale už sklání ruku pravou, kterou poté ještě pohladí Michalovu spolužačku po vlasech. (sim96)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama