Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které umocňuje pocitová hudba provázející nás celým filmem. Liv zde byla jako Shana tak křehká a nádherná. No a vyřčená otázka Máš odvahu zemřít za to v co věříš? obsahuje zcela jistě hloubku celého tohoto jedinečného příběhu. Zatím to nejde jen tak přejít, tak moc mě to zasáhlo ... (ovšem po přečtení verbalovo komentáře se mi úsměv pomalu vrací zpátky) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Chapman | Hudba: Nathan Barr | Produkcia: Michael Mailer, Mark Damon, Matthew Chapman | Distribúcia: IFC Films | Rozpočet: 10 miliónov $ | Tržby: 1,075,000 $ || Dráma, ktorá dokáže zastaviť dych diváka. Dobre vystavané charaktery dovolujú súcítiť s postavami, naviac film vládne aj mocou prekvapenia. Človek sa až pýta: Prečo to tak neskutočne tržbovo prepadlo? Pravdepodobne absencia aspoň jednoho hviezdneho mena. I ja som sa k tomu dostal jedine kôli mojej obľúbenej Liv Tyler. 80% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nie príliš vierohodný scenár postavený na téme náboženského fanatizmu a nevery, ktorý sa snaží dialógmi navodiť dojem, že ide o hlbšiu záležitosť. Omyl - pár lepších ale neobjavných slovných výmen síce chce prinútiť k zamysleniu ale zvyšok je banálny a banálne natočený. Lenže korunu všetkému dáva až koniec, ktorý sa tak nasilu snaží o pointu adekvátnu téme, až zabúda na elementárnu logiku, ktorá odhaľuje aj nezmyselnosť zvolenej dejovej výstavby. Chcel som tomu dať šancu, o to výraznejšia bola pachuť, ktorá mi zostala po skončení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věrohodné chování postav a moc pěkné herecké výkony bohužel nevyrušily moje zklamání. Od filmu jsem čekal hrozně moc, a to byla dost velká chyba. Podle popisu to vypadalo na moc pěkné drama, na která moc často nekoukám, ale když už se kouknu, tak většinou bývám nadšen. Jak už jsem zmínil, tak hercům a herečce nelze vytknout ani "ň". Příběh už mě tolik neoslovil. Když opomenu spousty nesmyslů v ději, tak mě velmi zarazilo, co tak zázračného hlavního hrdinu okouzlilo na té nábožensky fanatické elfce, bývalé feťačce, které už víra přestávala chutnat a moc ráda by si zahřešila. Samozřejmě našla spřízněnou duši ve svém šéfíkovi. Elfí manžel, bývalý feťák, který vyznával Starý zákon, ve kterém se mimochodem píše spousta lahůdek, a to nejsem ani v půlce, nevěru samozřejmě brzy odhalil a rozhodl se jednat. Manžel je v tomto filmu zobrazován od samého začátku jako člověk, vedle kterého by život trávit nechtěl vůbec nikdo. Tudíž se nejde elfce příliš divit. Aby to bylo velmi zajímavé, tak utéct nemůže, protože cítí k manželi jistou oddanost za to, že ji zbavil feťáctví. Teď si uvědomuji, že jsem asi mírně naznačil spoiler, když jsem se zmínil o nevěře, ale vůbec mi to nevadí, ba dokonce rovnou prozradím, že černý rozmlouvač skokanů se, jak na potvoru, dozvěděl, že není otcem svých dvou téměř dětí. Takže máme zápletku jako prase. Do toho máme ještě trošku gayství. Nemohu napsat, že by byl film úplně špatný. To ani náhodou. Jen jsem očekával, že se bude více pohybovat na filosofické rovině a padne mnohem více zajímavých myšlenek. Tohle mi vážně mnoho do života nedalo a ani jsem se výrazněji nebavil. A úplně mě dostalo, když si šel negr otestovat, jestli se mu hýbou spermie, ale už si nezašel pro výsledky. Za to přidávám hvězdu. Takže budou dohromady 2. Ale jsou takové pěknější. Kdybych nedal 2, tak dám určitě 3. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama