Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (93)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výborná Elizabeth Olsen ako holka labilná, a pomalý nepríjemný filmík, ktorý vám privolá rýchlu a neustupujúcu depresiu. Debut pôsobivý, kým ale Durkin (ak to zase nezrušia) natočí životopis Janis Joplin, musí sa ešte naučiť pracovať s divákom a nielen mu zobrať chuť do života na najbližší týždeň, dva. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můj tajný tip na letošní nominace Cen akademie. Skoro pokaždé se mezi nominovanou desítku vklíní nějaký ten mrazivý thriller, stavící převážně na prostředí, komunikační syrovosti a výborných hereckých výkonech - loni to byly hned dva filmy, podobně syrová Winter's Bone a v hereckých kategoriích ještě Blue Valentine s Ryanem Goslingem a Michelle Williams. Mimochodem, ani jeden ze zmíněných nebyl v ČR v kinodistribuci a zatím ani nevyšel na DVD.... co dodat? Jen že MMMM je film, který se nebude zdaleka líbit každému. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný příběh. Plnou pozornost jsem věnovala filmu po celou dobu, ale stejně mi tam pořád něco chybělo. Proto to nižší hodnocení. Tyhle psychologický dramata mi hodně sedí. Tady se z toho dalo podle mě vytřískat daleko víc. I když je fakt, že z některých scén šel mráz po zádech.. Jen ten konec mě malinko zklamal. 60%. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale někdy by neměly být ty alternativní filmy až tak "jiné". Ono se v tom pak občas člověk ztratí tak, že už ho nebaví se vracet a navazovat nit podruhé potřetí, až konečně chytne ten správný konec, klepne se do čela a řekne si, jo taaakhle to bylo myšleno! Nápad s útěkem z dost úchylné sekty dobrej, začátek vypadal napínavě, ale bohužel z toho nebylo vytěženo maximum. Nuda přátelé. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

MMMM je pomalá, znepokojivá a hodně fyzická a intenzivní studie rozpadu jedné silně traumatizované osobnosti. Martha myslí, že utekla od sekty, ale sekta neutekla od ní. Pomalu a neúprosně ji pohlcuje zevnitř. A vy se do té tíživé paranoi a strachu potápíte s ní. Vyprávění se pomalu začne rozpadat. ke konci už se ztrácíte v tom co je realita, co výmysl, zda jde o přítomnost, či flashback a film vás neúprosně táhne do paranoidního blouznění. Durkin je nezávislý samorost, který filmy dělá po svém, a v celovečerním debutu se hodně inspiroval v USA známou sektou, vedenou Charlesem Mansonem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Elizabeth Olsen a Sarah Paulson si sami vymysleli pozadie svojho vzťahu, takže hoci je to pre diváka nejasné a vágne, vo svojich vzájomných rozhovoroch o minulosti oni dve presne vedeli, o čom hovorili. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Hudson and Catskill (New York, USA) a v Hudson Valley (Wisconsin, USA). Film sa natáčal od 24. mája do 3. júla 2010 a natáčanie trvalo len cez 20 dní. (Arsenal83)
  • Elizabeth Olsen (Martha) byla do své role obsazena jen dva týdny před začátkem natáčení filmu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno