Reklama

Reklama

Manželé Ostroffovi a Wallingovi jsou nejlepší přátelé a sousedé z ulice Orange Drive na předměstí New Jersey. Jejich pohodový život se ale obrátí vzhůru nohama ve chvíli, když se po pěti letech vrací na Den díkůvzdání domů marnotratná dcera Nina Ostroff poté, co se rozešla se svým snoubencem Ethanem. Obě rodiny by byly štěstím bez sebe, kdyby se Nina dala dohromady s úspěšným synem, Tobym Wallingem. Jenže Nina se zakouká do jeho otce a nejlepšího kamaráda rodičů, Davida. Když už není možné dále tajit jejich vzájemné jiskření, propukne samozřejmě pozdvižení. Nejhůře tuto situaci nese Vanessa Walling, Ninina nejlepší kamarádka z dětství. Následky aféry se postupně podepíšou na všech členech obou rodin, ovšem nečekaně legračním způsobem. Všichni jsou nakonec nuceni přehodnotit, co pro ně znamená být šťastný a jak někdy to, co vypadá jako katastrofa, se může ukázat jako něco, co potřebujeme ze všeho nejvíc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Leighton Meester balila Hugha Laurieho už v Dr. Houseovi (dívka se sporami na mozku), ale podařilo se jí to až ve West Oranges v New Jersey. Vzhledem k tomu, že vztahy se staršími muži jsou mi bližší než košile, neřešila jsem, na čí stranu se přiklonit, a v komentáři si výjimečně odpustím filozofování na téma "kam až má člověk právo v rámci svého osobního štěstí zajít?", a řeknu jen, že oranžští jsou stejně průměrní jako moji nebo vaši sousedé (jen ta vánoční výzdoba je u nás díkybohu uměřenější), vypravěčka příběhu je psychicky i vizuálně komplikovaná, ale párek "hříšníků" je k sežrání. Ostatně na Davida s Hughovýma psíma očima by se člověk nedovedl zlobit, ani kdyby brutálně zavraždil žárovičkového sněhuláka. (více zde) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení - především co se hereckého obsazení týče. Velice rád jsem viděl Hugha Laurieho hrát také v něčem jiném než Dr. Housovi. Zajímavě propletený zamilovaný troj-čtyř-nebo co já vim kolikaúhelník dává prostor pro nesčetné množství společenských fopa, úsměvných situací ale i řešení problémů. Takový ten klasický případ filmu, kde na komedii to je moc málo vtipné, na drama moc málo vážné a na romantický film tam je moc komedie a dramatu, ale nějakým zvláštním způsobem mi to ani trochu nevadí. Film jsem si užil a jsem spokojen. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Odľahčená dráma, s príjemnou atmosférou, kvalitným obsadením, bez zbytočne vypätých scén a rozumnou minutážou. Konanie postáv bolo nalinkované, pri jednej z postáv mi chýbala hlbšia psychológia na objanenie správania. Režisér ukázal, že aj takáto vážna téma ako je rozpad manželstva sa dá podať ľahšou formou, ktorá baví a divák sa pri niektorých momentoch aj pousmeje. Chválim kameru a hudbu. 3 z 5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Manželka každého padesátníka by měla přimhouřit očičko, když jeho staré, vrásčité a nepříliš voňavé přirození zatouží po pobytu v čemsi mladém, pevném a vyvoněném. Dokonce by měla pocítit hrdost, že o tu její nulu je takový zájem, ale nežijeme v ideálním světě. Já samozřejmě Davidovi rozumím, že podlehl svodům mladého masíčka, ale zničit si tím vztah s nejlepším kamarádem je prostě debilita. David navíc zapomněl na holzmannovskou logiku, tedy, že bude mít v šedesáti na krku třicetiletou bábu a vrhnul se do dobrodružství, při kterém by i remíza byla velkým vítězstvím. Na mne to tedy bylo moc ze života a nepříliš zábavné, ale jisté nemravné poučení do druhé poloviny života jsem v tom našel. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Nechutný, patetický guilt trip, kde mi nebyl nikdo sympatický, natož zamindrákovaná vypravěčka, a ani tu empatii jsem nepocítila, (opět) natož k "nesobeckému, nebohému a bezúhonnému" zbytku filmového osazenstva, které údajně mělo vztahem House a Blair trpět. Připadá mi, že scénář psal zcela průhledně někdo, kdo se octl na opačné straně příběhu - na straně toho opuštěného. Někdo, kdo nedokázal pochopit a posléze stvořit na plátně pouto, co mělo mezi unaveným mužem a živelnou dívkou vzniknout. Člověk, jenž si musel svoje rozbolavělé ego pohladit a vymasturbovat nad nedobře groteskním koncem. Happily ever after očividně platí pouze pro zhrzenou manželku, půl stopáže mlčící a druhou pokoušející se zajet manžela, a pro důru vypravěčku s evidentními daddy issues (bé, někdo mi krade tatínka a navíc je to ta zlá holčička, která mě pro moji zapšklou, nudnou povahu před roky odkopla a kdysi vyhonila Frantovi, který se mi líbil!). No. Abych to shrnula, děj by mě navzdory neoriginalitě ještě tolik neiritoval, kdyby u všech rohatých alespoň jedna z postav nepřipomínala iracionálně jednajícího robota. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v New Jersey, tak jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte New York. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď si pripijú David (Hugh Laurie) a Terry (Oliver Platt) s malými fľašami ruskej vodky, David zatvorí svoju fľašu, no v nasledujúcom zábere drží uzáver v ruke a zatvára fľašu znova. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama