Reklama

Reklama

Malý sáček diamantů jejich svět obrátil vzhůru nohama. Co na tom, že se jim do rukou dostal náhodou. Teď po nich pátrá policie i gang zlodějů, kteří chtějí kradené zboží zpět. Až dosud měly obyčejné holčičí starosti: Joanne nenáviděla práci v supermarketu, Cassandra se chystala na první rande se svou internetovou známostí, Kerrys hledala podnájem pro svou lesbickou milenku a Shannon těžce nesla, že její matka opustila rodinu kvůli milenci. Teď je všem čtyřem dívkám souzeno trávit následující tři dny ve dvou městech a dopředu tuší, že na nic z toho, co jim osud chystá, nikdy nezapomenou. Pokud ovšem přežijí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

ORIN 

všechny recenze uživatele

O diamanty v první řadě vůbec nejde, je to jen zastírací manévr udělat film více zajímavým a napínavým. V podstatě jde jen o to, že tři kamarádky nemají čas si promluvit s tou čtvrtou, která jim potřebu dává několik dní jasně najevo. Místo pomoci jen recyklují obrovské množství trapných výmluv a jediné, co dokáží, je porušení listovního tajemství, jehož etika je v dnešní virtuální době stejně ta tam. Nakonec svou "zaneprázdněnost" omluví slovy: "Sorry too much ... Had to come sooner ... We just busy." [==] Narativní struktura možná vypadá pro někoho poněkud neobvykle nebo složitě, ale podobný koncept byl k vidění už v tolika filmech. 4 kamarádky, 4 dějové linie ve 3 dnech pospojované do celistvého a kauzálně propojeného řetězce událostí vrcholícího opět (o diamantech to opravdu není) již zmíněnou větou: "Sorry too much ... Had to come sooner ... We just busy." Divák vlastně jen odkrývá skutečné významy výmluv, které by na konci měly dávat smysl, ale nedávají !SPOILER! - 1. ztratí panenství, které ztratit stejně chce, 2. zažívá sourozenecké neshody, které zažívat stejně chce a 3. zaskakuje na noční směně v 24/7 supermarketu za sestru a nedokáže říct ne. Ta 4. přitom byla donucena matkou k potratu a dočká se jen ignorace ze strany otce, matky i kamarádek... mezi tím tam neustále poskakují ty diamanty. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze scénářů/filmů Noela Clarka určitě ten nejméně uvěřitelný. Což je docela dobře, protože mi z jeho kousků tenhle připadal i nejzábavnější. I přes první dvacetiminutovku, která ve mě vzbuzovala dojem, že půjde o blbost, kterou nemá cenu sledovat, se z filmu v průběhu času (nejspíš s druhou povídkou) vyklubal nečekaně svižný a zábavný kousek na téma jeden den z několika úhlů pohledu alá Go!, či Zkurvená noc. A já si poslední tři povídky užila do takové míry, že musím mimořádně nadhodnotit, ačkoli bych to jinak viděla jen na lepší průměr. Casting se taky povedl na výbornou. Jednotlivé povídky - 40%, 80%, 80% 60%. Celkově zhruba 70%. PS: Taky chci mít tajnou skrýš pod pelechem :) ()

Reklama

Rufete 

všechny recenze uživatele

"4 girls. 3 days. 2 cities. 1 chance." Komentář může obsahovat spoilery. Docela dost jsem se bavil, sice je tady neskutečně mnoho chyb, hloupých záběrů, nesrovnalostí a zmatků všude kolem, ale všechno vynahrazují čtyři výtečné příběhy. A jelikož jsem nečekal tak super zábavu, tak překvapím i sám sebe a dám vysoké hodnocení. Je teda ale velká škoda, že to prostě není ono, chybělo jen lepší zpracování a pevnější spojitost příběhů. Ale to je všechno, co můžu vytknout, jednotlivé příběhy jsou na vrcholné úrovni. U prvního jsem se ještě jaksi rozkoukával, ale Shannon byla tak krásná a smutná, že mi trhala srdce každou další scénou. U druhé části s Cassandrou jsem se dokonale bavil, mohla za to její vlastní "inteligence", Larry z letadla a zamilovaný zrzek, u kterého doteď nechápu, jak mohl takovou kočku sbalit jen díky internetu. Třetí příběh poněkud slabší oproti ostatním, ale zase tady byla slušná dávka humoru při potyčkách Kerrys s vlastní rodinou. A poslední příběh (celou dobu jsem se těšil jen na Emmu) dal korunu nečekaně dobrému filmu. Joanne vypadá v prádle dost dobře a kupodivu i v uniformě prodavačky. Já chápu, že mnoho filmových nadšenců už vidělo lepší filmy natočené tímto stylem, ale pro mě je tohle naprostý unikát. A proto dokážu odpustit pár nesrovnalostí a kochat se famózním zážitkem. Takhle málo chybělo k dokonalosti. A královnou tohohle filmu volím... Shannon. ()

rostlinka 

všechny recenze uživatele

Britská angličtina je správnej úlet! Docela jsem jí přišla na chuť už u Misfits a tady se to jenom prohloubilo. Nečekala jsem, že by mě film mohl tak zaujmout, ale byla to docela pecka. ze začátku jsem moc netušila, ale potom se mi rozsvítilo a začalo jsem si to užívat. Občas mi pil krev šílený střih, ale asi to k tomu filmu patří. A btw. výýýborný soundtrack! ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky pro 4 sexy kočičky ;-) Jeden příběh ze čtyř pohledů není, kde jaký nový způsob filmování, ale tady máme pořádně odvedenou práci. Nejdřív si řekneme o každé jednotlivé části. První část, Shannon, je příběh, který byl už asi milionkrát zfilmován v normálních filmech a tito filmy mi vždy přišli až příliš dlouhé. Proto jsem rád, že tady ho ořízli na čtvrtinu a s touto délkou je to více, než stravitelné. Druhá číst, Cassandra, se jednoduše stala mojí nejoblíbenější, už jenom díky účast Kevina Smitha a Eve :-D Ne, opravdu se jedná o nejoriginálnější příběh s nejlepšími herci. Třetí část, Kerrys, mi nepřišla příliš originální a ani pořádně provedená. Jedná se určitě o nejslabší část. A poslední část, Joanne, je taková klasická a není na ní nic zvláštního. Celkově se jedná o velice povedené dílko. které svojí eRkovovstí vystupuje z řady. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Londýně, v americkém New Yorku a ve studiu Pinewood. (Terva)
  • 4.3.2.1 je zkratka pro 4 dívky, 3 dny, 2 města a 1 šanci. (Terva)

Reklama

Reklama