Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (630)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Šlape to jak má a mezi Anne a Jimem to jiskří jako v prachárně. Vývoj posledních 20 minut dlážděný hollywoodskými klišé ale celý zážitek tristně devalvuje; po tak skvěle rozehrané partii úplně zbytečně! Trhá mi to srdce jako málokdy, ale tu čtvrtou hvězdu tam prostě neprocpu. Alespoň se finálně potvrdilo, že Anne Hathaway definivně dorostla v romantickou jistotu pro současnou generaci. Jen houšť! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Awww... Emma (Hathaway) a Dexter (Sturgess) jsou pár k nakousnutí, mezi kterými to jiskří a panuje zvláštní pouto. Je zkrátka jasné, že by jim to spolu klapalo. O to víc mě v první polovině filmu štvalo, že se Dexter chová jako naprosté sobecké hovado (co chlastá, šňupe kokain a obskočí každou roztouženou blondýnku - chudák, zkrátka "golden boy" z anglické lepší společnosti), které prostě nevidí, že (postupně stále lépe vypadající) Emma je zkrátka partie k pohledání - hezká, vtipná, chytrá a hlavně bláznivě zamilovaná. Je hrozně vidět, že původní knihu i scénář napsal chlap. Emma je zkrátka až moc "svatá", zkrátka taková klasická trofej pro mužného hrdinu. Ano, ano, já vím, že je samostatná a má své vlastní vztahy, ale ona zkrátka celou dobu chce Dextera a (spoler!) ve chvíli, kdy je rozvedený a konečně by ji chtěl taky, Emma odkopne svého pohledného francouzkého přítele, který umí hrát na piáno, a běží za Dexterem... Popojedem. Moc se mi líbilo, jak film pokrývá skoro dvacet let života hrdinů a Emma a Dexter se postupně mění spolu s módou a technologií. Dočkáme se několika skvělých a dojemných (a perfektně zahraných) scén a hrdinům opravdu začneme fandit. A pak přijde kopanec v podobě posledních patnácti minut, který je vlastně obyčejným emocionálním vydíráním. Škoda, do té doby s námi film hraje fér... Celkový dojem mi těch několik prosmrkaných kapesníčků nezkazilo a Jeden den rozhodně doporučuju milovníkům romantiky. 85 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNEŠEK NESNÁŠÍM. 15. ČERVENCE. DEN SVATÉHO SWITHINA. JE TO TĚŽKÝ DEN. NIKDY JSEM SI TO NEUVĚDOMIL, ALE VŽDY TO TAM NĚKDE BYLO, ČEKALO. ČÍHALO“....... /// Jeden den. To je 15. červenec. Od roku 1988 až do... vlastně dodnes. Není to vlezlá romantika – což je fajn. I ten jeden den tomu dává punc ,,neočumělosti“. O kamarádství, který může překazit jen láska. O lásce, kterou může ukončit jen smrt. Hledači svýho štěstí, mezi kterejma to fakt funguje a kteří mě (a koho ne?) dojali. ONA z něj udělala slušnýho člověka, ON ji udělal šťastnou a já nečekal, že mě bude po takovým pohodovým příběhu někdo na konci takhle citově vydírat. Styďte se! (A za to 1* do pryč!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal David Nicholls číst nebudu. 2.) Chcu pomočit kapesník. (Vočima prasáku!)3.) O své první noci s chlapcem (s chlapci) skládám básničky. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“ a ,,Stuďo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč jsem se dala zase nachytat. Ano, paní režisérce se dva filmy hodně povedly. Italština pro zčátečníky byla zábavná a originální, je to jeden z mála tzv. "romantických filmů", které považuji za dobré. Doma je doma byla sonda do vztahů na malém městě a přpadá mi ještě lepší než známější Italština. Oba filmy nesly stejný rukopis a pro mne velice přijatelnou a sympatickou dánskou mentalitu. Wilbur se chce zabít už byl filmem britským ale byl stále ještě vkusný i když už zabíhal mírně do kýče. Ovšem Jeden den pro mne postrádá jakoukliv originalitu a humor, je to tisíckrát přežvýkané téma a najvíc je povrchně zpracované. Jako když se hladový člověk přejí sladkostí a je mu z toho špatně. Velmi smutné. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Jim Sturgess neumí hrát, Lone Scherfig točit, a Anne Hathaway? U ní jsem se nikdy nedokázal rozhodnout, jestli je to ošklivka s občasnými světlými chvilkami, kdy si na ní dá koukat, nebo krásná holka, která ale někdy vypadá strašně ošklivě. Tenhle film mě totálně minul, uspal a k smrti znudil - naprostá ztráta času. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • Fanoušci knihy si stěžovali, že Anne Hathaway, která ztvárnila Emmu Morley, je prý pro svou roli příliš krásná a okouzlující. Emma v kníze byla nejdříve především zvláštní a stydlivá přehlédnutelná servírka z pracující třídy v severní Anglii. (272827)
  • Na pláži čte Emma (Anne Hathaway) knihu Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“. (Sinecod)

Reklama

Reklama