Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu té střelené pompéznosti je třeba a Russell Brand svoji úlohu zazobaného mazánka zvládl na jedničku. Příjezdy v Batmobilu a DeLorean byly famózní, určitě oplívaly jistou dávkou nadřazenosti. No jo, nosánek nám narostl hodně nahoru a jen těžko se proniká do obyčejného života, kde je pro lidi tohoto typu sakra ouzko. Naštěstí je tu jeden lék, který zdá se, působí na všechno, ale tady musel přijít. Ano, je to láhev skotské! Nebo jste snad mysleli nějakou "lásku"? 65% ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Alkohol v krvi (nezbytnost, pokud hodláte strávit víc než 3 minuty ve společnosti někoho tak neustále opilého, jako je Arthur) a Brandovy nesmyslné hlášky se zasloužily o hodně dobrý filmový zážitek. Brand s Mirrenovou fungují překvapivě dobře (pokud máte rádi Brandův humor, protože ten se nemění) a ostatní postavy, zejména karikaturní Nolte a Gardnerová, jim více než zdařile sekundují. Smála jsem se často a nahlas (to, že jsem v tu chvíli byla sama a měla v sobě flašku vína, rozhodně nemohlo mít vliv na můj úsudek, jako obvykle neobyčejně bystrý). Jinak film samozřejmě hraje na mnohokrát vyzkoušené spolehlivé spostředí Manhattanu a atraktivní vyšší vyšší vyšší vyšší třídy (ano, tu terminologii moc neovládám), ale to mu vůbec není na škodu. A pokud někdo máte, nedej Bože, fetiš na Russela Branda, uvidíte ho ve slipech... Hurá! ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Ptám se "bože, proč?" Proč musí vznikat naprosto zbytečné remaky, když původní verze jsou takřka bezchybné a pořád aktuální a koukatelné? A nepomůžou tomu ani hvězdná jména v titulcích: H.Mirren, N. Nolte a další. Vždyť právě nejvíc jsem byl rozčarován změnou pana Hobsona (v původní verzi oscarový John Gielgud) na paní Hobsonovou. Jedna hvězdička je za pár scén, kde jsem se zasmál, ale to proto, že by použité vtipy fungovaly i jinde a druhá hvězdička je za to, že kdybych neznal původní verzi, asi by moje hodnocení bylo bývalo vyšší. Ale pozor, pokud si počkáte na závěrečné titulky, můžete se dočkat původní filmové písně z originální verze ("Best that you can do"), ale bohužel nově nazpívanou a v novém kabátě.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Arthur nenabizi nic moc originalniho. Brand hraje opet toho samyho dobytka jako kdekoliv jinde, kterej dela vytrznosti na verejnosti, neustale chlasta a ma naprosto sileny kecy. Akorat, ze tady muze jeste pracovat s 950 milionama, takze jsou ty uchylarny v krapet vetsim meritku. Pribeh taky nenabizi nic moc originalniho a jeho vyvoj je vicemene jasnej od prvni do posledni minuty. Ale prave Brand, kterej opravdu vypada jak strhanej alkoholik, co nevi, co s penezma a vedlejsi postavy typu chuvy Mirren, ridice Guzmana, magora Nolteho a roztomily Gerwig vytahujou film do nadprumeru a dokazou dobre podat sebe studipnejsi for. Kterejch tu je opravdu dost, nastesti sem tam i neco originalniho a ne nejaky humusarny, i kdyz na skoro dvouhodinovy stopazi filmu precejen misty dochazi dech. Od Branda se bohuzel ale misty chce i nejakej dramatictejsi vykon a ten mu bohuzel moc nejde. Celkove ale povedena, prijemne natocena a vtipna komedie, takze s klidem muzu dat 4*. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Nával emócií, geniálne a nepredvídateľne sa meniaca atmosféra filmu - vo chvíli keď sa mi tlačili slzy do očí prišla scéna po ktorej som dostal záchvat smiechu... páčila sa mi celkom aj hudba, obsadenie tiež super. Prekvapilo ma ako dobre vyzerala Jennifer Garner - má 39 a vyzerá rovnako dobre ako pred 10 rokmi. Inak scenár nič moc a úvod filmu bol dosť zlý, takže až také dobré to nebolo ;) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Je to již podruhé ve dvou letech, co byla postava původně ztvárněna Johnem Gielgudem v moderním remaku přepsána na ženu a obsazena Helen Mirrenovou. Gielgud hrál v Prospero's Books (1991) pana Prospera, zatímco Mirrenová si zahrála paní Prosperovoou ve filmu The Tempest (2010). (FFilipCZ)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama