Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ráda bych napsala extravagantní a výstřední, bohužel musím dodat - taky pitomé. Neboť ARTHUR. Jak může být někomu sympatický ? Nezapočítávám jeho chůvu - a jeho matku, pochopitelně, neboť obě k němu mají kladný citový vztah. A dále: Jak může být někomu sympatická chůva, která z něho vychovala TO, co z něho vyrostlo ? Matku zcela pomíjím - nějaké výraznější sympatie k ní snad ani nejsou na pořadu dne ... myslím, že je od vás nikdo neočekává - a jen tak mimochodem: ONA tu prazvláštní výchovu (která vedla k prazvláštnímu výsledku) dopustila ... dost možná ji přímo vyžadovala. A závěr ??? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Jakoby se oklikou vrátil zase pěkně na začátek ... jakoby nikam nikoho neposunul, neboť prakticky vzato - NIC se nezměnilo ... nic pro mě zásadního. Upatlané 2*. P.S.: Naomi upřímně lituju ... i když, na druhou stranu - kdo chce kam, pomozme mu tam. ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Alkohol v krvi (nezbytnost, pokud hodláte strávit víc než 3 minuty ve společnosti někoho tak neustále opilého, jako je Arthur) a Brandovy nesmyslné hlášky se zasloužily o hodně dobrý filmový zážitek. Brand s Mirrenovou fungují překvapivě dobře (pokud máte rádi Brandův humor, protože ten se nemění) a ostatní postavy, zejména karikaturní Nolte a Gardnerová, jim více než zdařile sekundují. Smála jsem se často a nahlas (to, že jsem v tu chvíli byla sama a měla v sobě flašku vína, rozhodně nemohlo mít vliv na můj úsudek, jako obvykle neobyčejně bystrý). Jinak film samozřejmě hraje na mnohokrát vyzkoušené spolehlivé spostředí Manhattanu a atraktivní vyšší vyšší vyšší vyšší třídy (ano, tu terminologii moc neovládám), ale to mu vůbec není na škodu. A pokud někdo máte, nedej Bože, fetiš na Russela Branda, uvidíte ho ve slipech... Hurá! ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

tato ztřeštěná komedie o rozmařilém a výstředním miliardářovi není tak špatná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Od jiných podobných amerických blbostí ji odlišuje chvilkami inteligentnější humor, který se v tomto žánru moc nevidí - sice je někdy oplzlej, ale přes hranici, kterou snesi nepřejde. Bohužel ji trošku zhazuje kýčovitej přeslazenej románek, bez kterého to asi v Americe nejde. Na druhou stranu romantická linka filmu zase nebyla přehnaně sentimentální a vše se tak pohodově proplétá a vzájemně shazuje. Taky mi byla příjemná stylová a výpravná stránka filmu, která mu dodává punc "exkluzivity a luxusu". Jinak se jedná o remake, ale tentokrát mě originál podle zdejších recenzí vůbec neláká. Kvůli nižšímu hodnocení ho rád podpoří, a dávám aspoň tři hvězdičky, díky kterým by Vám mohl zpříjemnit letní odpoledne. Po náhodném druhém zopakování zvedám nakonec na slabší 4 hvězdičky, protože jsem se bavil i v zimě. A mimochodem jsem viděl i původní film z jednaosmdesátého a remake je pro mě o něco málo lepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá komedie. Z Russela Branda jsem měl (vzhledem k filmům, kterém jsem s ním doteď viděl, myslím, že oprávněný) strach, ale zbytečně. Nejvíce se mi líbily slovní přestřelky mezi Arthurem a sarkastickou chůvou v podání Helen Mirren, ovšem vtipných momentů bylo mnohem více. Díkybohu za ně. Bez obav můžu napsat, že jsem se bavil od začátku do konce, který sice nebyl překvapivý, ale co byste chtěli od pohádky o napravení zhýralého alkoholika miliardáře. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal že to řeknu, ale Russell Brand mě jako rebel přestal bavit. Možná to je tím, že tady kombinuje polohu rebela a přerostlého dítěte (to je mi panečku antagonismus - v překladu pro méně vzdělané píčovina). A to pak se mnou mají filmy těžké když mě nebaví hlavní postava. Na druhou stranu se musí nechat, že se v Arthurovi najde na dnešní dobu poměrně dost vtipných (čti vážně vtipných ne pseudo-vtipných) či jinak povedených situací a tím za mě má velmi výrazné plus. Ani ten typický sentiment a standartní rom-comové situaci mi tolik nevadily, snad jako by si z nich Winer i místy dělal srandu. Jasně že to nakonec zase skončí typickým hollywoodským modelem, ale tenktokrát mi prostě jeho balení nepřišlo zas tak úplně hloupé. No ale přesto, ten nudící Russell Brand... No co, třeba příště už mu dá někdo jinou roly. A když ne jinou, tak alespoň to snad už příště bude bez toho polovičního dítěte. Za tři z odřeným zrcátkem od Batmomobilu. Who wouldn't want to marry a sexy clown. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Arthur sedící v batmobilu listuje kontakty v telefonu, lze spatřir jméno Katy Perry. Ta byla manželkou Russella Branda. (HellFire)
  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama