Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parodie na detektivní příběhy o šlechetných lordech a nebezpečných zločincích... V pražském Smetanově divadle probíhá představení Bizetovy "Carmen". Postarší hudebník Emil (O. Nový) hraje na bicí nástroje, a má proto dost času, aby mezi jednotlivými úkony mohl číst román Fantom Morrisvillu. Jako sir Hanibal tak ve svých představách prožívá velká dobrodružství: Hanibalovy svatby s krásnou Clarence (K. Fialová) se zúčastní i inspektor Brumpby (J. Marvan) a mladý kriminální reportér Allan Pinkerton (V. Olmer). Po obřadu se objeví v Clarencině pokoji její bývalý manžel, považovaný za mrtvého, dobrodruh a zločinec Manuel Diaz (W. Matuška). Ten se chce zmocnit Clarence, ale především jejího majetku, kterého by nabyla po smrti svého nového manžela. Proto začne Diaz usilovat o Hanibalův život… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

1945 

všechny recenze uživatele

Asi na to nemám geny - nudilo mě to... Některé vtipy byly docela povedené - našel bych i zajímavé postavy z filmu: Pinkerton, Hanibal Morris (Olda Nový) a fakír omámený hašišem. Vedlejší téma s nudícím se členem orchestru nebylo špatné... ale Matuškovo bandžo se skrytým samopalem prostě nemohlo zachránit tak předlouhou fádnost této ,,komedie" ()

HH 

všechny recenze uživatele

Zpívající Manuel Waldemar Matuška a jeho Alelujá zakončené střelbou...co víc k tomu dodat. A vezmeme-li v úvahu ještě výkon Víta Olmera coby Alana Pinkertona, vycházejí nám z toho jasné čtyři hvězdičky. Ovšem vrcholná scéna je první vstup Františka Filipovského do podzemí...vzpomeňte na to ticho, z něhož se ozve jenom plesknutí facky :-) ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Čítala som niekoľko kníh E. Wallacea a musím uznať, že atmosféra jeho románov je vystihnutá celkom pekne. Problém je v tom, že na komédiu obsahuje skutočne málo naozaj vtipných scén, pri väčšine sa len pousmejete. Film stráca tempo, potom ho získava a takto vlastne funguje až dokonca, je to strašne nevyrovnané. Takže to nakoniec musia zachraňovat herecké výkony, hlavne Nového a Marvana. 3 a pol *. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie brakových detektivek. Pár povedených vtipů nezakryje fakt, že do scénáře "Adély" má Fantom Morrisvillu daleko. Za vidění to stojí kvůli kráse Jany Novákové, která doplňuje trojici nádherných blondýn 60. let - Schoberovou a Brejchovou. Škoda, že se na ni kvůli předčasné smrti zapomnělo. A potěší také pozdní role Nataši Gollové, která je stejně výmluvná jako ve svých nejslavnějších postavách 30. let. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré jako Limonádový Joe či Pane, vy jste vdova, ale pořád jedna z vynikajících českých komedií-parodií. Plejáda českých herců, kteří dokázali vynikajícím zbůsobem vytvořit dokonalé Angličany na starém šlechtickém sídle. Hra s jazykem pak téměř kopíruje suchý anglický humor: ,, Přesně za 8 minut bude vpořádku. V opačném případě si poleží 2-3 týdny." Nádherná spojení jako - usiluje o vaše bezživotí nebo zemřete zaživa! A důraz na spisovný jazyk potvrzuje i poznámka N.Gollové: ,, Zlosyn s ypsilon, patří mezi vyňatá slova." Podobnost s ve stejném roce natočeným Fantomasem kontra Scotland Yard je čistě náhodná. A závěr jistě připomene i rozkošnou Pytlákovu schovanku. Kromě mužů zde hrají dvě krásné ženy - K.Fialová a předčasně tragicky zesnulá Jana Nováková. Pravda, nezapomenout na tajemnou V.Fabiánovou, která svého času patřila též mezi naše velké hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Sídlo sira Hannibala Morrise představuje Hrádek u Nechanic, který se mimo jiné objevil i ve filmu Atentát (1964). (Robbi)
  • Píseň "Náměsíčník",jež hraje při scéně u trezoru, nazpíval sám Oldřich Nový o 23 let dříve ve filmu Čtrnáctý u stolu (1943). (HJ-FILIP)
  • Jednu z hlavních ženských rolí hrála tehdy nadějná mladá herečka Jana Nováková, která byla nedlouho po natáčení zavražděna. Zabil ji přehnaně žárlivý manžel, za kterého se v roce 1968 provdala. (Rodriguez)

Reklama

Reklama