Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že skladba How Soon Is Now? z úvodní znělky Čarodějek - seriálu, pochází víceméně z tohohle filmu, nemohla jsem odolat a film si musela sehnat. A...byla jsem omámená. Zajímavě pojaté téma, navíc...Campbell a Ulricha známe z Vřískotu, že? Tak proč se nekouknout i na tenhle snímek. Nicméně jednu hvězdu si zasloužil i soundtrack - Love Spit Love, Siouxsie and the Banshees (sakra proč ne?!). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pronikání do tajů čar a kouzel čtveřicí středoškolaček, lehce vyčleněných z mainstreamového kolektivu (problémy se spolužáky, ať už zamilovanost či šikana, však zůstaly chytře na vedlejší koleji), mělo svůj půvab, vtip i přenositelné nadšení. Jenže obdržení opravdové moci klasicky vedlo k jejímu zneužívání a rozepřím, což v podání Čarodějek znamenalo schopnosti několika X-Menů dohromady, přeplácanost a trapné finále. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale ani nijak moc dobré. Prostě takový průměr - čtyři holky si hrajou na čarodějnice, až jim to najednou začne kouzlit. Takže si každá z nich něco přeje a ... už to jede.. Pár zajímavých záběrů a nápadů (třeba ten dům plný všeho odpornýho - hadi, pavouci, krysy, brouci - ble ble :) ()

Lusy44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film. Zajímavě použité téma magie. Chvílema je to na mě, ale až moc velké psycho, hlavně ten konec, protože celý film se táhne v takovém čarodějném klidu...prostě nic moc děsivého. Ale zase konec má být vyvrcholením, takže nechme to být. Hudba je výborná. Efekty ucházející. Obsazení je dobré, jen Rachel True by mohla být trošku drsnější. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Jo, i když je dnes také dost filmů ze školního prostředí, ale myslím si, že tenkrát to byla přímo móda. Jinak se jedná skutečně o film pro adolescenty či pro mladší, ale již plnoleté ročníky. Když jsem to viděl ve třinácti či ve čtrnácti tak jsem film docela hltal, však po několika letech, když jsem film měl po delší době k dispozici, jsem na film nepohlížel tak jako tehdy ve školních letech. Dokonce některé stopáže mi přišly až trapné, a tak jsem změnil názor a uznal, že se jedná o film na jedno kouknutí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Robin Tunney uviedla, že seriál Čarodejnice (1998) vykradol tento film a je to "zjavné do tej miery, že ľudia si roky po uvedení seriálu stále mysleli, že som tam hrala ja". (Arsenal83)
  • Postava Rochelle bola prepísaná, pôvodne sa nepočítalo s tým, že pôjde o černošku, ale keď bola najatá Rachel True, vytvorili podzápletku rasizmu ako hlavného konfliktu postavy. Rachel True si v tom čase nebola istá, či je to dobrý nápad, no po rokoch uviedla, že to bol dôležitý prvok. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama