Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

TheFilmThief 

všechny recenze uživatele

Poněkud absurdní pohádka o puberťačkách, zahrávajících si s okultismem. Všechny mají těžký život, Nancyna máma je alkoholička, která chodí se špatnými chlapy, Bonnie má ošklivě zjizvené tělo popáleninami po kdovíjaké nehodě a Rochelle je obětí tyrany od racistické spolužačky. Sára je aspoň trochu normální a většina mladých dívek se s ní může ztotožnit. Všechny společně své problém vyřeší a zlepší tak svůj život. Bohužel místo toho, aby užívali nabytého štěstí, se chovají jako ti, co je dříve tyranizovali. Sára jako jediná zůstane "hodná holka", a proto se musí vypořádat se svými BFF, ze kterých se po okultních hrátkách staly vražedné psychopatky. Příběh je tak absurdní a smutná přeměna docela milých holek úroveň také nepozvedává. Za zmínku určitě stojí Nancy, jejíž divokou osobnost, si člověk musí zamilovat. Mladičká Robin Tunney určitě stojí za zhlédnutí. Jinak film nic moc nenabízí, zvlášť pokud jste starší a telecí léta máte za sebou. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Jo, i když je dnes také dost filmů ze školního prostředí, ale myslím si, že tenkrát to byla přímo móda. Jinak se jedná skutečně o film pro adolescenty či pro mladší, ale již plnoleté ročníky. Když jsem to viděl ve třinácti či ve čtrnácti tak jsem film docela hltal, však po několika letech, když jsem film měl po delší době k dispozici, jsem na film nepohlížel tak jako tehdy ve školních letech. Dokonce některé stopáže mi přišly až trapné, a tak jsem změnil názor a uznal, že se jedná o film na jedno kouknutí. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi docela líbí a na závěrečné scény, kdy se Fairuza Balk promění v nestvůru a zblázní, se dívám s rezervou. Ne že by špatní uctivatele magie takto nemohli skončit (obrazně), ale ve skutečné příšery se promění dost těžko. Do toho nepovedeného konce je to celkem slušný film. A svou pravdu o hranicích, kam až může člověk beztrestně vstoupit, má taky. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Film mých mladých let! Ano, nejde asi o extratřídu, ale mám na něj jen a jen dobré vzpomínky. Viděl jsem ho již tolikrát a vždy jsem hltal každou minutu filmu. I když podle CSFD jde spíše o komedii, tak pro mě je to spíše thriller s prvky hororu, jelikož některé scény jsou velice dobré a film má atmosférou krásně vzestupné tempo a je čím dál více temnější a temnější. Herecké výkony se mi líbily od prvního shlédnutí a Fairuza Balk byla prostě úžasná! Chápu že někomu tento film není při chuti, pro někoho je to možná jen "teenage blbost", ale pro mě zůstane vždy top a mohu ho jen a jen doporučit. :) ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Na téma čarodějnictví a magie příliš filmů nenajdeme. Je vskutku zvláštní, že rituální magie nepřitahuje zájem tvůrců natolik jako slashery nebo zombie filmy. Magie naopak přitahuje pozornost teenagerů, což se nejlépe odráží právě zde na internetu. Tímto budiž vysvětleno, proč jsou čarodějky v tomto filmu v telecím věku a na jakou cílovou skupinu je snímek zaměřen. The Craft je však v každém směru mnohem inteligentnějším celuloidem, než záplava prostoduchých teenage žánrovek. Jedná se o dobře odvedené filmařské řemeslo; magie je v tomto případě podána v rámci filmových možností téměř výstižně, nikoliv infantilně naivně jako v případě seriálového jmenovce. Kupříkladu rituál prováděný hlavními hrdinkami v přírodě je vlastně velmi působivý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • O niekoľko rokov neskôr Rachel True prezradila, ako ju propagačné materiály často ignorovali, napriek tomu, že bola jednou z hlavných postáv filmu. Nevolali ju ani na tlačovky, až kým jeden z jej kolegov nezavolal do štúdia, aby ju tam tiež zaradili. Bola tiež jedinou zo štyroch herečiek, ktoré toho roku nedostali pozvanie na odovzdávanie filmových cien MTV. (Arsenal83)
  • Robin Tunney bola ochotná byť pred kamerou so všetkými hadmi, hmyzom a potkanmi - ale nedokázala natočiť scénu, kde Sarah padne na hlavu potkan. Na to bola využitá dablérka. (Arsenal83)
  • Jedna scéna zahŕňala použitie viac ako 3 000 hadov vrátane pytónov, boasov, vodných hadov, užoviek, potkaních hadov, 3-metrového veľhada kráľovského a dokonca aj vzácnych albínskych hadov. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno