Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Diskuze

otula

otula (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Hm, já bych řekl, že jediné, co je lepší než předloha, je Vykoupení z věznice Shawshank. Zelená míle je vynikající, ale lepší než kniha není - dovolil bych si tvrdit, že je stejně dobrá jako kniha. Shining je o horší než kniha, ale Nicholson podává skvělý výkon. Ovšem Misery - tam hrubě nesouhlasím - filmová podoba je katastrofální - sice ji nezabili tolik jako "To", ale stejně mi připadlo jako by scénárista vůbec nepochopil, na čem je v knize postaveno napětí. Asi si myslel, že je lepší než King, ale myslel si to špatně...

Circumscriptor

Circumscriptor (hodnocení, recenze)

otula

1000 stránkovú knihu napchal, alebo presnejšie má napchať do dvoch filmov. Ale asi by bolo naozaj lepšie, keby z TOho vznikol seriál.

na příspěvěk reagoval otula

otula

otula (hodnocení, recenze)

Hanyou

Třeba to bude tím, že si vybírám jen to, co mne zaujme. Tohle mne naneštěstí zaujalo, protože jsem byl zvědavý, jak se scénárista vypořádal s tím, aby nacpal 1000stránkovou knihu do 2hodinového filmu. Vypořádal se s tím tak, že z knihy použil jen jména lidí a místa, jinak vůbec nic. Mohl z toho být velice slušný a nervy drásající horor, ale scénáristé to úplně zabili. Copak se někdo bojí u filmu, kde ví, že za každé situace vždy odevšad vyskočí zombík? Příběh nikde, napětí nikde, pouze zklamání...

na příspěvěk reagoval Circumscriptor, Hanyou

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Hanyou

Tak to asi jo, když od něj zadaptovali prakticky všechno, co kdy kde napsal, a něco z toho dokonce i několikrát. :-)

 

Jen tak na okraj: Je zajímavé, že když už se nějaká jeho věc povede zfilmovat opravdu dobře (což imho není zas až tak zřídkavý jev, jak si spousta lidí myslí), bývá to někdy dokonce lepší než předloha. (Z těch co znám např. Carrie, Shining, Zelená míle nebo Misery.)

na příspěvěk reagoval Hanyou, otula

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

otula

Jestli je tohle nejhorší film, co jsi za posledních několik let vidět, tak jsi velmi šťastný člověk.

na příspěvěk reagoval otula

otula

otula (hodnocení, recenze)

Karlos8

Naprostý souhlas. Ten film je totální trapas. S knihou nemá společného vůbec nic. Ze slušného velmi dobře čitelného hororu (i když s hloupým závěrem, s nimiž má King problémy často) udělali scénáristé trapárnu od začátku až do konce, která svými debilními stále se do nekonečna opakujícími lekačkami nesahá knize ani po malíček na noze... Za mne odpad. Nejhorší film, co jsem za posledních několik let viděl...

na příspěvěk reagoval Hanyou, Yoshitsune

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

V zajímavostech je chyba, Macroverse není planeta, ale dimenze mimo náš vesmír.

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Esgalnor

Tak se jí zeptej, ať ti rozvede, v čem spočívají kvality 50 Shades of Grey :D To je strašné pokrytectví ale. Kdyby tvá spolužačka viděla třeba 120 dnů Sodomy nebo Quills: Perem markýze de Sade, nebo třeba Nymfomanku byla by jistě zděšena otevřeným násilím a explicitními sexuálními scénami. Oproti tomu je 50 Shades of Grey skutečně eRkové veledílo...:)

Esgalnor

Esgalnor (hodnocení, recenze)

Nedávno jsem vedl konverzaci s jednou spolužačkou, která ten film taky viděla (já byl nadšenej). Vypadalo to takhle:

-To byla hrozná sračka.

-Proč?

-Vůbec to nebylo strašidelný a hlavně jsem si myslela, že se to jako bude odehrávat v současnosti a ne v nějakym roce 1980.

Upřímně mi teda došla slova, ale od osoby, která považuje 50 odstínů za veledílo, se asi nic jinýho čekat nedalo. 

na příspěvěk reagoval Aluska88, Yoshitsune

Karlos8

Karlos8 (hodnocení, recenze)

Nevka

Díky za popsání. Za mě byl Pennywise nejvíc strašidelný hned na začátku, když mu byla vidět jen část hlavy. Potom už se "okoukal" a už nebudil takový strach. S hereckým obsazením souhlasím. Naopak u atmosféry se musím pozastavit. Přechody děsu a bílého dne ve mně skutečně nedokázali vytvořit soustavnou atmosféru. Konec už potom nebyl více méně ničím překvapivý (viz můj komentář k filmu). 

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama