Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Zajímavosti (114)

  • Stříbrný televizor, který můžeme vidět na začátku v domě Billovy (Jaeden Martell) rodiny, byl pro tento záběr špatně vybrán. Začátek filmu se odehrává v roce 1988, ale televizor, který se v domě nachází, se začal vyrábět až ke konci první poloviny 90. let. (Valenta28)
  • Když se na konci filmu loučí Beverly (Sophia Lillis) s Billem (Jaeden Lieberher), tak má položenou ruku na jeho tváři. Poloha ruky se ale v různých záběrech mění. (Duoscop)
  • Když zvedá lékárník ze země spadlé věci, tak Beverly (Sophia Lillis) sebere z pultu krabičku cigaret. V předešlém záběru ale cigarety na pultu nebyly. (Duoscop)
  • Když skupina hlavních hrdinů stojí před kinem v Derry 4. července 1989, je na kině napsáno, že vysílají Smrtonosnou zbraň 2 (1989), ale ta byla celosvětově uvedena do kin až o tři dny později. (holyterry)
  • V momentě, kdy Beverly (Sophia Lillis) vylézá z vany, tak pokládá pohled obrázkem dolů, ale krev, která stříká z umyvadla, postříká stranu, na které je obrázek. (Mytopyr)
  • Na začátku filmu, kde Georgie (Jackson Robert Scott) jde vypouštět papírovou loďku, stéká voda u chodníku od domu směrem doleva. V dalším záběru ale pouští loďku a běží za ní opačným směrem. (moukey)
  • Keď Georgie (Jackson Robert Scott) beží za svojou lodičkou, môžete si všimnúť, že už za ním neprší. (ČSFD)
  • Keď Beverly (Sophia Lillis) podpisuje ročenku, tak si dáva vrchnák z pera do úst, no v nasledujúcom zábere ho tam už nemá. (ČSFD)
  • V zábere, kde si deti vyberajú lieky v lekárni, je v pozadí vidieť bezpečnostnú kameru, ktorá v tých rokoch neexistovala. (Garmiz)
  • Keď dievčatá idú hodiť odpadky na Beverly (Sophia Lillis), tašku má celú špinavú a mokrú. Keď sa následne vonku stretne s Benom (Jeremy Ray Taylor), tak je čistá a suchá. (ČSFD)
  • Pred úderom do hlavy má Georgie (Jackson Robert Scott) vysielačku v pravom vačku pršiplášťa, ale po údere už v ľavom vačku. (Wargoo)

Související novinky

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Reklama

Reklama