Reklama

Reklama

Tenši no koi

  • Japonsko 天使の恋 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rio, sedmnáctiletá studentka střední školy je díky své kráse vždy centrem pozornosti. Kvůli traumatu, které prožila v dětství, se však zajíma jen o sebe a každého ve svém okolí včetně přátel využívá jen k získávání peněz. Až jednoho dne potká o osmnáct let staršího profesora Koukiho a zamiluje se do něho. Rio neví co si počít a tak se mu svěří se svými pocity. Kouki sice o ní projeví zájem, ale má svůj tajný důvod proč s takovým vztahem nechce začínat. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Změna z manipulativního chování mladé dívky na hodnou a o přátele se starající, jejíž přerod začíná v době, kdy se zamiluje do profesora historie, jehož pozná díky záměně fotek, je příjemná oddechová záležitost. Jak už bývá u filmu zvykem, tak oproti seriálu je změna uspěchaná, jelikož není dostatek času na její budování a tím pádem působí naivně až místy uměle. Je však pravda, že láska chvilkově lidi mění, takže v tomto směru přistupuji mírněji. Další událostí je již zmíněná láska mezi Rio a Koukim, kteří jsou od sebe vzdáleni velkým věkovým rozdílem. Velice sebevědomá Rio se snaží uhranout značně uzavřeného profesora. Ten se této lásce zpočátku nebrání a plně se jí poddá, jenomže si po čase začne uvědomovat závažnost svého nádoru na mozku a začne se Rie stranit. To však nemá dlouhého trvání a díky kamarádek se s ním opět setká. Nevím jestli jsem byl ošálen pěknou vizuální stránkou, nebo shledávám obsah natolik kvalitním, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se mi tento kousek líbil a když vezmu v potaz, že to je první film Yuri Kanchiku, tak při jeho hodnocení nemám výčitky svědomí. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zatímco mě naprosto míjí divácký hit A moment to remember, tak zde klišoidní romantické motivy na 90% fungují. Jak by také ne, když zde hraje schopný herec (nejen krasavec) Shosuke Tanihara, jako učitel Kouki, splněný sen všech kluků a mužů je energická a bezprostřední hrdinka Rio (kterou podala výborně Nozomi Sasaki), slovy hlavního hrdiny, kdo by se do ní nezamiloval? Jakkoliv se ve filmu objevují vážné a smutné motivy, nikdy to není laciné nebo vydírací. Na debut vynikající práce, hudba je často spíše podkresová a nenápadně v pozadí, do popředí jdou zvuky prostředí. Rozhodně silně působí emoce hrdinů, velmi atmosférický film, který Vám nedá vydechnout. Rád se na film podívám znovu, doufám, že obchod DDDhouse má DVD s eng titulky. Poznal někdo film, na který se dvojice dívá v kině? ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

"Čím viac miluješ, tým viac to bolí - a napokon Láska človeka predsa len zmení na nepoznanie!" - asi takto by sa dala charakterizovať hlavná idea tohto japonského filmu. A musím povedať, že napriek nie práve pútavému začiatku (keď som si myslel, že celý film bude o naivnej dievčine, ktorá si nájde kamarátky a prenikne do sveta hriechu), sa to neskôr zmenilo v sentimentálnu romantickú drámu. Celkovo tento film spravil na mňa veľmi dobrý dojem - aj keď zopár klišé scén v tom bolo (ale tomu sa v romantickom žánri ťažko vyhnúť), ale z celkového pohľadu sa to rozbehlo do zaujímavého a pútavého príbehu: Traumatizované dievča sa stráni akéhokoľvek náznaku bolesti a radšej zneužíva dôveru ostatných, až do chvíle, kým zistí že jej vlastne na nich záleží - a za to všetko môže Láska... Pekné, sentimentálne, smutné - aj keď ten záver mohli nechať viac otvorený (aspoň tak ako v Butterfly Effect). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bez toho zbytočného pátosu a to sa cení. Alebo dobre. Pátosu je tam ako sviňa, ale Japoncom to nejako dokážem prepáčiť. Okej inak, nedokážem, ale keď sa kukám do tých veľkých očí Nozomi Sasaki, tak mám v piči. Snaží sa to byť veľmi obsažné a je tu smrť, školáčky, nejaké tie odhalené nôžky Japonských krásavíc, romanca a takéto večné priateľstvo. Ono to funguje aj keď z týchto filmov som asi už vyrástol, alebo inak, nemám pri sebe krásavicu, čo by film pekne rozohrial a ja by som to už po tom nejako dokončil. Ale na konci zostáva veľmi pozitívny pocit. Nie je to sebecky dramatické. Je to podané z rozumom. A na tom Japonskom daždi niečo skrátka je. Plagát chcem mať nad posteľou!! ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Snímek bych rozdělil na dvě části - v první jasně dominuje půvabná, roztomilá a neskutečně zábavná středoškolačka Rio, v té druhé pojednávající již více o těch vážnějších záležitostech typu nemocí, vztahů a trápení už jsem tak nadšen nebyl a občas pošilhával po hodinách kdy už bude konec, takže celkově lehké zklamání i přes solidní závěr. 71% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Tenshi no Koi byl natočen podle stejnojmenné novely pro mobilní telefony, kterou napsal autor známý pod jménem "sin". Ta se po vydání stala velmi populární a v době vzniku filmu zaznamenala přes 13 milionu přečtení, díky čemuž se následně dočkala i knižního vydání. (Raztubyl)

Reklama

Reklama