Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původně byl projekt zamýšlen jako celovečerní dokument, ve kterém byly konfrontovány životní příběhy trojice mužů, jejichž osudy různým způsobem determinovala droga. Jeden patřil k nejvýraznějším vynálezcům a „vařičům“ pervitinu u nás, druhý léta působil v protidrogovém oddělení policie a třetí, známý rocker, propadl drogové závislosti. Dramatické zvraty v osudech této trojice reálných hrdinů inspirovaly posléze producenty a tvůrce filmu k nápadu zkombinovat dokumentární výpověď s hranými sekvencemi. V nich se zrcadlí strhující pád na samé dno a „cesta z pekla“ zpátky do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (201)

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

V první řadě je vidět, že Řehořek je opravdu talent. Přes jeho nízký věk drtí mnohé "mazáky", kteří působí na filmové scéně mnohem déle. Jeho vizuální styl je výborný a těžko soudit, jestli je lepší kameraman nebo režisér. Jako jediné slabší místo tak vnímám scénář, se kterým by si bylo záhodno ještě trochu pohrát. Můj 67. komentář k filmu a kupodivu mi přesně sedne aktuální hodnocení, které je 67%. Takže i za mě 67% :) ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Unikátny dokument ukazujúci príbehy ľudí stojacich pri vzniku pervitínu. Svojim spôsobom máme šťastie, že ho môžeme vidieť, pretože z radov uživateľov ich prežilo veľmi málo. Prepojenie hraného a "obyčajného" dokumentu funguje veľmi dobre, k tomu treba pripočítať kvalitné spracovanie hranej časti tak z pohľadu hereckých výkonov, kamery, maskovania, ale aj minimalistickej hudby. A ak sa niekto niekedy pohrával s myšlienkou skúsiť pervitín, tak nech si PIKO pozrie a myslím, že ho to za tých 80 minút ľahko prejde. A netreba na to žiadne presviedčanie, stačia skutočné príbehy dvoch uživateľov. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

PIKO prináša triezvy pohľad do duší najzasvätenejších postáv jeho histórie. Ide dá sa povedať o prvích užívateľov pervitínu v Čechád zrejme v takej podobe ako ho poznáme dnes. Lenže dokument rovnako prináša aj to ako sa začínalo. Ako KSČ si nevedela predstaviť, že v "našom " raji bolo niečo také vôbec reálne. Hlavne skutočné výpovede ľudí sú dosť drsné a nie pre každú povahu. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

S trošičkou snahy se z toho dal vytáhnout film s drogovou tematikou na světové úrovni. Autetičnost, dokonce i filmovost celého radoby dokumentu byla velice zajmavá. Film nepostrádá ani krvavé scény, které svoji odporností mohou konkurovat zahraničním hororům. Některé scény byly na muj vkus až přespříliš a zasloužili by si být vystřiženy. Film je zajímavý i tím v jaké době a jaký historický úsek existence drogy v poslední době tak medializované v ČR dokumentuje. Hodnotím spíš jako podařený filmařský dokument. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podařenej pohled na život a realitu tehdejších feťáků. Českej dokument z českýho prostředí, což pro mě byl v tomhle případě určitě plus. Unikátní mi přišel hlavně realistickej pohled na to, jak to tehdy v takovejch partičkách chodilo. ("Byli jsme prostě hrozně pohodová parta, jeden přines tablety, druhej hořák, třetí poskytl zavšivenou díru pamatující časy, kdy se jí dalo říkat byt a všichni jsme se společně sjeli jako hovada"). Autentický výpovědi skutečnost ukázaly nepřibarveně, nepřikrášleně, ale hlavně ne zbytečně senzacechtivě. Styl prolínání vypravování a hranejch částí byl super (herecký výkony byly ovšem na ránu). (80%) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Piko je krycí název pro drogu Pervitin. (Indy21)
  • Exteriéry se točily v dramatických kulisách, které dokumentují chmurnou atmosféru příběhu a tvoří mu výmluvné kulisy. Depresivní prostředí našli filmaři v krematoriu, na hřbitově, v márnici, na hlavním nádraží, ve zničených a polorozpadlých domech, za zdmi vězení a také v areálu psychiatrické léčebny v Bohnicích. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • Film byl natáčen pod názvem "Cestou z pekla", posléze byl přejmenován na "P" s podtitulem "Cesta z pekla" a až nakonec se tvůrci rozhodli pro název PIKO. (darek kartac)

Reklama

Reklama