Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

viperblade 

všechny recenze uživatele

První dva díly této série se mi hodně líbily, a proto jsem se těšil na tuto třetí kapitolu. Věděl jsem, že to bude jiné, už podle prvních trailerů, ale že až tak, to jsem fakt nečekal (a soudě podle hodnocení ani většina ostatních). [REC]³ Génesis je opravdu jiný než předchozí díly, ale to neznamená, že je špatný. Naopak, po většinu času jsem se opravdu královsky bavil a užíval jsem si ten nový přístup (není zde jen ruční kamera, ale i normální, je zde více gore efektů) a upřímně jsem doufal, že konec se ponese v duchu této série a taky že jo. Beru, že film je v některých místech nechtěně komický (rytíř ve zbroji) ale naštěstí se to vždy nějak dorovnalo nějakou dokonalou scénou (nevěsta s motorovkou). Je to zvláštní, ale u tohoto filmu chápu hatery, ale nepřidám se k nim. Už po několikáté to píšu - je to jiné, ale to nutně neznamená špatné! Musíte zkrátka a dobře přijmout fakt, že namísto atmosféry se tento díl spíše soustřeďuje na gore efekty. Díky tomu konci (nechci a nebudu spoilerovat, ale opravdu lahůdka) jsem si definitivně jistý - 90 %. Jsem zvědavý, jak (a jestli) to celé nějak uzavřou v posledním(?) dílu této (pro mě) skvělé série. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bolo jasné, že Paco to sám nezvládne tak dobre (kto má napozeranú filmografiu na predošlích snímkoch spolupracujúcich pánov vie čoho je kto schopný) a len zamrzí, že najočakávanejšiu scénku (nevesta s motorovou pílou) ešte aj poriadne skurvý. Po zaujímavom svadobnom úvode, tvorca odhadzuje kameru (a Belaguero ju nemieni ani v najmenšom zdvihnúť) čo mi nevadí ako tie odľahčené situácie, ktoré vôbec nie sú funny (brnenie a už zmienená píla) aby to vylepšil nekompromisný záver ako sa patrí. I tak ostáva nemastný neslaný pocit a la Prometheus (adohráva sa to v tom istom vesmíre ale nakoniec z toho nie je ani to ani ono), no našťastie chuť na ďalšie pokračovanie nezahnal. Ako by aj mohol keď na ňom bude pracovať moj obľúbenec, hahá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DLOUHÝ ŽIVOT PRO ŠŤASTNÝ PÁR!....“ /// A byla svatba... svatební kameraman má parádní nádobíčko (prasáku!) a (naštěstí) vyhrožuje suprovým stabilizátorem(což je fajn, páč když tyhle věci vidím, tak se vždycky vorosím – kameraman, vole...). Roztřesenou už bych ji fakt nedal (jako co furt...?)! Za zmínku stojí strejda (bez nádobíčka), kterej má ,,bebí“ (ze špitálu pro hafíky) a taky to, že 18 minut je totálně vo hovně. Beru to tak, že když mám sledovat něčí domácí video – nebo třeba 300 fotek z dovolený u moře, tak je to taky horor. Takže mě strašej ,,HOME VIDEEM“ a já tajně doufám, že to strejda brzo rozjede. Aby bylo hnedle jasno: tohle má s těma předejšlejma filmama společný jen jakýsi filosofický vyblití píčovin o Soudným dnu. Jinak se to mohlo jmenovat třeba – ,,Já ti ho tam kousnu“ (nebo jinak...). Díky Bohu (DÍKY!) všichni amatérští kameramani ,,dostříkaj“, a tak můžu sledovat sice kretény, kteří moc důvtipu do vínku nedostali, ale aspoň u toho nemusím třepat televizí. Samo, že je to zoufalá nuda, ve který nefunguje vůbec nic. Ani vobjímačka s mrtvou mámou, ani zamilovaný pohledy do jakejkoliv vočí. A že jedině pravou láskou můžete vyléčit zombíka? Tak schválně... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Houpne mi jen když svítí to červený světýlko (na kameře). 2.) Dlouho jsem nikoho nesežral. 3.) Zjistím, že svisle řízlej zombík nekouše. 4.) Thx za titule ,,Jimbo“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Druhý Rec mě znechutil natolik, že už jsem neměl v plánu svůj život s touto sérií dále propojovat, ale znáte to. Nakonec vám to přeci jen nedá. Může za to hlavně fakt, že mě zaujalo pár fotek právě z trojky, hlavně sympatická okatá nevěsta. Protože pro okaté Španělky mám slabost již od té doby, kdy jsem poprvé zahlédl kukadla Macareny Gómez. A tak jsem si řekl, že zatnu zuby a v očekávání možného milého překvapení trojku a čtyřku dám. A trojka ne že by nějak překvapila, s ničím novým vůbec nepřichází, děj nijak nerozvíjí (a to minimum, co jo, mi přišlo strašně komické) a s novými odhaleními se taky nějak neobtěžuje, ale na rozdíl od dvojky má něco, co jí činí koukatelnou. Rozhodně potěšující je fakt, že trojka opouští found footage formu, to je jedno velké plus. Nevěsta je fakt super. "Zombíci" jsou najednou docela pomalí a nezdrhají, což je hrozně fajn. Tak nějak to vybočuje z celého [rec] universa (byť jen proto, aby to bylo tuctovou moderní zombárnou), ale právě to vidím jako ten nejpozitivnější krok. Čistý průměr. 2,5* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď nedokáže vybudovať ani náznak atmosféry, či napätia, je jednoduchšie si sám zo seba robiť srandu, aby to vyzeralo ako blbosť zámerne. A že to je blblosť. Slabučký diletantský odvar zombie hororu, ktorý na úspechu prvých dvoch dielov iba parazituje a pritom s nimi nemá zhola nič spoločné. Dokonca ani po technickej stránke sa to nedá porovnávať. Vymizli všetky rýchle, zmätené strihy, ktoré nás neustále udržovali v napätí a nahradil ich pomaly plynúci, hlúpy príbeh. A najhorší bol ten humor. Zakaždým, keď sa Plaza snaží byť vtipný, je to trápne a zakaždým, keď má byť vážny, je to síce trápne tiež, ale zároveň na smiech, a to že bol úmysel, nech rozpráva niekomu inému. Na tomto filme je jasne vidieť, kto je naozaj režisérom Recu a Rec 2. Jedna hviezda za tie zhruba tri gore efekty, ktoré sa vo filme objavili a druhá za štylizáciu hlavnej hrdinky do postavy nevesty s motorovou pílou. Tá sa mi páčila. Škoda jej. 30% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)

Reklama

Reklama