Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (477)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svadobná hostina Kolda a Clary vyzerala zo začiatku ako výborná zábava pre celú rodinu, ale len do momentu, keď sa zvyčajne veselý strýko začína následkom poranenia meniť na krvilačného netvora. Na mieste nastáva obrovský chaos a každý sa snaží nájsť únikovú cestu, ktorá by mu pomohla prežiť. Nové manželstvo si prejde hneď počas prvej noci obrovským testom. - Som ohromne šokovaný z toho, ako mi druhé zhliadnutie tohto hororu sedelo. Už viac ako rok som nevidel celovečerný horor, ktorý by ma bavil viac, ako tento kúsok. Na mňa tu fungovalo všetko. Funguje to ako horor, funguje to ako komédia, funguje to ako dráma a funguje to aj ako romantika. Hlášky, soundtracky, gore, všetky situácie vyvolávajúce emócie kvôli extrémne sympatickým postavám a absolútna absencia akéhokolvek happy endu sú skomponované tak dobre, že tých 75 minút bolo úplne úžasných. Plus to situovanie na odviazanej svadbe plnej španielskych tradícií a switch z Found Footage na normálnu kameru tomu pridávajú nespočet plusových bodov, a keby sa na ČSFD rozšíri topka na viac ako 10 filmov, tak bude REC 3: Genesis prvým snímkom, ktoré si tam pridám. Nemôžem sa dočkať toho, s čím ešte príde pán Paco Plaza, pretože jeho hororová tvorba mi nesmierne vyhovuje. + Javier Botet + herečka z Verónica + herečka z Asmodexia + herečka z The Lodgers ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Rec 3 neukáže nic nového a také nijak neoslní. První dojem byl samozřejmě horší, ten druhý je o něco lepší. Musím uznat, že pár scén je snesitelných, ale oproti předchozím dílům jde o hrstku, která tuto tupou podívanou nemůže zachránit. REC 3 je klišé záležitost a obrovský masakr, který nemá s REC sérií kromě názvu společného nic. Diváka nejvíce zklame odstoupení z Found Footage stylu. Proto by měl jít do filmu s tím, že nejde o Rec 3, ale o typickou zombie podívanou. Pokud bych to bral tak, dal bych 3*, ale jelikož jsem čekal úplně něco jiného a jsem zklamaný a Plaza "zničil" sérii Rec, musím jít s hodnocením dolů.. 4/10 = 40% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Negativní Ohlasy z Cela Nechápu.. Fanoušci mají zřejmě stejný problém jako u Piraně 3DD.. Zkratka to není to, co každý Očekávál.. Čert To Vem. .Já fanoušek Reců rozhodně Nejsem.. a Tohle je velice příjemné Koukatelné Krvavé Béčko.. Mně osobně Zmizení Třepající se kamery neuškodilo ba Naopak! Strejda Zombie byl Top Zombie of All Time! Našlo se tady Pár skvělých momentů.. Motorová Pila. Odhryznutí Jazyku.. Fight se Strejdou.. A celou dobu film Doprovázela Fajn Atmosféra.. Kde se nudit rozhodně Nedá.. Já si film pustil pro Zábavu Né, abych hledal nějaké Nedostatky z předešlých Dílů! Já jsem Potěšen a mile Překvapen! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film tohle nikoho nezajímá a ani nemá šanci zabodovat. Po titulku = po 21. minutě = po zavedení klasické kamery se jedná o šablonovitý zombie survival horror, kde se místo headshotů káže z Bible. Opravdu jen sporadickými nápady (naslouchátko) Plaza "svůj" díl neobhajuje a jeho vklad k této sérii je vyloženě mimo kolej. Od prvních minut totiž posílá veškerou atmosféru do kopru, situuje děj do krásného zámku, kde se odehrává pohádková svatba v ideální den bez mráčků. Dvojka byla geniální v tom, že vzala koncept z jedničky a stejnými nástroji ho obrátila o 180 stupňů. Ve trojce se sice o jakýsi nový rozměr Plaza snaží (černý humor? citace a odkazy? klasická kamera?), ale zoufale zakopává ve stimulech divákovi, v tíživé atmosféře a ve faktu, že existují dva díly předtím, které tuhle sérii definují úplně jiným způsobem. Tohle by mohlo fungovat za předpokladu, že by se název přejmenoval na Zombie Invasion: Massacre at the Wedding a over the top scén by bylo víc (motorovka). Sice by to byl jen další z mnoha zombie filmů ušitých horkou jehlou hraných na efekt, ale aspoň by to nezpůsobilo takovou bolest fanouškům série. Proč se Balagueró třetího dílu nezúčastnil mi není známo, každopádně to jako postup viru do ulic mohlo dopadnout daleko lépe. Závěrečná Apokalypsa může sérii buď spláchnout do sraček nebo jí dát důstojnou tečku. Cloverfieldovské pojetí se v tomto případě přímo nabízí. Hvězdička navíc za to, že to ten zmrd z OSY nepřežil... BTW aktuální synopse k filmu je úplně mimo. [Přesná stopáž: 77 min] ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo kurva co? Je evidentní, že u prvních dvou dílů dělal Pako Balaguerovi jen nosiče kafe, případně mu utíral mokrou prdel z režisérského křesla, protože když si už prosadil, že si třetí díl teda natočí sám a podle svých představ, dopadlo to jako céčková sračka, kterou si nikdo neodváží poslat ani na DVD. Netuším jakou tohle mělo mít návaznost na první dva díly, protože z akčních a dravých nakažených se stály regulérní ploužící se smradlavé mrtvoly jak vyšvihnuté z představ Romera a jeho filmů ze 70. let. Jak to celé mělo vyznít do teď nevím, protože film občas vypadá jako nepovedený pokus o Planetu teror (rytířská zbroj, motorová pila), jindy jako vážně se beroucí pokračování série REC a určitých pasážích jako parodie na sebe sama. I kdyby tento film nebyl nijak spojený se skvělou sérií, i přesto to bude sračka a odpad jak vyšitý, bez debat! Naprostý pokles kvality, na který může doplatit tak maximálně Balagueró se čtvrtým dílem, který budu považovat za právoplatný třetí díl série. Dokonce i Karanténa 2 je lepší než tohle "pokračování", což je skutečně žalostná vizitka. Táhni Pako! 10% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)
  • V celosvětových kinech film utržil 11 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama