Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

topi 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Plaza a Balagueró rozdělili, je po celé sérii REC. První dva díly v režii obou pánů byly super a měly pořádnou šťávu, zatímco trojka v rukou Plazy byla strašná blbovina, poslední Balagueův díl působí ultra laciným céčkovým dojmem, kdy se celý děj odehrává na palubě lodi na mořské hladině. Napětí pryč, atmosféra nikde, pouze suché dialogy a nuda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Jen pro pořádek - čtvrtý díl je v podstatě díl třetí, protože dějem přímo navazuje na jedničku a dvojku, kdežto trojka byla de facto filmem samostatným.) Moc nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení - v brakovém B-žánru je REC 4 myslím hodně dobrá pecka. A nebýt zhovadile skákavé kamery, neměl bych příliš co vytknout. Působivé efekty, dobrá výprava i hudba, dobří herci, navíc Manuele to v tílku zatraceně sluší, zombie jsou správně drsní (a nejlepší z nich jsou naštvané zombie-opice), no a ke konci dojde trochu i na skrytý humor a nadsázku (rubací... totiž frézovací scény s lodním motorem). Trochu jiný šálek kafe než první dva RECy, ale chutnalo mi minimálně stejně dobře. "Vezmi ten hasičák!" "Nevím jak funguje!" "Jebni ho s ním po hlavě!" ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Balagueró ma nesklamal a vyložene potešil. Úplne som z toho šňupal taký ten osemdesiatkový zombie feeling. Príbeh sa nám "akože" uzavrel, čo by bolo asi najvhodnejšie. Akosi nemám pocit, že je kam pokračovať...maximálne by som bol otvorený len nejakému vyháňaniu diablu, čo by bolo pekným oživením. Každopádne, poctivá zombie rúbanica, pri ktorej sa síce nevyťahujú črevá a ani nie je ktovieako nápaditá, ale je pekne krvavá, akčná a masky opäť na jednotku. hodnotím presne tak isto vysoko ako prvý diel a to aj napriek tomu, že tu nie je žiadnej stopy po found footage. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zásadně jiné trojce,která mi v rámci série přinesla zklamání (sama o sobě by přitom obstála),jsem se opravdu těšil na Balaguerův návrat.Bohužel těsně po shlédnutí musím uznat,že kouzlo prvních dvou filmů je definitivně pryč.Angela je sice zpátky,ale to je tak jediný klad,který Apocalipsis přináší.Jinak jde o žánrovou tuctovku bez výraznějšího nápadu a hlavně bez atmosféry.Stísněné prostory jsou sice zpět,ale za celý film se neobjevila jediná podařená lekačka,nebo cokoliv,co by oživilo uniformní hororovou nudu.Zklamání a po zásluze nejslabší díl série...40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Za prvé: nuda k uzoufání, tady už potřeboval jen někdo zaplatit složenky. Za druhé: dějové rozvedení prakticky nejhorší možné. Člověk by čekal alespoň trošku originality a ne další věcněvetřelecký klon. Za třetí: je to nudné k uzoufání. Za čtvrté: návrat Angely potěšil, ale vlastně nic nezachraňuje. Jen se na to dalo trochu koukat a nebylo to úplně nesnesitelné (tak jako Rec 2), i když to, za páté: byla strašná nuda k uzoufání. Za šesté: doufám, že tímhle to všechno skončilo. Za sedmé: pokud někdy rec repete, tak je liché díly, protože za osmé: dvojka je otřesná a čtyřka k uzoufání nudná. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama