Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

virus10 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím prvním a druhém snímku REC spatřil světlo světa díl třetí, nesoucí podtitul Génesis. Ten byl všemi kritizovaný a vcelku oprávněně, protože kouzlo série REC se úplně vytratilo. Zatímco první dva filmy natočili Jaume Balagueró a Paco Plaza spolu, další měl na starost každý zvlášť, a tak Plaza natočil Génesis a Balagueró Apocalipsis. Dost lidí mělo za to, že oním důvodem poklesu kvality série je právě post režisérské stoličky, a proto se mnohem více nadějí vkládalo do čtvrtého dílu. A i když se třetí REC moc nepovedl, tedy ohledně důstojného pokračování svých skvělých předchůdců, člověk se u toho aspoň slušně bavil a nebýt nálepky REC, nebylo by zklamání z filmu určitě tak velké. Naopak čtvrtý REC postrádá veškerou šťávu a hraje se spíš na kecy. Jasně, nějaký vysvětlení je důležitý, ale mohlo by se tam toho dít víc. Pro mě bohužel nejhorší díl. Největší plus je návrat Ángely Vidal. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takovej Titanic se zombíkama uvnitř a bez potápění a bez ledovcu a bez lásky mezi Jackem a Rose.. fajn lodní zombi vyvraždovačka.. po dlouuuhééééé době konečně jsem viděl snesitelnej zombie film KONEČNĚ!!! byl jsem spokojen proto lehce nadhodnocuji.. otázkou však zustava: KAM KURVA ZMIZEL TEN KAPITAN?? ()

Reklama

FromHell 

všechny recenze uživatele

Neveril som,že sa toto stane,ale je to tak!Balaguero sklamal!Balaguerom sľubovaný klaustofobický zážitok sa nedostavil a ja som fakt sklamaný.To,že bolo upustené od FoundFootage mi vôbec neprekáža,problém vidím jednoznačne v nedostatku originality.Ono po technickej stránke nieje až tak čo vytknúť a masky samozrejme ako už je v serii zvykom,sú na úrovni,ale tie digitálne opice považujem za poriadny fail.Celkovo hodnotím ako priemer,no bohužiaľ Balaguero si svojimi predošlými filmami dal latku sakra vysoko a teraz sa jej ani zďaleka nepriblížil.Najväčšie sklamanie tohto roka pre mňa... ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa (Apokalypsu má diel žiaľ iba v názve) sa po suchom a nepríliš vydarenom genesise snaží vrátiť k pôvodným koreňom brilantných prvých dvoch dielov, žiaľ, nejde jej to tak ako by si želala a ostáva iba priemernou zombie rutinou, pokus o veľkolepé zakončenie série skončilo naozaj iba pri pokuse. Balagueró, ani Plaza NEPOCHOPILI čo robilo prvé dva diely tak skvelými a nie - nebolo to len strieľanie do nemŕtvych. (Séria RECu kvalitatívne kolíše presne ako Shrek :-) Komentár v podstate platí na série obe) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „[REC] 4: Apocalipsis“ by se spíše hodil do ranku akčního sci-fi než do ranku hororového, protože k akčnímu sci-fi má přece jenom blíže. „[REC] 4: Apocalipsis“ je profesionální film, který ale dějově vychází na prázdno a je spíše úlitbou fanouškům ve smyslu návratu hlavní postavy než hororem, který je určený pro všechny. V tom směru vyznívá jen jako trochu dražší béčko, které si hraje na něco víc. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama