Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád námet, kde skupinka ľudí bojuje v uzavretom priestore s nejakým zlom, atmosféra v tomto prípade má slušný základ na to, aby v priebehu deja pekne gradovala. To sa žiaľ však netýka tohto snímku. Nebolo to v tomto smere najhoršie, ale určite sa dalo urobiť viac. Najviac ma zaujali masky, tie boli na parádu. Škoda ale, že neprišlo aj na nejaké slušné gore. Ďalšou chybou je, že sa záver nevyhol obvyklej a štandardnej pointe s rozuzlením, nič nové pod slnkom, bez nápadu a so slabým napätím. Priemer. 60/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Jen pro pořádek - čtvrtý díl je v podstatě díl třetí, protože dějem přímo navazuje na jedničku a dvojku, kdežto trojka byla de facto filmem samostatným.) Moc nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení - v brakovém B-žánru je REC 4 myslím hodně dobrá pecka. A nebýt zhovadile skákavé kamery, neměl bych příliš co vytknout. Působivé efekty, dobrá výprava i hudba, dobří herci, navíc Manuele to v tílku zatraceně sluší, zombie jsou správně drsní (a nejlepší z nich jsou naštvané zombie-opice), no a ke konci dojde trochu i na skrytý humor a nadsázku (rubací... totiž frézovací scény s lodním motorem). Trochu jiný šálek kafe než první dva RECy, ale chutnalo mi minimálně stejně dobře. "Vezmi ten hasičák!" "Nevím jak funguje!" "Jebni ho s ním po hlavě!" ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem doufal, že to bude zase found footage. Nebylo. Podle názvu jsem doufal, že tam bude nějaká apokalypsa. Nebyla. Takže zase čistý a nijak nevybočující zombie průměr s nepřehlednou akcí, nulovým gore, nelogickým pohřbením mystické stránky příběhu a režisérem, který zřejmě nikdy neviděl počítač blíž jak z pěti metrů, jinak si neumím vysvětlit tu prezentaci práce na PC, jakou nám přinesl (složky se označovaly náhodně, nehledě na to, kde zrovna byla myš? WTF?). Stejně jako trojka naprosto zbytečné pokračování. Z rozmýšlení mezi 2* a 3* to ke třetí táhne jen předtitulková a mezititulková scéna. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po úděsné trojici předchozích dílů, kdy jsem si téměř třikrát překousal žíly dokonce i na nohou, jsem se stejně rozhodl uvidět i tu čtvrtou blamáž, protože mám zkrátka pro strach uděláno. Po poslechu zhruba 30 až 40 minut nezáživných dialogů, jsem měl sebevražedné choutky taky. Naštěstí, poté se to trošičku hnulo a kromě povídání se sem tam rozběhla nějaká ta mrtvolka klaustrofobickou chodbičkou ropného tankeru. Neuvěřitelně stupidní a prázdné dialogy snímek bohužel neopustily ani v dalším průběhu stopáže. Nějaká ta akcička ale dovede zážitek občas vylepšit. Docela jsem ocenil i to, že žádný šašek nikde nepobíhal s roztřepanou kamerkou a sem tam bylo tedy i něco málo vidět. Dohromady bych napočítal asi tak 2 hvězdy. Dalo se to strávit, a dokonce mě opustily sebevražedné myšlenky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

No tak aj štvorka len potvrdila, že rozdelenie tvorcov nebolo dobrým riešením a séria končí ešte zbytočnejším pokračovaním ako bola trojka. Kvalitne natočené to je o tom žiadna pochybnosť, masky sú masakrálne len taká radosť ich študovať v detaile a Manuela Velasco nič nestratila zo svojho sexepílu, ale že s POV kamerou sa vyparilo aj akékoľvek napätie to už je zarážajúce. Paza zrejme dodával dobré nápady a Balagueró to vedel pôsobivo podať. Takto vznikli dve priemerné pokračovania, jedno divné a jedno bez nápadu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama