Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (281)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak tady nekdo tvrde vyhulil fusekle Quentina Tarantina a Jackieho Chana. Cinske legendy v raperskem stylu? Co bude priste StarTrek muzikal? Tady je mimo snad uplne vsechno, spousta chaotickych postav s nelogickym chovanim v naprosto neprehledne smesici cehosi co neumim ani pojmenovat. Herci, kteri neumi hrat, naprosto prehnane a proti fyzice jdouci bojove choreo. Russell Crowe asi omylem vlezl do jineho filmoveho atelieru, ale co kdyz uz tam vlezl, tak si i neco zahral. Naprosto uzasna mimika Daveho Bautisty rozplace nejednoho poulicniho mima, protoze to bylo taky uplne mimo. Scenar a samotny pribeh, je tak rozmanity, jako kdyby je napsal sam Alf. A vite co jeste? qepqwekrpowfkjopijiowqjkioaejiojw ()

teutates 

všechny recenze uživatele

RZA něco podobného rozjížděl v Californication… Hank Moody mu psal scénář o tom jak RZA není boží negro polda, který střílí nevinné, ehm záporáky a vojíždi lolitky. Už tehdy si mně tenhle vymletý ksicht získal a nebylo tomu jinak ani tady… Prostě ten jeho ksicht, kdy to myslí opravdu vážně fakt nemohu. Nechá se zlinšovat a pak si udělá železné pěsti, ať může machrovat! Je to takový Tarantinův sopel, ale jako prvotina potěší. 6/10 ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ve stejné době, kdy Tarantino boduje s Djangem, pomáhá jeho méně talentovaný souputník Roth plnit dětský sen maníkovi RZA. Pěsti ze železa jsou scenáristicky náležitě pitomé, choreograficky slušně zvládnuté (C.Yuen), ale příslušně "hostelovsky" krvavé a vložené flashbacky jsou tam jen proto, aby se před kamerou objevil Gordon Liu a Pam Grierová (naštěstí ne ve stejné scéně). Doufám, že R.Crowe nehodlá kráčet ve stopách M.Branda (fyzický zjev, výběr rolí), a přestože titulní postava vypravěče (samotný RZA) je naprosto matná, přimhouřím oči a prásknu tomu trojku. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mraky odkazů na staré dobré kung-fu fláky, hektolitry krve a usekané končetiny...no jo RZA svérázným způsobem vzdává poctu kdysi tolik oblíbenému žánru, kterou mu zaštítil nikdo jiný než Quentin Tarantino. Nečekal jsem filozofující dílo a dočkal jsem se ulítlé zábavy s obtloustlým Crowem v jedné z hlavních rolí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama