Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 2

VOD (1)

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (284)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.8/10] | me: Kung-fu Grindhouse od Tarantina. Kvalintné B-čko tak ako sa patrí + vynikajúci Russell Crowe. Takýto kúsok poteší každého, kto si rád pozrie niečo štýlové a tradičné zároveň. Ja som spokojný, pretože filmy tohto typu dnes už len tak hocikto nenatočí. To chce proste chuť a odhodlanie vzdať holt niečomu čo kedysi vytvorilo kult. I always bring a gun to a knife fight. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud bude pan Tarantino tak laskav a uvolní pár tisícovek dolárků pro mou potřebu, tak si za ně zaplatím královské apartmá a užiji si v něm nejméně s deseti libovolnými asiatkami poskakujícími v tomto snímku. Určitě by to byla lepší investice než zaplatit tento snímek, tedy alespoň z mého úhlu pohledu. Kromě holek, rotujícího nože a toho kovového týpka jsem se totiž moc nepobavil a v soubojích mezi všemi těmi šikmookými Lvy, Šakaly či Vlky mi bylo naprosto jedno, jestli někdo něco vyhraje. A figurku bezrukého černocha si rovněž nepořídím do své neexistující sbírky filmových figurek. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Stejně jak je to pitomý tak je to i zábavný. Totální výplach na jeden zátah. Napomáhá tomu i stopáž, která i díky časté akci, krásně uteče. Akce je tak nějak pěkně přepálená, že vyloudí úsměv. Ne ten, kdy dáváte oči v sloup, ale ten že přistoupíte na pravidla snímku a užíváte si ji. Herecký ansámbl se asi taky vcelku bavil. Alespoň já žádný znuděný obličej neviděl. Když jsem hledal nějakou fajn hovadinu asi jsem si nemohl vybrat lépe. Nebýt úplně blbé (rap) hudby u některých soubojů dal bych 4, ale to mě vytáčelo, takže 69 procent. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hvězdička výhradně za Lucy Liu, protože jinak je tenhle rap kung cosi prostě hovadina, doslova utrpením je pak soundtrack, rapový sračky ke kung fu opravdu nepatří, horší muziku jsem slyšel jen u tohohle a to už je co říct. Nečekal jsem žádný zázrak, ale počítal jsem aspoň s pěknými souboji a tak třeba takový Bautista utekl z pomocné školy a udělal tady kariéru chodícího dementa s ocelovou kůží ( ?!), kterému se postaví děsně dobrý a vyrovnaný černý Carradine RZA z kláštera Shaolin s kovovýma rukama. Ve dvojce počítám, že mu useknou i péro, aby si mohl vykovat nový a konečně si ulevit a přestat se srát do filmařskýho řemesla. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama