Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (290)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Už hneď v priebehu pilota som z tohto seriálu mala zmiešané pocity. O čo sa vlastne postavy snažia svojim nelogickým konaním? Hovorím o tom, že jeden bozk a hneď je z toho veľké halo. wtf people? long story short - they are exaggerating things. Nespočetné množstvo predvídateľných scén, pre mňa najokatejšie boli scény medzi školačkou a učiteľom. Sledovanie ďalších epizód hlavne kvôli krásnej Shay Mitchell. Neskôr pre najnormálnejšiu (prvé 2 série) postavu, Toby. Časom ma tento divný seriál začal baviť, no vo svojej podstate, čisto iba pre mysterióznu zložku. Tak ako to vidím ja je, že tento seriál má v sebe potenciál, ktorý by sa využil na vyššie hodnotenie, keby hlavné protagonistky neboli namachlené, nezrelé, naivné, hlúpučké 16r dievčatká (tváriace sa, že majú 20, a skúsenosti nie veľmi bystrých 30-tničiek) s ich nezmyselnými milostnými vzťahmi. 1.séria - Hlúpučké školačky sú amatérky, neschopné vytvoriť plán na obranu proti A, a ktoré dávajú A príležitosti how to screw with them. No odrazu v 2.sérií (they think) they know how to play hard. Bottom line - sledovanie tohto... (nech je to čokoľvek)... kvôli handrám, sa oplatí. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Baví mě to. Celou 1. řadu jsem shlédla v poměrně krátké době, zkrátka nemohla jsem se toho nabažit. Pořád jsem chtěla zjišťovat, co bude dál. Ale je tu jedno slůvko - ale. Ale mám pocit, jako bych to už někde viděla. Postavy mně přijdou hrozně průhledné a děj je velmi, opravdu velmi, povědomý. Je to škoda, protože námět je více než zajímavý. No, jsem zvědavá na druhou sezónu :) ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No a je to tady. Jedna z mých prvních seriálových crushes je u konce. No a díky bohu. Nechávám 3*. Některé díly byly top, některé by si zasloužily odpad. Ale přes to všechno mě ten seriál bavil. I s tím šíleným, za vlasy přitaženým finálem to tak nějak trefili. Jen ať už nedělají žádné spin offy a podobné věci. Nechte lhářky spát 3* ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Po první sérii: Zoufalé manželky pro teenagery. I já se tomuto přirovnání neubráním. Klasická americká vztahovka doplněná o mysteriózní linku, ano, občas člověk převrací oči v sloup a leccos musí překousnout. Hlavní hrdinky se rozhodně nechovají jako šestnáctileté děcka a některé na to ani nevypadají, ale tak co, až budu chtít něco realistického z teen prostředí, pustím si britský Skins. Prostě mě to baví. O nějakých velkých hereckých výkonech se nemůžeme vůbec bavit, ale chemie mezi postavami funguje na jedničku. Občas si říkám, že čas strávený u tohoto seriálu by šel jistě využít mnohem lépe, ale když já chci tak vědět, kdo je "A" a kdo je vrah. Po druhé sérii: Musím jednu hvězdu ubrat, scénář je čím dál tím hloupější a některé věci už se nedají překousnout tak snadno jako v první sérii. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Spoilerůplný komentář!Ze začátku jednoznačně Zoufalé manželky v dětské verzi.Dívám se a říkám si, proč se všichni chovaj tak nelogicky? Jenže se mi to prostě líbí.Některý scény se natáčely na místech, kde Gilmorky(jooo, joooo). Aria je taková krásná mrkací panenka, Spencer je taak chytrá, Hanna tolik vtipná, Alison je dokonalá intrikující svině, Toby, Caleb, Jason nebo Gareth se musí vyjímat na plagátech snad každýho dívčího pokojíčku, první dva řečení jsou fakt sympaťáci, Caleb navíc (Tyler Blackburn- sexy jméno)Pocahontas. Že se v půlce 4. série ještě vůbec nic nevyřešilo(pořád mě napadá srovnání s Dexterem :D), to neva. Klidně ať to producenti protáhnou na 15 sérií, si počkám. Jen by mohla umřít Emily. Kromě Andrey z The Walking dead a Jenny z L-Wordu neexistuje horší postava.Respektive si nemůžu pomoct, ale asi bych to svedla na herečku, která ji hraje. Jak tak hezká holka může lézt šíleně na nervy, když by mi nejspíš měla být nejbližší. No, ale samozřejmě je tu takovej ten neustálej americkej problém s homosexualitou. Všichni se shodnou na tom, že to je naprosto normální, není, za co se stydět, ale lesbický postavy neustále odjíždějí daleko jedna od druhé, umírají, uzavírají se samy do sebe a když už se políbí, tak jedině ve tmě, mimo záběr a tak, aby nekazily děti. Zkrátka- pokud se tohoto tématu bojíte, tak ho nevytahujte!(samozřejmě, že si tohle přečte moc hodně filmařů, zamyslí se a všechno změní, dobře to vím a proto to píšu). PS: jsem až takový fanda, že se dívám nově i na dabovanou verzi a veškerý Káleby, Kejliby, Bajerny i Vajldeny mám pořád ráda. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

  • Záběr, který filmaři používají pro vyobrazení domu u jezera, je totožný se záběrem, který se objevil ve filmu Scary Movie 5 (2013). (ČSFD)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama